Vi bestræber os på at have vores hjemmeside på så mange sprog som muligt, dog er siden lige nu maskinoversat ved hjælp af Google Translate. Luk

Hvilken browser bruger mindst Ressourcer i Windows?Which Browser uses least Resources in Windows?

Illustrationer: Gordon McAlpin

Der har været mange artikler, der sammenligner browserressourceforbruget af de tre mest kraftfulde browsere: Google Chrome 10 , Internet Explorer 9 og Mozilla Firefox 4 . Men vi tager en anden tilgang, da vores mål er at hjælpe dig med at optimere din browseroplevelse. Vi vil gerne vide, hvilken browser der bruger mindst ressourcer (mindre CPU og mindre hukommelse), mens du kører det samme sæt opgaver.

Denne test er især vigtig for netbooks , hvor single-core CPU’er er almindelige, og RAM er til en præmie. Ideelt set er der en enkelt browser, der stadig kan gøre alt hvad du behøver, mens du bruger det mindste antal systemressourcer. Lad os starte vores browser ressource brug test!

Vi skal køre hver browser med fire faner åbne: YouTube med en HD-film, Facebook med et Flash-spil, Google Maps i 3D-visning og Twitter-klienten Hootsuite. Så skal vi se, hvor meget hver browser bruger i CPU og RAM ved hjælp af Windows Task Manager.

Jeg gennemfører denne test på en dual-core Toshiba bærbar computer fra den seneste årgang.

Google Chrome havde otte processer kører med kun fire faner, som syntes overdreven. Som med alle disse browsere varierede RAM og CPU-brug meget, men som et øjebliksbillede brugte Chrome ca. 344.000 megabyte RAM og omkring 31% af CPU’en. Chrome tager kagen til RAM-brug, og synes at være blevet mere oppustet med hver ny version.

Microsoft Internet Explorer begrænsede ting til en proces for hver fane for i alt 3 og omkring 294.268 megabyte RAM, på lige fod med Chrome. Det brugte dog 60% af CPU, næsten dobbelt Chrome’s brug. Som det er typisk for Microsoft-produkter, er selv den nyeste IE en stor CPU hog.

Mozilla Firefox har interessant nok en enkelt proces til en side med flere faner åbne; Men det åbnede også en pluginbeholder, da YouTube-film blev spillet. Disse to processer brugte kun 266.000 megabyte RAM og 35% CPU. Den nyeste Firefox ser ud til at være rigtig lys på fødderne sammenlignet med dens web browser fætre så vidt RAM går, selvom CPU-brugen er den samme som Chrome.


Så der har du det. Hvis du bruger en netbook, og planlægger at få mange faner åbne med Flash-spil, komplicerede hjemmesider og så videre, synes Firefox 4 at være vejen at gå. Din maskine vil håndtere det meget lettere end andre browsere.

  • NiSh

    Interesting results, although I would have used FF anyway! The galore of add-ons available and the outlook of the new version, is reason enough for a switch…
Fandt du ikke dit svar?
Stil et spørgsmål til vores fællesskab af eksperter fra hele verden og få svar på ingen tid overhovedet.

vores produkter
Se alle produkter →

Vi udvikler produkter, der hjælper Reparation, optimere og vedligeholde din computer for dig

Driver Reviver
Gendanne maksimal ydeevne og funktionalitet til pc'ens hardware.
Registry Reviver
Gendanne maksimal effektivitet og til din PC Windows registreringsdatabasen.
Security Reviver
Fjern hurtigt og sikkert sikkerhedstrusler, forhindre dem i at tilbagevendende og holde din pc beskyttet.
abonnere på vores nyhedsbrev

Modtag gratis tips og råd, hvordan
til at reparere, vedligeholde og optimere din pc

Rediger oversættelse
Oversættelse via maskine (Google):
Henter...
Kopier til redigering
or Slet