We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Top vijf redenen waarom Windows 7 is beter dan VistaTop Five Reasons Why Windows 7 is better than Vista

Illustratie: Gordon McAlpin

Volgens deze statistieken over de besturingssystemen is Windows 7 het meest populaire besturingssysteem ter wereld, en in augustus 2011 is Windows XP overgenomen. Sindsdien is de lood gegroeid en is het nu 48,7% van de gebruikers.

De Windows 7-voorganger, Windows Vista, steeg nooit meer dan 18,6% van de markt, de piek in oktober 2009 en heeft nu net 4,5%, terwijl Windows XP is gedaald tot 30%.

Laten we even even analyseren waarom Windows Vista de controle uit Windows XP niet heeft gehaald, en waarom Windows 7 datzelfde feat, slechts 22 maanden later, beheerde.

Waarom Windows Vista mislukt

1. PC’s waren niet klaar.
Windows Vista was bedoeld als een breedband-ready Windows-besturingssysteem met geavanceerde graphics en beveiliging … een kwantumprong van Windows XP. Het enige probleem was dat PC’s in 2007 niet krachtig genoeg waren om het te verwerken. Veel pc’s geleverd met Vista die de software niet kon behandelen. Gebrek aan RAM en video hardware maakte traagheid een groot probleem, waar XP nog steeds snel ging.

2. Veel crash bugs.
Vroege versies van Vista werden doorgevoerd met technische problemen en crashes . Degraderen van Vista terug naar XP was een zeer populaire move (die ik deed). Fixes kwam al een tijdje niet voor sommige van deze fouten uit.

3. XP was te verankerd.
In januari 2007, toen Windows Vista kwam, had Windows XP een enorme 76% gebruikersbasis. Het was veruit het meest populaire besturingssysteem tot die tijd. Het breken van die gewoonte was een onoverkomelijk probleem. Anders dan specifieke spellen die de “Games for Windows” -interface alleen in Vista hebben, was er geen dwingende reden om te upgraden.

4. Drivers werkte niet.
Mijn schoonmoeder had een all-in-one Epson printer die bij haar pc kwam toen ze van XP naar Vista werd opgewaardeerd. Een probleem: Epson stoorde het schrijven van een Vista- driver niet , en de XP-driver weigerde te werken. Haar printer werd een zeer grote, zeer dure, zeer zware deurstop.

5. Gebruikersaccountbeheer.
Gebruikersaccountbeheer is de popup die wordt weergegeven in de recente Windows-besturingssystemen, wanneer u een functie uitvoert die de pc op een significante manier wijzigt. UAC was niet in XP, en de introductie van frequente pop-ups, hoewel belangrijk voor veiligheidsdoeleinden, verhoogde het niveau van ergernis in extreme mate.

Een voorbeeld van een blauw scherm van de dood, veel vaker in Vista dan 7.

Waarom Windows 7 is geslaagd

1. PC’s kwamen een lange weg in 22 maanden.
De prijs van geheugen (RAM) en massa-opslag (harde schijven) is gedaald tussen januari 2007 en oktober 2009 (en blijft vallen). Voor de eerste keer zouden mensen hun computers kunnen betalen die de kans hebben om een ​​grafisch intensief besturingssysteem zoals Windows 7 uit te voeren. Ook veel hoger percentage gebruikers hadden breedband internet en sneller.

2. Windows 7 was stabiel.
Hoewel crashes, lock-ups en Blue Screens of Death (BSoDs) waren gebruikelijk in de vroege dagen van Vista, hebben geen dergelijke problemen de meeste Windows 7-gebruikers geteisterd. Plus, het startte veel sneller, wat een groot verkooppunt was.

3. Windows XP verloor zijn greep.
In oktober 2009 was het gebruik van Windows XP gedaald tot 63%, tegenover 18% voor Vista. Het was tijd voor een nieuw OS om over te nemen, en het gebeurde heel snel. In januari 2010 had Windows 7 11%. In juli is 21%. Per januari 2011, 31%. De nummers bleven stijgen voor Windows 7 en uiteindelijk daalde voor elke andere versie van Windows. Het is een goede weddenschap dat Microsoft was opgelucht dat ze niet moesten vertrouwen op een gebruikersbestand die nog steeds een 2001 besturingssysteem bestond.

4. Fabrikanten kregen het chauffeur probleem juist.
Door Windows 7 snel in de handen van bedrijven te krijgen, waren ze in staat om drivers op dag 1 beschikbaar te stellen. En ook de meeste drivers die voor Vista werden geschreven, werden ook overgedragen.

5. Gebruikersaccountbeheer is teruggekozen.
De standaard-UAC-instelling op Windows 7 werd in een inkeping geroepen. Niet langer zou het scherm grijs uitkomen en een snelle stop in je sporen over elk klein ding: alleen belangrijke dingen.

Er zijn veel andere redenen waarom Windows 7 beter is dan Vista, vanaf marketing, naar de Quick Launch taakbalk, naar ingebouwde schijfbranden , tot wijdverbreide corporate adoptie, enzovoort. Met Windows 8 aan de horizon, is het nog te zien of Microsoft nog een keer op zijn handen heeft, of gewoon een andere dure fout.
Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

onze producten
Bekijk alle producten →

Wij ontwikkelen producten die helpen herstellen, optimaliseren en onderhouden van uw computer voor u

Driver Reviver
Herstel maximale prestaties en functionaliteit om de hardware van je pc.
Registry Reviver
Herstel maximale efficiëntie en effectiviteit van uw pc Windows-register.
Security Reviver
Snel en veilig verwijderen van bedreigingen van de veiligheid, voorkomen dat ze terugkerende en houd uw pc beschermd.
abonneren op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis tips en adviezen hoe
te repareren, onderhouden en optimaliseren van uw pc

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer