Top vijf redenen waarom Windows 7 is beter dan VistaTop Five Reasons Why Windows 7 is better than Vista

Illustratie: Gordon McAlpin

Volgens deze gebruiksaanwijzing-systeem statistieken , Windows 7 is ‘s werelds meest populaire besturingssysteem, en zij achterhaalden Windows XP in augustus 2011. Sindsdien is zijn voorsprong gegroeid, en het is nu gerund door 48,7% van de gebruikers.

De voorganger Windows 7, Windows Vista, nooit steeg boven 18,6% van de markt, zijn piek in oktober 2009, en nu geniet van slechts 4,5%, terwijl Windows XP is gedaald tot 30%.

Laten we eens een minuut te analyseren waarom Windows Vista niet in geslaagd om de controle te nemen van Windows XP, en waarom Windows 7 beheerd diezelfde prestatie, slechts 22 maanden later.

Waarom Windows Vista is mislukt

1. PC’s waren nog niet klaar.
Windows Vista werd opgezet als een breedband-klaar Windows-besturingssysteem met geavanceerde graphics en veiligheid … een grote sprong van Windows XP. Enige probleem was, in 2007, PC’s waren niet krachtig genoeg om het te verwerken. Veel pc’s geleverd met Vista, dat kon gewoon niet de software te verwerken. Gebrek aan RAM en video hardware maakte traagheid een groot probleem, waar de XP ging nog steeds snel.

2. Veel van de crash bugs.
Vroege versies van Vista werden doorzeefd met technische problemen en crashes . Downgraden van Vista naar XP was een zeer populaire move (wat ik deed). Fixes kwam niet uit voor een aantal van deze fouten voor bepaalde tijd.

3. XP was te verschanst.
In januari 2007, toen Windows Vista uitkwam, Windows XP had een enorm 76% user base. Het was veruit de meest populaire besturingssysteem tot op dat moment. Het doorbreken van de mensen van die gewoonte was een onoverkomelijk probleem. Anders dan specifieke games waarbij het “Games for Windows”-interface alleen aanwezig in Vista, was er geen dwingende reden om te upgraden.

4. Drivers werkte niet.
Mijn moeder-in-wet had een alles-in-één Epson printer die met haar PC kwam toen ze een upgrade van XP naar Vista. Eén probleem: Epson nam niet de moeite het schrijven van een Vista- driver , en de XP bestuurder weigerde te werken. Haar printer werd een zeer grote, zeer duur, zeer zware doorstop.

5. User Account Control.
User Account Control is de pop-up dat in de afgelopen besturingssystemen Windows verschijnt, wanneer u een functie die de PC op een significante manier wijzigt voeren. UAC was niet in XP, en de invoering van frequente pop-ups, hoewel belangrijk voor de veiligheid doeleinden, verhoogde het niveau van ergernis voor een extreme mate.

Een voorbeeld van een Blue Screen of Death, veel vaker voor in Vista dan 7.

Waarom Windows 7 Geslaagd

1. pc’s kwam er een lange weg afgelegd in 22 maanden.
De prijs van het geheugen (RAM) en massa-opslag (harde schijven) kelderde tussen januari 2007 en oktober 2009 (en blijft dalen). Voor het eerst konden mensen machines die kans loopt een grafisch intensieve besturingssysteem zoals Windows 7. Ook een veel hoger percentage gebruikers hebben breedband internet, en bij hogere snelheden stond verkregen.

2. Windows 7 was stabiel.
Hoewel crashes, lock-ups en Blue Screens of Death (BSODs) waren gebruikelijk in de vroege dagen van Vista, geen dergelijke problemen geplaagd de meerderheid van de Windows 7-gebruikers. Plus, het begon veel sneller, en dat was een groot pluspunt.

3. Windows XP werd het losmaken zijn greep.
In oktober 2009 was het gebruik van Windows XP gedaald tot 63%, vergeleken met 18% voor Vista. De tijd was rijp voor een nieuw besturingssysteem over te nemen, en het gebeurde heel snel. In januari 2010 heeft Windows 7 had 11%. In juli, 21%. In januari 2011 31%. De nummers bleef stijgen voor Windows 7 en bleef dalen voor elke andere versie van Windows, eindelijk. Het is een goede gok dat Microsoft was opgelucht dat ze niet hoefde te rekenen op een basis van gebruikers die nog liep een operating 2001-systeem.

4. Fabrikanten kreeg de bestuurder af te geven naar rechts.
Door het verkrijgen van Windows 7 in de handen van bedrijven sneller, waren ze in staat om drivers beschikbaar op dag 1. maken En de meeste drivers geschreven voor Vista overgedragen, ook.

5. User Account Control werd terug gebeld.
De standaard UAC instelling op Windows 7 werd gekozen een standje lager. Niet langer zou het scherm grijs buiten en een snelle stop je in je tracks over elk klein ding: alleen belangrijke dingen.

Er zijn veel meer redenen waarom Windows 7 beter dan Vista, het recht van marketing, de Quick Launch taakbalk, de ingebouwde schijf branden , op grote schaal zakelijke adoptie, en ga zo maar door. Met Windows 8 aan de horizon, het valt nog te bezien of Microsoft heeft nog een hit op zijn handen, of gewoon een dure mislukking.

Aanbevolen door ReviverSoft

Registry Reviver zal vinden en oplossen van problemen, en optimale prestaties van de pc snel te herstellen, gemakkelijk en veilig.

nu downloaden

Het hebben van
Pc-problemen?

Neem een GRATIS
Windows Registry scan
om fouten te vinden die kunnen
veroorzaken PC problemen.


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

onze producten
Bekijk alle producten →

Wij ontwikkelen producten die helpen herstellen, optimaliseren en onderhouden van uw computer voor u

Driver Reviver
Herstel maximale prestaties en functionaliteit om de hardware van je pc.
Registry Reviver
Herstel maximale efficiëntie en effectiviteit van uw pc Windows-register.
Security Reviver
Snel en veilig verwijderen van bedreigingen van de veiligheid, voorkomen dat ze terugkerende en houd uw pc beschermd.
abonneren op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis tips en adviezen hoe
te repareren, onderhouden en optimaliseren van uw pc

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer