Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Hvilken nettleser bruker minst ressurser i Windows?Which Browser uses least Resources in Windows?

Illustrasjoner: Gordon McAlpin

Det har vært mange artikler som sammenligner nettleseren ressursbruken av de tre mektigste nettlesere: Google Chrome 10 , Internet Explorer 9 og Mozilla Firefox 4 . Men vi tar en annen tilnærming, som vårt mål er å hjelpe deg med å optimalisere nettleseren din erfaring. Vi ønsker å vite hvilken nettleser bruker minst ressurser (mindre CPU og mindre minne) mens du kjører samme sett med oppgaver.

Denne testen er spesielt viktig for netbooks , der single-core prosessorer er felles og RAM er på en premie. Ideelt sett er det en enkel nettleser som fortsatt kan gjøre alt du trenger, mens du bruker minst mulig systemressurser. La oss begynne vår nettleser ressursbruk test!

Vi kommer til å kjøre hver nettleser med fire faner åpne: YouTube med en HD-film spilles, Facebook med en Flash spill kjører, Google Maps i 3D-visning, og Twitter-klient Hootsuite. Deretter skal vi se hvor mye hver leseren bruker på CPU og RAM med Windows Oppgavebehandling.

Jeg utfører denne testen på en dual-core Toshiba laptop av nyere årgang.

Google Chrome hadde åtte prosesser som kjører med bare fire faner, som virket overdreven. Som med alle disse nettleserne, RAM og CPU-bruk svingt mye, men som et øyeblikksbilde, Chrome brukt ca 344 000 megabyte RAM og ca 31% av CPU. Chrome tar kaka for RAM-bruk, og synes å ha blitt mer oppblåst med hver ny versjon.

Microsoft Internet Explorer begrenset ting til en prosess for hver fane for totalt tre, og om lag 294 268 megabyte RAM, på linje med Chrome. Men det brukes 60% av CPU, nesten dobbelt Chrome bruk. Som er typisk for Microsoft-produkter, selv de nyeste IE er en stor CPU hog.

Mozilla Firefox, interessant nok, har en enkel prosess for en side med flere faner åpne; men det åpnet også en plugin beholderen når YouTube-filmen ble spilt. Disse to prosessene bare brukt 266.000 megabyte RAM og 35% av CPU. Den nyeste Firefox synes å være virkelig lys på føttene i forhold til sine nettleser søskenbarn så langt RAM går, selv om CPU-bruken er den samme som Chrome.


Så det du har det. Hvis du bruker en netbook, og planlegger å ha mange faner åpne med Flash spill, kompliserte nettsider og så videre, synes Firefox 4 for å være veien å gå. Maskinen vil håndtere det mye enklere enn andre nettlesere.

  • NiSh

    Interesting results, although I would have used FF anyway! The galore of add-ons available and the outlook of the new version, is reason enough for a switch…
Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

våre produkter
Se alle produkter →

Vi utvikler produkter som bidrar til reparasjon, optimalisere og vedlikeholde datamaskinen for deg

Driver Reviver
Gjenopprette maksimal ytelse og funksjonalitet til PC-ens maskinvare.
Registry Reviver
Gjenopprette maksimal effektivitet og effektivitet til PCen Windows Registry.
Security Reviver
Raskt og trygt fjerne sikkerhetstrusler, hindre dem fra repeterte og holde datamaskinen beskyttet.
abonnere på vårt nyhetsbrev

Motta gratis tips og råd hvordan
å reparere, vedlikeholde og optimalisere din PC

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt