Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Vilken webbläsare använder minst resurser i Windows?Which Browser uses least Resources in Windows?

Illustrationer: Gordon McAlpin

Det har funnits många artiklar som jämför användningen av webbläsares resurser för de tre mest kraftfulla webbläsarna: Google Chrome 10 , Internet Explorer 9 och Mozilla Firefox 4 . Men vi tar ett annat tillvägagångssätt, eftersom vårt mål är att hjälpa dig att optimera din webbläsarupplevelse. Vi vill veta vilken webbläsare som använder minsta resurser (mindre CPU och mindre minne) medan du kör samma uppsättning uppgifter.

Det här testet är särskilt viktigt för netbooks , där processorer med enstaka kärnor är vanliga och RAM-minne är i högsta grad. Helst finns det en enda webbläsare som fortfarande kan göra allt du behöver, medan du använder minsta mängd systemresurser. Låt oss börja användarprovet för webbläsares resurser!

Vi kommer att köra varje webbläsare med fyra flikar öppna: YouTube med en HD-film som spelar, Facebook med ett Flash-spel, Google Maps i 3D-visning och Twitter-klienten Hootsuite. Då ska vi se hur mycket varje webbläsare använder i CPU och RAM med hjälp av Windows Task Manager.

Jag genomför detta test på en Toshiba-bärbar dator med dubbla kärnor av den senaste tappningen.

Google Chrome hade åtta processer som kördes med endast fyra flikar, vilket verkade överdrivet. Som med alla dessa webbläsare fluktuerade RAM och CPU-användning mycket, men som en ögonblicksbild brukade Chrome använda 344.000 megabyte RAM och cirka 31% av CPU. Chrome tar kakan för RAM-användning, och verkar ha blivit mer uppblåst med varje ny version.

Microsoft Internet Explorer begränsade saker till en process för varje flik för totalt 3 och ungefär 294.268 megabyte RAM, i nivå med Chrome. Det använde dock 60% av CPU, nästan dubbelt Chrome-användningen. Som det är typiskt för Microsoft-produkter är även den nyaste IE en stor CPU-svin.

Mozilla Firefox, intressant nog, har en enda process för en sida med flera flikar öppna; Det öppnade dock också en plugin-behållare när YouTube-filmen spelades. Dessa två processer använde bara 266.000 megabyte RAM och 35% CPU. Den nyaste Firefox verkar vara väldigt lätt på sina fötter jämfört med sina webbläsare kusiner så långt som RAM går, men CPU-användningen är densamma som Chrome.


Så där har du det. Om du använder en netbook och planerar att ha många flikar öppna med Flash-spel, komplicerade webbplatser och så vidare, verkar Firefox 4 vara vägen att gå. Din maskin hanterar det mycket enklare än andra webbläsare.

  • NiSh

    Interesting results, although I would have used FF anyway! The galore of add-ons available and the outlook of the new version, is reason enough for a switch…
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt