Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Topp 5 grunner til ikke å bruke Windows XPTop 5 Reasons Not to Use Windows XP

Grunner til ikke å bruke Windows XP på PCen

Tidligere har vi anbefalt Windows XP som et godt valg for eldre PCer på grunn av dets lave fotavtrykk og lave systemkrav. Vel, her er flipsiden av det argumentet: Fem grunner til at det ikke er en god ide å bruke XP tross alt.

1. Microsoft støtter støtte
Microsoft selger ikke lenger Windows XP, og det planlegger å kutte ned støtte for XP Service Pack 3 (den nyeste versjonen) i april 2014. Det er ingen tvil om at hackere vil finne sikkerhetsproblemer i XP etter den enden av støttedagen, noe som betyr at XP vil ikke lenger være trygt å bruke. Det er også verdt å merke seg at 64-bitersversjonen av XP aldri har fått Service Pack 3, så det er allerede dårlige nyheter.

2. Noen programmer vil ikke fungere
Spill med Games for Windows-taggen på dem krever at Windows Vista eller Windows 7 opererer, på grunn av de avanserte videokravene, Windows Live-tjenesten og nyere Direct X-versjoner (grafikkgrensesnitt). Fortsatt andre programmer uten den taggen trenger noe annet enn XP for å kjøre.

3. Det mangler funksjoner
Windows 7 inneholder mange tilleggsfunksjoner som ikke er til stede i XP. Windows Aero visuelt grensesnitt, Quick Launch bar, innebygd CD og DVD brennende, og så videre. Microsoft planlegger ikke å legge disse til XP når som helst snart, så du må oppgradere for å dra nytte av dem.

4. Maskinvare og driverproblemer
De aller fleste Windows XP-versjoner er 32-bits versjonen, noe som betyr at den bare har tilgang til omtrent 3 til 3,5 gigabyte RAM. Mange apper krever mye mer enn det, og det er en god sjanse for at systemet ditt kan støtte mer enn det. 64-biters Windows-operativsystemer kom virkelig inn i mainstream med Windows 7, som kan få tilgang til mye mer RAM.

Noen nyere maskinvareprodusenter har begrensede eller understøttede Windows XP-drivere, noe som betyr at du får full utnyttelse av maskinvaren og tilhørende programvare, du trenger Windows Vista eller 7.

5. Trykk på Skjermer og så videre
Hvis du har en PC som har en berøringsskjerm, eller har en bærbar touchpad med multi-touch-støtte, vil du virkelig ha Windows 7, da den ble designet for å utnytte disse funksjonene. (Windows 8 er enda mer berøringsbasert.) Windows XPs berøringsstøtte er begrenset i beste fall.

Alle disse grunnene sammen betyr at hvis PCen din er i stand til å oppgradere til Windows 7, bør du absolutt. Hvis du har en eldre PC, hold deg til Windows XP til 2014. Forhåpentligvis vil du kunne oppgradere til da.

 • Göran Göransson

  Hi Steve

  Thanks for an excellent article about Win XP.
  I used it recently but the machine was very slow.

  I now have Vista and Win 7 on my two mosern computers.

  2 GB RAM for Vista and 4 GB for Win 7

  All the best

  Göran

  PS, I am using your pgm PC Cleaner

 • Hi Göran,
  Just a correction: PC Cleaner isn’t one of ours. Thanks, though!

  2 GB is a little low for Vista, depending on the rest of your system. Since memory is so cheap now, you may want to see if your PC can hold more.

  Good luck!

 • Bill Mahelona

  I realize that I have an aging dinosaur, especially with XP MCE. I use it basically for entertainment and email. I alreadly checked on upgrading my VAIO to Vista or 7, and the prospects don’t sound to good. My plan is to use my computer until it is no longer feasible to use, then switch to Ubuntu. I already have a computer with Windows 7.
Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

våre produkter
Se alle produkter →

Vi utvikler produkter som bidrar til reparasjon, optimalisere og vedlikeholde datamaskinen for deg

Driver Reviver
Gjenopprette maksimal ytelse og funksjonalitet til PC-ens maskinvare.
Registry Reviver
Gjenopprette maksimal effektivitet og effektivitet til PCen Windows Registry.
Security Reviver
Raskt og trygt fjerne sikkerhetstrusler, hindre dem fra repeterte og holde datamaskinen beskyttet.
abonnere på vårt nyhetsbrev

Motta gratis tips og råd hvordan
å reparere, vedlikeholde og optimalisere din PC

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt