Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Topp 5 skäl att inte använda Windows XPTop 5 Reasons Not to Use Windows XP

Skäl att inte använda Windows XP på din dator

Tidigare har vi rekommenderat Windows XP som ett bra val för äldre datorer på grund av sitt lätta fotavtryck och låga systemkrav. Tja, här är flipsidan av det argumentet: Fem anledningar varför det inte är en bra idé att använda XP trots allt.

1. Microsoft stoppar support
Microsoft säljer inte längre Windows XP, och planerar att avbryta supporten för XP Service Pack 3 (den senaste versionen) i april 2014. Det finns ingen tvekan om att hackare kommer att hitta säkerhetsproblem i XP efter det slutet av supportdatum, vilket innebär att XP kommer att inte längre vara säkra att använda. Det är också värt att notera att 64-bitarsversionen av XP aldrig har ett Service Pack 3, så det är redan dåliga nyheter.

2. Vissa program kommer inte att fungera
Spel med spel för Windows-taggen på dem kräver att Windows Vista eller Windows 7 fungerar, på grund av de avancerade videokraven, Windows Live-tjänsten och senare Direct X (grafikgränssnitt) versioner som behövs. Fortfarande andra program utan den taggen behöver något annat än XP att köra.

3. Det saknas funktioner
Windows 7 innehåller många ytterligare funktioner som inte finns i XP. Windows Aero visuellt gränssnitt, snabbstartsfältet, inbyggd CD- och DVD-bränning, och så vidare. Microsoft planerar inte att lägga till dessa till XP när som helst snart, så du behöver uppdatera för att dra nytta av dem.

4. Problem med hårdvara och drivrutiner
Den stora delen av Windows XP-versionerna är 32-bitarsversionen, vilket betyder att den bara har tillgång till cirka 3 till 3,5 gigabyte RAM. Många appar kräver mycket mer än det, och det finns en bra chans att ditt system kan stödja mer än det. 64-bitars Windows-operativsystem kom verkligen i vanliga med Windows 7, vilket kan komma åt mycket mer RAM.

Vissa nyare hårdvaruproducenter har begränsade eller understöder Windows XP-drivrutiner, vilket innebär att du får full användning av hårdvaran och tillhörande programvara, du behöver Windows Vista eller 7.

5. Tryck på Skärmar och så vidare
Om du har en dator som har en pekskärm eller har en bärbar pekplatta med multi-touch-stöd, vill du verkligen ha Windows 7, eftersom den var utformad för att dra nytta av de här funktionerna. (Windows 8 är ännu mer pekbaserad.) Windows XPs pekstöd är i bästa fall begränsad.

Alla dessa orsaker tillsammans innebär att om din dator kan uppgradera till Windows 7, borde du absolut. Om du har en äldre dator, hålla fast med Windows XP fram till 2014. Förhoppningsvis kommer du kunna uppgradera då.

 • Göran Göransson

  Hi Steve

  Thanks for an excellent article about Win XP.
  I used it recently but the machine was very slow.

  I now have Vista and Win 7 on my two mosern computers.

  2 GB RAM for Vista and 4 GB for Win 7

  All the best

  Göran

  PS, I am using your pgm PC Cleaner

 • Hi Göran,
  Just a correction: PC Cleaner isn’t one of ours. Thanks, though!

  2 GB is a little low for Vista, depending on the rest of your system. Since memory is so cheap now, you may want to see if your PC can hold more.

  Good luck!

 • Bill Mahelona

  I realize that I have an aging dinosaur, especially with XP MCE. I use it basically for entertainment and email. I alreadly checked on upgrading my VAIO to Vista or 7, and the prospects don’t sound to good. My plan is to use my computer until it is no longer feasible to use, then switch to Ubuntu. I already have a computer with Windows 7.
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt