Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εντοπίσουν την ιστοσελίδα μας σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες, ωστόσο αυτή η σελίδα είναι μηχανή μεταφραστεί χρησιμοποιώντας το Google Translate. κοντά

Βρείτε απαντήσεις από μας
Κοινότητα εμπειρογνωμόνων Υπολογιστών

I esseyé επισκευή παραθύρων 8.1 με την γραμμή εντολών sfc / scannow. Αλλά δεν μπορούσε να καθορίσει τα πάντα. Γιατί;


Ερωτηθείς από
Francois Martin
2013/12/26 11:16
0 Like It
Το πρόβλημα διαρκεί για 2 μήνες, επανεκκίνηση παγώνει και ξαναρχίζει 2 λεπτά. Στις μικρογραφίες μετρό δεν έρχονται σε μέρα ή όχι στη συγχρονισμένη.
Λειτουργικό σύστημα:
Φορτωμένα αρχεία:
Απάντηση στο ερώτημα αυτό
καλύτερη απάντηση

 
Απαντήθηκε από
Nish
2013/12/26 11:33
Hi Francois,

Έχετε δοκιμάσει δροσιστικό το PC σας;

Εδώ \ 's πώς μπορείτε να πάτε για αυτό:

Βρείτε την Ανανέωση και επαναφορά των επιλογών στα Windows 8 Ρυθμίσεις του γοητεία. Ανοίξτε το, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων υπολογιστή στο κάτω μέρος, στη συνέχεια, επιλέξτε Γενικά μενού των Windows 8 Ρυθμίσεις του υπολογιστή ή Ενημέρωση και αποκατάσταση αποκατάστασης στα Windows 8.1.

Σε αυτή την οθόνη, επιλέξτε την επιλογή Ανανέωση υπολογιστή σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε μια προηγούμενη εποχή, όπως εξηγείται εδώ: http://windows.microsoft.com/fr-FR/windows-8/restore-refresh-reset-pc

Αν όλα είχαν αποτύχει, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε backup τα δεδομένα σας και να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας εντελώς. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη στην περιοχή ρυθμίσεις που περιγράφονται παραπάνω.

Καλή τύχη!

James


Ακύρωση
 
Απαντήθηκε από
Lokesh Yadav
2015/12/12 07:40

0 ψήφοι

0
0
Γεια Francois,

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω μεθόδους για να λύσει αυτό το ζήτημα κατάψυξη:

Μέθοδος 1: προβλημάτων υλικού και συσκευών

Αυτό το ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων μπορεί να ανιχνεύσει και να διορθώσετε τα περισσότερα από τα λάθη και τις λανθασμένες ρυθμίσεις στις συσκευές υλικού. Μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτά τα βήματα για να εκτελέσετε αυτό το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων:
α) Πατήστε το πλήκτρο των Windows + F για να εμφανιστεί η γραμμή αναζήτησης Φυλακτά.
β) πληκτρολογήστε πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων και πατήστε enter? κάντε κλικ στην καρτέλα Ρυθμίσεις κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης.
γ) Κάντε κλικ στο Εύρεση και επιδιόρθωση προβλημάτων πλακιδίων και στη συνέχεια κάντε κλικ στο πλήκτρο View all το αριστερό τμήμα του παραθύρου.
δ) Κάντε κλικ στο προβλημάτων υλικού και συσκευών και να το εκτελέσετε.



Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σε κατάσταση καθαρής εκκίνησης και τον έλεγχο.
  1. Συνδεθείτε στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, πληκτρολογήστε msconfig.exe στο πλαίσιο Έναρξη αναζήτησης και, στη συνέχεια, πατήστε Enter για να ξεκινήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος.
    Σημείωση Εάν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πρέπει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.
  3. Στην καρτέλα Γενικά, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλεκτική εκκίνηση, και στη συνέχεια κάντε κλικ για να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Φόρτωση στοιχείων εκκίνησης. (Το πλαίσιο ελέγχου Χρήση Original Boot.ini δεν είναι διαθέσιμη.) Ένα screenshot για αυτό το βήμα.
  4. Στην καρτέλα Υπηρεσίες, κάντε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου όλων των υπηρεσιών της Microsoft Απόκρυψη, και στη συνέχεια κάντε κλικ Απενεργοποίηση όλων. Ένα screenshot για αυτό το βήμα.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Επανεκκίνηση.

Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή, θα έχετε ένα καθαρό περιβάλλον εκκίνησης.

Ελπίζω ότι αυτό βοηθά.

Χαιρετισμοί,
Lokesh

Ακύρωση
Ακύρωση

Καλώς ήρθατε στο Reviversoft Answers
ReviverSoft Answers είναι ένα μέρος για να υποβάλετε οποιαδήποτε ερώτηση έχετε σχετικά με τον υπολογιστή σας και να απαντήσει από την κοινότητα των εμπειρογνωμόνων.
Δημοσιεύστε την ερώτησή σας
Υποβάλετε την ερώτησή σας στην κοινότητα τώρα
Παρόμοια ερωτήματα
Συνέχισα να πάρει την μπλε οθόνη με Driver μέλος ισχύος μήνυμα λάθους αποτυχία και στη συνέχεια ο υπολογιστής μου θα κάνει επανεκκίνηση. Βρήκα το προϊόν σας και αυτό δεν συνέβη πια. Αγόρασα ακριβώς ένα anti-virus (kaspersky) και τώρα το κάνει ξανά. Είναι τόσο απογοητευτικό. Ο υπολογιστής μου είναι μόνο 6 μηνών. Πρόκειται για ένα desktop Asus.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ VIEW
8
Δείτε την πλήρη ερώτηση
Έχετε πρόβλημα με τον υπολογιστή σας;
Ολοκληρώστε μια ελεύθερη σάρωση με υπολογιστή χρησιμοποιώντας Driver Reviver τώρα.
Λήψη
Ξεκινήστε τη δωρεάν σάρωση
Εξοικονομήστε 80% τώρα
Ενισχύστε τον υπολογιστή σας με την καλύτερη προσφορά μας για πακέτο