Vi bestræber os på at have vores hjemmeside på så mange sprog som muligt, dog er siden lige nu maskinoversat ved hjælp af Google Translate. Luk

Er Blu-Ray Dead? Et nærmere kig på Blu-RayIs Blu-Ray Dead? A Closer Look at Blu-Ray

Er Blu-Ray død som et medievalgt valg?

Blu-Ray is Dead
Illustration: Gordon McAlpin

Blu-Ray er fremtidens video-disk, der skal erstatte dvd’er overalt. Desværre har Blu-Ray aldrig haft en chance, og her er ti grunde til, at det er på tide at skrive Blu-Ray dødsordren.

Vi kigger nærmere på Blu-Rays:

1. Det er stadig ikke standarden for nye stationære pc’er og bærbare computere

Kig rundt: Mange nye stationære og bærbare pc’er fra Dell, HP, Toshiba og så videre har ikke Blu-Ray. Disse drev giver ca. $ 100 til prisen for maskinen til lille fordel: Skærmstørrelsen på en bærbar computer og de indbyggede højttalere er ikke langt fra det, der kræves for at drage fordel af Blu-Rays ekstraopløsning og Dolby 5.1-lyd.

2. Digital rights management på disksiden er alvorlig og besværlig

Blu-Ray kopibeskyttelsesstandarder udvikler sig konstant, hvilket gør det ekstraordinært svært at konvertere en Blu-Ray-disk til et andet medieformat til at spille på en tablet eller en telefon. Selvom du ejer disken, vil de ikke have, at du gør det. Nogle Blu-Ray-pakker leveres med en gratis digital download, men den download er enten begrænset til iTunes eller begravet i endnu mere digital rettigheder.

3. Digital rights management på mediaspiller siden er endnu værre

Hvem ønsker at få en ny pc , med et blankt nyt Blu-Ray-drev, og har det ikke Blu-Ray-disker overhovedet? På grund af Blu-Rays esoteriske licens skal du bruge den medieafspiller, der følger med systemet, og hvis du formaterer harddisken eller oplever et crash, kan du ikke længere afspille diske. Selv populær play-noget medieafspiller VLC har mange problemer med Blu-Ray-diske.

4. Hvem vil opgradere firmwaren på et stykke hardware? Ikke mig

Jeg synes, det er latterligt, at selvstændige Blu-Ray-afspillere, den slags i din stue, der er tilsluttet dit tv, ikke vil afspille nyere diske meget af tiden. Du skal være i stand til at køre et Ethernet-kabel eller slutte afspilleren til dit Wi-Fi-netværk og opgradere firmwaren. Vil dine bedsteforældre virkelig gøre det, eller skal de give op og tage maskinen tilbage til butikken?

5. Macs og Blu-Ray må ikke blandes

Vores blog er fokuseret på pc’er på nuværende tidspunkt, men det er stadig værd at påpege, at Steve Jobs, CEO for Apple, ikke kan lide Blu-Ray. Apple-produkter har aldrig inkluderet dem, de understøttes ikke i OS X, og det kræver en kompliceret løsning at bruge et eksternt Blu-Ray-drev med din Mac. Ikke værd.

6. Streaming video er her. Bliv vant til det.

Blu-Ray har kørt lige ind i streaming video revolutionen. Nu streamer alle deres film i hi-def fra tjenester som Netflix og Hulu, eller folk bruger applikationer som PlayOn til at streame film i hele huset til alle enheder i hjemmet. Fordi lagerplads er rigeligt og billigt, og internethastigheder er på et helt tidspunkt, synes streaming video at være vejen at gå.

7. Diskstationen er normalt den første ting at gå

Som jeg sagde ovenfor, tilføjer Blu-Ray-drevet $ 100 til prisen på din nye maskine, og drevene brydes ofte ned. Motoren og objektivet kan blive beskidte eller ødelægge helt, og da mange drev er proprietære (betyder ikke-standardiseret), er de dyre og vanskelige at erstatte.

8. pc-detail software aldrig omfavnet det

Næsten ingen Windows- software, fra operativsystemer til hjælpeprogrammer til spil, sendes på Blu-Ray-diske. Der er bare ikke nok mennesker, der har disse slags drev. I stedet bruges flere dvd’er, hvis det er nødvendigt.

9. Installationen til at udnytte Blu-Ray er dyr og vanskelig

For at udnytte Blu-Ray-oplevelsen fuldt ud, skal du udstille din video til en stor skærm eller et fjernsyn, og din lyd til et Dolby 5.1 eller 7.1 lydsystem. De fleste mennesker er bare ikke villige til at gøre det.

10. Diske er lige så sidste århundrede

Ligesom cd’er til musik, går dvd’er og Blu-Ray-diske væk til fordel for streaming filer og øjeblikkelig visningstjenester. En disk, der kun har en film på det, bliver hurtigt et arkaisk koncept helt og holdent.

I stedet for at bruge de ekstra penge til at købe et Blu-Ray-drev til din pc, skal du i stedet få en god ekstern harddisk og overføre den med lovlige film til at streame til dine andre enheder. Hvis du skal have en Blu-Ray-afspiller i dit hjem, skal du købe en PlayStation 3. Blu-Ray-firmwaren opdateres automatisk, og du kan også spille spil på det.

  • John

    blu-ray is here to stay, streaming is taking a huge bite out of that … but I suspect blu-ray to be the last physical media format. Blu-ray has huge advantages, anyone with a hi-def TV can see the visual advantage. Those with capable receivers can experience hi-def audio, something no streaming can provide. DTS HD Master audio or Dobly HD.

    Other than all that, nice site.

  • Pingback: TV-Links()

  • You forgot to mention that after 9 years, DVD still outsells Blu-ray 3:1. The Blu-ray players are awful with lockups, rebooting and freezing. I said f* that and I just bought a dedicated HDMI DVD upscaler and I’m a happy camper as the image is very HD-like. I have DirecTV HD for everything else.
Fandt du ikke dit svar?
Stil et spørgsmål til vores fællesskab af eksperter fra hele verden og få svar på ingen tid overhovedet.

vores produkter
Se alle produkter →

Vi udvikler produkter, der hjælper Reparation, optimere og vedligeholde din computer for dig

Driver Reviver
Gendanne maksimal ydeevne og funktionalitet til pc'ens hardware.
Registry Reviver
Gendanne maksimal effektivitet og til din PC Windows registreringsdatabasen.
Security Reviver
Fjern hurtigt og sikkert sikkerhedstrusler, forhindre dem i at tilbagevendende og holde din pc beskyttet.
abonnere på vores nyhedsbrev

Modtag gratis tips og råd, hvordan
til at reparere, vedligeholde og optimere din pc

Rediger oversættelse
Oversættelse via maskine (Google):
Henter...
Kopier til redigering
or Slet