Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Ska jag få Bluetooth trådlöst tangentbord, mus och hörlurar till min dator?Should I get Bluetooth wireless keyboard, mouse and headphones for my PC?

Vi gillar alla att reducera röran runt vårt arbetsområde. Ett bra sätt att göra detta är att gå trådlöst så mycket som möjligt. Medan de flesta nätanslutningar fortfarande är anslutna – även om de arbetar på det – kan många av dina inmatningsenheter gå trådlöst, från tangentbord till hörlurar till möss. Här är de två olika typerna av trådlösa kringutrustning där ute, och fördelarna och nackdelarna har var och en över sina trådbundna ekvivalenter.

2,4 GHz trådlös

Många trådlösa kringutrustning sänds över 2,4 GHz-bandet. Vanligtvis kommer de att ha en USB-enhet som tar emot signalen, kallad en dongle och en perifer signal som skickar signalen. Detta är samma trådlösa frekvens som många Wi-Fi-signaler sänds vid – tillfälligt stör mikrovågsugnar också denna signal när de används. Denna standard har fördelen av lång rad, men det faktum att ingen dator har denna frekvens inbyggd och möjligheten till störningar har lett till utvecklingen av den nyare Bluetooth-standarden.

Blåtand

Nackdelarna med Bluetooth är dubbla: signalen har inte mycket av ett intervall som kräver att du ligger inom några få meter från värddatorn. Dessutom kan det ofta vara problem med Bluetooth-drivrutiner, särskilt när Windows har en ny version. Detta kan orsaka att Bluetooth-enheter som fungerade på din gamla dator inte fungerar när Windows-uppdateringar har uppnåtts. Läs mer om Bluetooth-drivrutinsproblem.

Fördelen är att nästan alla nya bärbara datorer och mobiltelefoner har Bluetooth inbyggd, så dina Bluetooth-hörlurar, tangentbord och även möss kan arbeta med dessa enheter nationellt. Med den rätta appen körs kan du även använda din favorit Bluetooth-spelkontroll med din surfplatta.

Should I get Bluetooth wireless keyboard, mouse and headphones for my PC?
Ibland är ett överflöd av ledningar en tillräckligt bra anledning att gå trådlöst.

Batteriproblemet

Det brukade vara så att alla trådlösa enheter tog batterier, och de batterierna måste ändras ofta. Industrin flyttar emellertid mot inbyggda batterier på många enheter, som hörlurar, som kan laddas via USB när du inte använder dem. Gå till dessa enheter om du kan – du sparar pengar.

Lagproblemet

Speciellt när man spelar högteknologiska spel finns det en möjlighet att förlora signalen när man använder en trådlös enhet jämfört med en trådbunden enhet. Om split-second-beslut är viktiga för dig kanske du vill gå till kabeln.

Gå trådbunden istället?

Om du är en gammal skolare och vill ha kringliggande kringutrustning, sparar du batteriet, du kommer sannolikt inte att ha så många drivrutinproblem (även om drivrutinsproblem fortfarande är möjliga med någon ny USB-enhet), men du har ökat rör och trassiga kablar, och du är begränsad av USB-kabelns längd. Det handlar om estetik, verkligen; Det finns en bra chans att de jämförbara trådlösa och trådlösa enheterna fungerar exakt samma. Låt oss veta vad din inställning ser ut i kommentarerna nedan!

Was this post helpful?
Yes
NoHittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt