Wij streven ernaar om onze website in zoveel talen lokaliseren mogelijk, maar deze pagina is momenteel machine vertaald met behulp van Google Translate. dicht

Hoe maak je een harde schijf vervangen met SSD op uw pcHow to Replace a Hard Drive with SSD on your PC

Illustratie: Gordon McAlpin

Dus je zou de Solid State Drive (SSD) route willen gaan. Misschien heb je gehoord dat deze soorten schijven veel sneller zijn dan harde schijven en ideaal zijn voor Windows en applicaties, terwijl harde schijven goed zijn voor films en andere grote bestanden.

In de onderstaande gids wordt uitgelegd hoe u een vaste schijf met SSD op uw pc vervangt:

Stap 1: Maak een backup van uw gegevens

Wanneer u van een vaste schijf naar een SSD verhuist, gaat u waarschijnlijk van een grote schijf naar een kleinere station en moet u een aantal van uw gegevens back-up maken naar een externe bron. Deze handleiding bevat gedetailleerde informatie over de beste back-upmethoden. U moet uw drive, Windows en alles, of Windows opnieuw installeren op de nieuwe drive en de documenten over selectief verplaatsen.

  • Een kloon of afbeelding

      U kunt ook uw oude drive klonen of afbeelden en de afbeelding herstellen naar de nieuwe drive. (U hebt nog een andere drive nodig om dit grote beeld in de tussentijd op te slaan.) Dit heeft het voordeel om al uw instellingen te houden voor programma’s met digitaal rechtenbeheer, zoals Windows zelf. Niemand wil hun code opnieuw invoeren. Om dit te doen, moet de gebruikte ruimte op uw oude drive echter minder of gelijk zijn aan de grootte van de nieuwe drive. Ik beveel aan om al je grote mediabestanden, zoals films, naar een andere locatie te verplaatsen om de grootte voor klonen te krijgen. De meeste van de drive-based oplossingen op de bovenstaande link, inclusief de ingebouwde Windows Backup en Restore, ondersteunen bij het maken van een afbeelding van uw oude drive.

  • Een back-up gevolgd door een nieuwe Windows-installatie


De derde optie hier is om specifieke bestanden op een nieuwe locatie te back-up, doe dan een gloednieuwe installatie van Windows op de SSD en verplaats bestanden over selectief van de back-up. Schone Windows-installaties hebben minder fouten, en een gloednieuwe drive vindt het leuk als er minder fouten zijn. Dit heeft het nadeel dat u de installatiecodes opnieuw moet invoeren voor veel toepassingen.

Stap 2: Verwijder de vaste schijf en installeer de solid state drive

Dit zal gewoonlijk zo eenvoudig zijn als het openen van de pc en het uitwisselen van schijven en dezelfde kabels houden, het is zeker dat u de pc eerst uit de stopcontact trekt. Soms is uw nieuwe drive een andere vormfactor dan de oude drive (wat betekent dat het te klein is voor de ruimte), en u heeft in dat geval een aparte caddy of behuizing nodig.

Houd er rekening mee dat als er meer dan één open station is op uw bureaublad, er geen reden is om de vaste-schijfstation niet naast de plaats van uw harde schijf te installeren. In dit geval,

Stap 3: Herstel van back-up

Welke back-up methode u hebt gekozen, na het installeren van de nieuwe drive is het een goede tijd om van die back-up te herstellen, alleen als Windows weer op de drive staat zodat u andere dingen kunt doen. U kunt de drive formatteren (de inhoud ervan wissen) voordat u het kunt herstellen; Windows brengt u automatisch door deze stap.

Een voorbeeld van een firmware-update applicatie voor een solid state drive.

Stap 4: Update de firmware op uw vaste-schijfstation

De firmware is de code op uw harde schijf zelf die het helpt om met uw pc te werken. Nieuwere firmware houdt de drive vrij van fouten, helpt het te werken met nieuwere hardware en houdt de snelheid en betrouwbaarheid hoger.

Google het modelnummer van uw drive voor specifieke instructies; dit houdt gewoonlijk in dat u een hulpprogramma vanuit Windows uitvoert. Vergeet niet om de pc te laten draaien de hele tijd dat de firmware wordt bijgewerkt om te voorkomen dat uw pc beschadigd raakt.

Opmerking: Vergeet niet om vaste-schijfstations te defragmenteren, aangezien deze schijven dit automatisch doen en een defragment op hen uitvoeren, zullen er geen voordeel op worden.

Een andere opmerking: Zorg ervoor dat u TRIM inschakelt als u een vaste-schijfstation gebruikt met Windows 7. Het is voor geavanceerde gebruikers, maar het helpt bij het behoud en verbeteren van de prestaties op uw schijf. Hier is een gids om dit te doen .

Geniet van de snelheid en betrouwbaarheidsvoordelen van uw SSD. Het is een van de hoogste snelheden om de kosten te verdelen van elke upgrade die u zou kunnen uitvoeren.
Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

onze producten
Bekijk alle producten →

Wij ontwikkelen producten die helpen herstellen, optimaliseren en onderhouden van uw computer voor u

Driver Reviver
Herstel maximale prestaties en functionaliteit om de hardware van je pc.
Registry Reviver
Herstel maximale efficiëntie en effectiviteit van uw pc Windows-register.
Security Reviver
Snel en veilig verwijderen van bedreigingen van de veiligheid, voorkomen dat ze terugkerende en houd uw pc beschermd.
abonneren op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis tips en adviezen hoe
te repareren, onderhouden en optimaliseren van uw pc

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer