Hur man byter en hårddisk med SSD på datornHow to Replace a Hard Drive with SSD on your PC


Illustration: Gordon McAlpin

Så du vill gå Solid State Drive (SSD) vägen. Kanske har du hört att dessa typer av enheter är mycket snabbare än hårddiskar och är idealiska för Windows och applikationer, medan hårddiskar är bra för filmer och andra stora filer.

Guiden nedan förklarar hur man byter en hårddisk med SSD på datorn:

Steg 1: Säkerhetskopiera dina data

När du flyttar från en hårddisk till en SSD, kommer du antagligen att gå från en stor enhet till en mindre enhet och kommer att behöva backa upp några av dina data till en extern källa. Den här guiden ger detaljer om de bästa metoder för säkerhetskopiering. Du kommer antingen att behöva klona din disk, Windows och alla, eller installera om Windows på den nya enheten och flytta dokument över selektivt.

  • En klon eller bild

      Du kan också klona eller bild din gamla enheten och återställa bilden till den nya enheten. (Du behöver en annan enhet för att lagra denna stora bilden under tiden.) Detta har fördelen av att hålla alla dina inställningar för program med digital rights management, såsom Windows själv. Ingen vill behöva sätta sin kod igen. För att göra detta, men måste använda utrymmet på din gamla enheten vara mindre än eller lika med storleken på den nya enheten. Jag rekommenderar att flytta alla dina stora mediefiler, till exempel filmer, till en annan plats för att få den storlek ner innan kloning. De flesta av drivbaserade lösningar på länken ovan, inklusive den inbyggda Windows Säkerhetskopiering och återställning, stöd skapar en bild av din gamla enheten.

  • En säkerhetskopia följt av en ny Windows-installation


Det tredje alternativet är att säkerhetskopiera specifika filer till en ny plats, sedan göra en helt ny installation av Windows på SSD och flytta filer över selektivt från säkerhetskopian. Ren Windows installerar har färre fel, och en helt ny enhet gillar när det finns färre fel. Detta har nackdelen att kräva dig att mata in installationskoder för många tillämpningar.

Steg 2: Ta bort hårddisken och installera SSD-enheten

Detta kommer vanligtvis vara så enkelt som att öppna datorn och byta enheter och hålla samma kablar, var noga med att koppla datorn från strömmen först. Ibland din nya enheten kommer att vara en annan formfaktor än den gamla enheten (vilket betyder att den är för liten för utrymme), och du behöver en separat caddie eller hölje i det fallet.

Observera att om det finns mer än ett öppet enhetsfacket på skrivbordet, det finns ingen anledning att inte installera SSD-enheten tillsammans, snarare än i stället för din hårddisk. I detta fall,

Steg 3: Återställ från backup

Oavsett backup metod du valde, efter att ha installerat den nya enheten är en bra tid att återställa från säkerhetskopian, om bara för att få Windows tillbaka på enheten så att du kan göra andra saker. Du kan behöva formatera enheten (radera innehållet) innan du kan återställa; Windows kommer att ta dig igenom det här steget automatiskt.

Ett exempel på en firmware uppdatering ansökan om SSD-enhet.

Steg 4: Uppdatera den fasta programvaran på din solid state drive

Den fasta programvaran är koden på din hårddisk själv som hjälper det att fungera med datorn på rätt sätt. Nyare firmware håller enheten felfria, hjälper det att fungera med nyare hårdvara, och håller hastigheten och tillförlitligheten högre.

Google modellnumret på din enhet för specifika instruktioner; Detta innebär normalt kör ett verktyg inifrån Windows. Kom ihåg att lämna datorn som kör hela tiden firmware uppdaterar att undvika att skada din dator.

Obs: Kom ihåg att inte defragmentera solid state-enheter, eftersom dessa enheter gör det automatiskt, och kör en defragmentera på dem kommer att ge någon fördel.

En annan anmärkning: Var noga och göra det möjligt för TRIM om du använder en solid state drive med Windows 7. Det är för avancerade användare, men det bidrar till att upprätthålla och förbättra prestandan på din enhet. Här är en guide för att göra detta .

Njut av snabbhet och tillförlitlighet fördelarna med din SSD. Det är en av den högsta hastigheten att kosta förhållanden av någon uppgradering som du kan utföra.

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt