Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Er Blu-Ray døde? En nærmere titt på Blu-RayIs Blu-Ray Dead? A Closer Look at Blu-Ray

Er Blu-Ray død som et medievalg?

Blu-Ray is Dead
Illustrasjon: Gordon McAlpin

Blu-Ray er fremtidsvideoen, noe som betyr å erstatte DVDer overalt. Dessverre har Blu-Ray aldri hatt en sjanse, og her er ti grunner til at det er på tide å skrive Blu-Ray dødsordren.

Vi ser nærmere på Blu-Stråler:

1. Det er fortsatt ikke standarden for nye stasjonære PCer og bærbare datamaskiner

Se deg rundt: Mange nye stasjonære og bærbare PCer fra Dell, HP, Toshiba og så videre, har ikke Blu-Ray. Disse stasjonene gir omtrent $ 100 til kostnaden for maskinen, for lite nytte: Skjermstørrelsen på en bærbar datamaskin og de innebygde høyttalere er ikke i nærheten av det som trengs for å dra nytte av Blu-Rays ekstraoppløsning og Dolby 5.1-lyd.

2. Den digitale rettighetsadministrasjonen på disksiden er alvorlig og besværlig

Blu-Ray kopibeskyttelsesstandarder er stadig i utvikling, noe som gjør det svært vanskelig å konvertere en Blu-Ray-plate til et annet medieformat for å spille på en tavle eller telefon, for eksempel. Selv om du eier platen, vil de ikke at du skal gjøre det. Noen Blu-Ray-pakker kommer med en gratis digital nedlasting, men den nedlastingen er enten begrenset til iTunes eller begravet i enda mer digital rettighetsadministrasjon.

3. Digital rettighetsadministrasjon på mediaspillersiden er enda verre

Hvem vil ha en ny PC , med en skinnende ny Blu-Ray-stasjon, og har det ikke Blu-Ray-plater i det hele tatt? På grunn av Blu-Rays esoteriske lisensiering må du bruke hvilken som helst mediespiller som følger med systemet, og hvis du formaterer harddisken eller opplever et krasj, kan du ikke lenger spille av plater. Selv populær spill-noe mediespiller VLC har mye problemer med Blu-Ray-plater.

4. Hvem vil oppgradere fastvaren på en maskinvare? Ikke meg

Jeg synes det er latterlig at frittstående Blu-Ray-spillere, typen i stuen din som er koblet til TV-en din, ikke vil spille nyere plater mye av tiden. Du må være kunnskapsrik nok til å kjøre en Ethernet-kabel eller koble spilleren til Wi-Fi-nettverket og oppgradere fastvaren. Vil besteforeldrene dine virkelig gjøre det, eller skal de gi opp og ta maskinen tilbake til butikken?

5. Macs og Blu-Ray må ikke blandes

Vår blogg er fokusert på PCer for tiden, men det er fortsatt verdt å påpeke at Steve Jobs, administrerende direktør i Apple, misliker Blu-Ray. Apple-produkter har aldri inkludert dem, de støttes ikke i OS X, og det krever en komplisert løsning for å bruke en ekstern Blu-Ray-stasjon med Mac. Ikke verdt det.

6. Streaming video er her. Bli vant til det.

Blu-Ray har kjørt rett inn i streamingvideosrevolusjonen. Nå streamer alle sine filmer i hi-def fra tjenester som Netflix og Hulu, eller folk bruker programmer som PlayOn til å streame filmer over hele huset til alle enheter i hjemmet. Fordi lagringsplass er rikelig og billig, og Internett-hastigheter er på en heltidshøyde, synes streaming video å være veien å gå.

7. Diskstasjonen er vanligvis den første tingen å gå

Som jeg sa ovenfor, tilføyer Blu-Ray-stasjonen $ 100 til prisen på den nye maskinen, og stasjoner bryter ofte ned. Motoren og objektivet kan bli skitne eller ødelegge helt, og siden mange stasjoner er proprietære (som betyr ikke-standardisert), er de dyre og vanskelige å erstatte.

8. PC detaljhandel programvare aldri omfavnet det

Nesten ingen Windows- programvare, fra operativsystemer til verktøy til spill, sendes på Blu-Ray-plater. Det er bare ikke nok folk som har slike stasjoner. I stedet brukes flere DVDer, om nødvendig.

9. Oppsettet for å dra nytte av Blu-Ray er dyrt og vanskelig

For å dra full nytte av Blu-Ray-opplevelsen, må du sende videoen til en stor skjerm eller fjernsyn, og lyden din til et Dolby 5.1 eller 7.1 lyd lydsystem. De fleste er bare ikke villige til å gjøre det.

10. Plater er bare så i forrige århundre

Som CDer for musikk, går DVDer og Blu-Ray-plater bort til fordel for streaming filer og øyeblikkelig visningstjenester. En plate som bare har en film på den, blir raskt et arkaisk konsept helt.

I stedet for å bruke ekstra penger til å kjøpe Blu-Ray-stasjon til PCen, må du få en fin ekstern harddisk i stedet og laste den opp med lovlige filmer for å streame til de andre enhetene dine. Hvis du må ha en Blu-Ray-spiller i ditt hjem, kjøp en PlayStation 3. Blu-Ray-firmware oppdateres automatisk, og du kan også spille spill på det.
Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

våre produkter
Se alle produkter →

Vi utvikler produkter som bidrar til reparasjon, optimalisere og vedlikeholde datamaskinen for deg

Driver Reviver
Gjenopprette maksimal ytelse og funksjonalitet til PC-ens maskinvare.
Registry Reviver
Gjenopprette maksimal effektivitet og effektivitet til PCen Windows Registry.
Security Reviver
Raskt og trygt fjerne sikkerhetstrusler, hindre dem fra repeterte og holde datamaskinen beskyttet.
abonnere på vårt nyhetsbrev

Motta gratis tips og råd hvordan
å reparere, vedlikeholde og optimalisere din PC

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt