Hoe maak je een harde schijf vervangen met SSD op uw pcHow to Replace a Hard Drive with SSD on your PC


Illustratie: Gordon McAlpin

Dus u wilt het gaan Solid State Drive (SSD) route. Misschien heb je gehoord dat dit soort stations zijn veel sneller dan harde schijven en zijn ideaal voor Windows en applicaties, terwijl de harde schijven zijn goed voor films en andere grote bestanden.

De onderstaande handleiding wordt uitgelegd hoe u een harde schijf te vervangen met een SSD op uw PC:

Stap 1: Maak een back-up van uw gegevens

Bij het verplaatsen van een harde schijf naar een SSD, zult u waarschijnlijk gaan van een grote drive om een ​​kleinere schijf en zal moeten back-up van een aantal van uw gegevens naar een externe bron. Deze gids biedt informatie te geven over de beste back-up methoden. Je zal ofwel moet uw schijf, Windows en alle klonen, of Windows opnieuw te installeren op de nieuwe schijf en documenten bewegen over selectief.

  • Een kloon of afbeelding

      U kunt ook klonen of het imago van uw oude schijf en het herstel van het beeld om het nieuwe station. (Je zult een ander station om dit beeld te grote winkel in de tussentijd nodig hebben.) Dit heeft het voordeel van het houden van al uw instellingen voor programma’s met het beheer van digitale rechten, zoals Windows zelf. Niemand wil te hebben om hun code opnieuw te zetten. Om dit te doen, hoewel, de gebruikte ruimte op uw oude station moet kleiner dan of gelijk aan de grootte van het nieuwe station. Ik raad het verplaatsen van al uw grote mediabestanden, zoals films, naar een andere locatie om de grootte naar beneden te krijgen voordat het klonen. Het grootste deel van de schijf gebaseerde oplossingen op de link hierboven, met inbegrip van de ingebouwde Windows Backup and Restore, steun het creëren van een afbeelding van uw oude schijf.

  • Een back-up gevolgd door een nieuwe Windows-installatie


De derde optie is hier om een ​​back-up van specifieke bestanden naar een nieuwe locatie, doe dan een nieuwe installatie van Windows op de SSD en verplaatsen van bestanden op selectieve wijze uit de back-up. Clean Windows installeert hebben minder fouten, en een gloednieuwe station vindt het wanneer er minder fouten. Dit heeft het nadeel dat u opnieuw invoeren installatiecodes voor vele toepassingen.

Stap 2: Verwijder de vaste schijf en installeer de solid state drive

Dit zal meestal net zo eenvoudig als het openen van de pc en het omwisselen van schijven en het houden van dezelfde kabels, en zorg ervoor dat de PC los te koppelen van de macht eerste. Soms zal uw nieuwe drive een andere form factor dan de oude schijf (wat betekent dat het is te klein voor de ruimte) te zijn, en je krijgt een aparte caddy of behuizing in dat geval nodig hebben.

Merk op dat als er meer dan één geopend drive bay in uw desktop, is er geen reden de solid state drive niet te installeren naast, in plaats van in de plaats van uw harde schijf. In dit geval,

Stap 3: Herstellen vanaf backup

Wat backup methode je ook kiest, na het installeren van de nieuwe aandrijving is een goed moment om te herstellen van die back-up, al was het maar om Windows terug op het station zodat je andere dingen kan doen. Mogelijk moet u de drive (wist de inhoud ervan) voordat u kunt herstellen opmaken; Windows wordt u automatisch mee door deze stap.

Een voorbeeld van een firmware-update aanvraag voor een solid state drive.

Stap 4: Werk de firmware op uw solid state drive

De firmware is de code op uw harde schijf zelf, dat helpt het werk met de pc correct. Nieuwere firmware houdt de schijf vrij van fouten, helpt het werk met nieuwe hardware, en houdt de snelheid en betrouwbaarheid hoger.

Google het modelnummer van uw schijf voor specifieke instructies; Dit gaat meestal loopt een hulpprogramma vanuit Windows. Vergeet niet om de pc met de hele tijd de firmware updaten om te voorkomen dat schade aan uw PC te verlaten.

Let op: Vergeet niet om te defragmenteren solid state drives, omdat deze stations dit automatisch te doen, en het runnen van een defragmenteren op hen zal geen voordeel te verschaffen.

Nog een opmerking: Wees er zeker en maken TRIM als je met behulp van een solid state drive met Windows 7. Het is voor gevorderde gebruikers, maar het helpt onderhouden en verbeteren van prestaties op uw harde schijf. Hier is een gids om dit te doen .

Geniet van de snelheid en betrouwbaarheid voordelen van uw SSD. Het is een van de hoogste snelheid verhoudingen van elke upgrade je zou kunnen uitvoeren kosten.

Aanbevolen door ReviverSoft

Registry Reviver zal vinden en oplossen van problemen, en optimale prestaties van de pc snel te herstellen, gemakkelijk en veilig.

nu downloaden

Het hebben van
Pc-problemen?

Neem een GRATIS
Windows Registry scan
om fouten te vinden die kunnen
veroorzaken PC problemen.


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

onze producten
Bekijk alle producten →

Wij ontwikkelen producten die helpen herstellen, optimaliseren en onderhouden van uw computer voor u

Driver Reviver
Herstel maximale prestaties en functionaliteit om de hardware van je pc.
Registry Reviver
Herstel maximale efficiëntie en effectiviteit van uw pc Windows-register.
Security Reviver
Snel en veilig verwijderen van bedreigingen van de veiligheid, voorkomen dat ze terugkerende en houd uw pc beschermd.
abonneren op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis tips en adviezen hoe
te repareren, onderhouden en optimaliseren van uw pc

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer