Vi strävar efter att lokalisera vår hemsida på så många språk som möjligt, men den här sidan är för tillfället maskin översatt med hjälp av Google Translate. nära

Vilken webbläsare använder minst resurser i Windows?Which Browser uses least Resources in Windows?

Illustrationer: Gordon McAlpin

Det har varit många artiklar som jämför webbläsaren resursanvändning av de tre mest kraftfulla webbläsare: Google Chrome 10 , Internet Explorer 9 och Mozilla Firefox 4 . Men vi tar en annan strategi, som vårt mål är att hjälpa dig att optimera din webbläsare upplevelse. Vi vill veta vilken webbläsare använder minst resurser (mindre CPU och mindre minne) när du kör samma uppsättning av uppgifter.

Detta test är speciellt viktigt för netbooks , där single-core processorer är vanliga och RAM är på en premie. Helst det finns en enda webbläsare som fortfarande kan göra allt du behöver, när du använder minsta möjliga systemresurser. Låt oss börja vår läsar resursutnyttjande test!

Vi kommer att köra varje webbläsare med fyra flikar öppna: YouTube med en HD-film spelas, Facebook med en Flash spel igång, Google Maps i 3D-vy, och Twitter-klient HootSuite. Sedan kommer vi att se hur mycket varje webbläsare använder CPU och RAM med Windows Task Manager.

Jag genomför detta test på en dual-core Toshiba laptop av ny årgång.

Google Chrome hade åtta processer som körs med endast fyra flikar, som verkade överdriven. Som med alla dessa webbläsare, RAM och CPU-användning fluktuerade mycket, men som en ögonblicksbild använde Chrome cirka 344 tusen megabyte RAM och cirka 31% av CPU. Chrome tar kakan för RAM-användning, och verkar ha blivit mer uppsvälld med varje ny version.

Microsoft Internet Explorer begränsade saker att en process för varje flik för totalt tre, och cirka 294.268 MB RAM, i nivå med Chrome. Men använde den 60% av CPU, nästan dubbelt Chrome användning. Som är typiskt för Microsoft-produkter, även de nyaste IE är ett stort CPU hog.

Mozilla Firefox, intressant nog, har en enda process för en sida med flera flikar öppna; Men, öppnade det också en plugin behållaren när YouTube filmen spelades. Dessa två processer används endast 266.000 megabyte RAM och 35% av CPU. Den nyaste Firefox verkar vara riktigt lätta på fötter jämfört med sina webbläsare kusiner så långt som RAM går, även om CPU-användning är densamma som Chrome.


Så där har ni det. Om du använder en netbook, och planerar att ha många flikar öppna med Flash spel, komplicerade webbsidor och så vidare, verkar Firefox 4 att vara rätt väg att gå. Maskinen kommer att hantera det mycket lättare än andra webbläsare.

  • NiSh

    Interesting results, although I would have used FF anyway! The galore of add-ons available and the outlook of the new version, is reason enough for a switch…
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt