Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En guide till CONFIG_LIST_FAILED Blåskärm felA Guide to the CONFIG_LIST_FAILED Blue Screen of Death Error

Felet CONFIG_LIST_FAILED BSOD (Blue Screen of Death) kan uppstå under initieringsprocessen för Windows Vista, XP och 2000 och Windows 7 och 8. Denna fel visas vanligtvis när Windows-registret inte kan ladda filer korrekt på grund av problem som relaterar till RAM (Random Access Memory) och hårddisken. Det betyder att registret misslyckades med att initiera, vilket resulterade i automatisk avstängning av datorn för att förhindra skador och eventuella förluster av olagrade data.

Detta BSOD-fel uppträder vanligtvis när det finns skadade sektorer på hårddisken och när diskutrymmet är nästan fullt.

Detta BSOD-fel är också känt som CONFIG_LIST_FAILED och “STOP 0x00000073”. Vissa användare av Windows har rapporterat detta fel som normalt visas på skärmen under initialiseringen av systemet som:

ofrälse

För att lösa CONFIG_LIST_FAILED BSOD-felet på grund av en defekt RAM måste du ersätta RAM-modulerna och starta sedan om datorn. Om problemet kvarstår kan det lösas genom att inaktivera caching på moderkortet.

Du kan lösa detta BSOD-fel genom att köra ett reparationsverktyg för att fixa skadade sektorer på hårddisken. Du kan göra det i Windows XP genom att starta om datorn med installations-cd: n och sedan trycka på R vid det första alternativet för att komma åt Recovery Console. Du måste ange chkdsk c: / r vid kommandotolken för att starta den operation som letar efter defekta sektorer och rensar bort dåliga sektorer i skivan. Om du kör denna process kan du också läsa och spara data från defekta sektorer.

Om BSOD-felet beror på otillgängligt diskutrymme kan du frigöra diskutrymme genom att ta bort raderade filer från papperskorgen, komprimera stora filer som tar upp stora mängder diskutrymme, tar bort webbläsarens cachade filer och installerar en större enhet.
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt