Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Är Blu-Ray Dead? En närmare titt på Blu-RayIs Blu-Ray Dead? A Closer Look at Blu-Ray

Är Blu-Ray död som ett valfritt medium?

Blu-Ray is Dead
Illustration: Gordon McAlpin

Blu-Ray är framtidens videoskiva, menar att ersätta DVD-skivor överallt. Tyvärr har Blu-Ray aldrig haft en chans, och här är tio anledningar till att det är dags att skriva Blu-Ray-dödsordern.

Vi tittar närmare på Blu-Rays:

1. Det är fortfarande inte standarden för nya stationära datorer och bärbara datorer

Titta runt: Många nya skrivbords- och bärbara datorer från Dell, HP, Toshiba och så vidare har inte Blu-Ray. Dessa enheter ger ungefär $ 100 till maskinens kostnad för lite nytta: skärmstorleken på en bärbar dator och de inbyggda högtalarna är inte i närheten av vad som krävs för att dra nytta av Blu-Rays extraupplösning och Dolby 5.1-ljud.

2. Den digitala rättighetshanteringen på skivsidan är svår och besvärlig

Blu-Ray-kopieringsstandarderna ständigt utvecklas, vilket gör det extra svårt att konvertera en Blu-Ray-skiva till ett annat mediaformat för att spela på en tablett eller telefon, till exempel. Även om du äger skivan, vill de inte att du gör det. Vissa Blu-Ray-paket innehåller gratis digital nedladdning, men den nedladdningen är antingen begränsad till iTunes eller begravd i ännu mer digital rättighetshantering.

3. Den digitala rättighetshanteringen på mediaspelarsidan är ännu värre

Vem vill få en ny dator , med en glänsande ny Blu-Ray-enhet, och har det inte Blu-Ray-skivor alls? På grund av Blu-Rays esoteriska licens måste du använda vilken mediaspelare som helst med systemet, och om du formaterar hårddisken eller upplever en krasch, kommer du inte längre att kunna spela skivor. Även populär spel-någonting mediaspelare VLC har mycket problem med Blu-Ray-skivor.

4. Vem vill uppgradera firmware på en hårdvara? Inte jag

Jag tycker att det är löjligt att fristående Blu-Ray-spelare, det slag i ditt vardagsrum som är ansluten till din TV, inte spelar en ny skiva för en stor del av tiden. Du måste vara kunnig nog att köra en Ethernet-kabel eller ansluta spelaren till ditt Wi-Fi-nätverk och uppgradera firmware. Ska dina morföräldrar verkligen göra det, eller ska de ge upp och ta maskinen tillbaka till affären?

5. Macs och Blu-Ray blandas inte

Vår blogg är fokuserad på datorer för närvarande, men det är fortfarande värt att påpeka att Steve Jobs, VD för Apple, ogillar Blu-Ray. Apple-produkter har aldrig inkluderat dem, de stöds inte i OS X, och det krävs en komplicerad lösning för att använda en extern Blu-Ray-enhet med din Mac. Inte värt det.

6. Streaming video är här. Bli van vid det.

Blu-Ray har körts direkt in i streaming video revolutionen. Nu strömmar alla filmer i hi-def från tjänster som Netflix och Hulu, eller folk använder program som PlayOn för att strömma filmer över hela huset till alla enheter i hemmet. Eftersom lagringsutrymme är rikligt och billigt och Internethastigheter är på heltidshöjd, verkar strömmande video vara vägen att gå.

7. Skivspelaren är vanligtvis den första att gå

Som jag sa ovan, lägger Blu-Ray-enheten till 100 USD till priset på din nya maskin, och enheterna bryter ofta ner. Motorn och linsen kan bli smutsiga eller bryta helt och hållet, och eftersom många enheter är proprietära (betyder icke-standardiserade) är de dyra och svåra att ersätta.

8. PC-programvara omfamnade aldrig det

Nästan ingen Windows- programvara, från operativsystem till verktyg till spel, skickas på Blu-Ray-skivor. Det finns bara inte tillräckligt med människor som har sådana typer av enheter. I stället används flera DVD-skivor, om det behövs.

9. Inställningen att dra nytta av Blu-Ray är dyr och svår

För att dra full nytta av Blu-Ray-upplevelsen måste du mata ut din video till en stor bildskärm eller tv och ljudet till ett Dolby 5.1 eller 7.1 ljud ljudsystem. De flesta är bara inte villiga att göra det.

10. Skivor är bara så förra seklet

Liksom CD-skivor för musik, DVD-skivor och Blu-Ray-skivor går bort till förmån för streaming-filer och direktvisningstjänster. En skiva som bara har en film på den blir snabbt ett arkaiskt koncept helt och hållet.

I stället för att spendera extra pengar för att köpa en Blu-Ray-enhet till din dator, skaffa du en bra extern hårddisk istället och ladda upp den med lagliga filmer för att strömma till dina andra enheter. Om du måste ha en Blu-Ray-spelare i ditt hem, köp en PlayStation 3. Blu-Ray-firmware uppdateras automatiskt, och du kan dessutom spela spel på det.

  • John

    blu-ray is here to stay, streaming is taking a huge bite out of that … but I suspect blu-ray to be the last physical media format. Blu-ray has huge advantages, anyone with a hi-def TV can see the visual advantage. Those with capable receivers can experience hi-def audio, something no streaming can provide. DTS HD Master audio or Dobly HD.

    Other than all that, nice site.

  • Pingback: TV-Links()

  • You forgot to mention that after 9 years, DVD still outsells Blu-ray 3:1. The Blu-ray players are awful with lockups, rebooting and freezing. I said f* that and I just bought a dedicated HDMI DVD upscaler and I’m a happy camper as the image is very HD-like. I have DirecTV HD for everything else.
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt