Topp fem skäl till varför Windows 7 är bättre än VistaTop Five Reasons Why Windows 7 is better than Vista

Illustration: Gordon McAlpin

Enligt dessa operativsystemet statistik , Windows 7 är världens mest populära operativsystem, och gick om Windows XP i augusti 2011. Sedan dess har sin ledning vuxit, och det är nu drivs av 48,7% av användarna.

Windows 7 föregångare, Windows Vista, steg aldrig över 18,6% av marknaden, sin topp i oktober 2009, och har nu bara 4,5%, medan Windows XP har sjunkit till 30%.

Låt oss ta en minut för att analysera varför Windows Vista misslyckades med att ta kontrollen från Windows XP, och varför Windows 7 hanteras samma bedrift, bara 22 månader senare.

Varför Windows Vista misslyckades

1. datorer var inte redo.
Windows Vista föreställa sig som en bredbands redo Windows operativsystem med avancerad grafik och säkerhet … ett stort steg framåt från Windows XP. Enda problemet var, 2007, datorer var inte tillräckligt kraftfull för att hantera det. Många datorer levereras med Vista som bara inte kunde hantera programvaran. Brist på RAM och grafikkort gjorde lång en stor fråga, där XP fortfarande gick snabbt.

2. Ett parti av krock buggar.
Tidiga versioner av Vista var full med tekniska problem och kraschar . Nedgradering från Vista till XP var en mycket populär drag (som jag gjorde). Korrigeringar kom inte ut för några av dessa fel för en tid.

3. XP var alltför förankrade.
I januari 2007, när Windows Vista kom ut hade Windows XP en massiv 76% användarbas. Det var i särklass den mest populära operativsystemet upp till den tiden. Breaking folk som vana var ett oöverstigligt problem. Annat än specifika spel som kräver “Games for Windows” gränssnitt närvarande endast i Vista, det fanns några tvingande skäl att uppgradera.

4. Förare fungerade inte.
Min mor-i-lag hade en allt-i-ett Epson-skrivare som kom med sin dator när hon uppgraderade från XP till Vista. Ett problem: Epson inte bry skriva en Vista drivrutin och XP-drivrutin vägrade att arbeta. Hennes skrivare blev en mycket stor, mycket dyrt, mycket tung dörrstopp.

5. Kontroll av användarkonto.
User Account Control är popup som visas under de senaste Windows operativsystem, när du utför en funktion som modifierar datorn på ett betydande sätt. UAC var inte i XP, och införandet av täta popups, men viktigt för säkerhetsändamål, höjt irritation till en extrem grad.

Ett exempel på en Blåskärm, mycket vanligare i Vista än 7.

Varför Windows 7 Efterföljande

1. datorer kom långt i 22 månader.
Priset på minnet (RAM) och masslagring (hårddiskar) rasade mellan januari 2007 och oktober 2009 (och fortsätter att falla). För första gången kunde man ha råd maskiner som stod en chans att köra en grafikintensiva operativsystem som Windows 7. Även en mycket högre andel av användarna hade bredband och vid högre hastigheter.

2. Windows 7 var stabil.
Även kraschar, lås-ups och blå skärmar av döden (BSOD) var vanliga i början av Vista, inga sådana problem plågat majoriteten av Windows 7-användare. Dessutom började det upp mycket snabbare, vilket var en stor försäljningsargument.

3. Windows XP var lossa sitt grepp.
I oktober 2009 hade Windows XP användning sjunkit till 63%, jämfört med 18% för Vista. Tiden var mogen för ett nytt operativsystem för att ta över, och det hände mycket snabbt. I januari 2010 Windows 7 hade 11%. I juli, 21%. I januari 2011 31%. Siffrorna höll stiga för Windows 7 och hålls släppa för varannan version av Windows, slutligen. Det är en bra satsning att Microsoft var lättad över att de inte behöver förlita sig på en användarbas som fortfarande körde en 2001 operativsystem.

4. Tillverkarna fick föraren utfärda rätt.
Genom att få Windows 7 i händerna på företag snabbare, kunde de göra drivrutiner finns på dag 1. Och de flesta förare skrivna för Vista förts över, också.

5. Kontroll av användarkonto ringdes tillbaka.
Standarden UAC inställningen på Windows 7 ringdes ner ett hack. Inte längre skärmen grå ut och en snabb hindra dig i dina spår över varje liten sak: bara viktiga saker.

Det finns många fler anledningar till varför Windows 7 är bättre än Vista, direkt från marknadsföring, till Snabbstart Aktivitetsfältet, till inbyggda skivbränning , för utbredd företags adoption, och så vidare. Med Windows 8 på horisonten, återstår det att se om Microsoft har en hit på sina händer, eller bara en annan dyr fel.

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt