Uppgradera en dator från grunden – Walkthrough – Del 1Upgrading a PC from Scratch – Walkthrough – Part 1

Uppgradera en dator från scratch

Nyligen hade jag tillfälle att uppgradera de flesta av min stationära dator. Det kördes fruktansvärt. Även grundläggande surfning tog en evighet, strunt spel, grafikprogram eller något alls.
Min nuvarande dator var knappt fyra år gamla: en AMD Phenom II X2 550 med ett Radeon HD 4600 grafikkort.
Så jag bestämde mig för att gå nötter och få ett nytt moderkort, processor , nätaggregat, grafikkort och nya minne . Men jag ville min budget att vara $ 500, inte mer.


Illustration av Thom Zahler

Varför uppgradera?

Du kanske vet att här på ReviverSoft, vi handlar om att få maximal användning av den dator du redan har. Och jag anses vistas kursen med min 4-åriga maskin. Men här är varför jag slutligen valde att ersätta de flesta av delarna.

    • Jag använde min dator för uppgifter som inte är anpassade till den

Jag gör en hel del grafik redigering på min fritid med hjälp av programvara som GIMP och Inkscape, och dessa kräver seriösa grafikkapacitet och mer RAM-minne än jag hade, så saker saktade till en genomsökning om de inte krascha helt och hållet.

    • Jag ansåg, men i slutändan avvisade bara en RAM uppgradering

Den gamla DDR2-minne i min gamla dator skulle ha kostat dubbelt så mycket som nya DDR3 RAM i en ny maskin, och vara mycket långsammare förutom. Jag skulle spara en hel del pengar på minnet genom att uppgradera resten.

    • Jag spelar spel occassionally

Även spel som är flera år gamla skulle inte köra bra på min dator, även med grafikinställningar vände ned till Lågt. Dessutom ville jag se hur spelet var tänkt att se ut, för en förändring.

    • Jag tycker att sätta ihop datorer

Jag har släktingar som älskar att arbeta på bilar. Jag älskar att arbeta på datorer och var glada på möjligheten att göra det.

Detta kan inte vara dig, och du kanske vill hålla fast vid datorn snarare än att göra vad jag gjorde. I ditt fall, skulle jag rekommenderar att du börjar med nio steg för att göra din dator som ny . Om du är intresserad av en översyn, men, eller bara vill se vad jag gjorde, hålla behandlingen.

Här är mina val för varje dator komponent, och varför jag valde dem.

CPU

Generellt väljer du din CPU innan du väljer ditt moderkort, eftersom vissa moderkort bara köra vissa processorer och du vill ha det bästa en som passar. Ursprungligen var jag går för Phenom II X4 3,6 GHz processor, en fin, snabb quad core CPU. När jag gick shopping på min lokala Fry elektronik, bara de hade Phenom II X4S upp till 3,0 GHz, vilket är betydligt långsammare.
Så jag gick med AMD FX-4100 3,6 GHz CPU, som var endast $ 10 mer än Phenom II 3,0 GHz. Det har förekommit klagomål om tekniska forum för hastighets brister i nyare FX jämfört med en Phenom II av liknande klockfrekvens, men eftersom detta var mycket snabbare, bör det övervinna eventuella problem. CPU var $ 110.
Varför AMD och inte Intel? Kosta. AMD är betydligt billigare för samma prestanda. Om du inte är att galen om Intel-processorer, det är en no-brainer.


AMD: s FX linje processorer erbjuder 4 kärnor och massor av kraft.

Moderkort

Ursprungligen ville jag Asus F1A75-V Pro moderkort, som jag skulle läsa bra recensioner av det, men mitt val av CPU tvingade mig att plocka en AM3 + moderkort istället (som F1A75-V Pro är inte AM3 + kompatibla). Detta låter tekniskt, men det betyder bara att min CPU är nyare, så mitt moderkort måste stödja det. Så jag valde Asus M5A97, också ett bra val. Min gamla moderkort var en Gigabyte varumärke, och jag hade allvarliga problem att hitta något på Gigabytes hemsida, eftersom det är dåligt översatt och svårt att navigera. Asus är bara en bättre varumärke, enligt min mening. Moderkortet var $ 95.


Asus moderkort är en full-size ATX typ med stöd för de senaste processorerna.

Grafikkort

Nu kan du få vad som kallas en APU, som är en CPU + GPU på ett chip. Vad det betyder är att du får en dator och grafik allt i ett, för ett mycket billigt pris. Men jag ville ha lite mer grafikkraft än en APU skulle ge, så jag letade efter en billig mellanklass grafikkort. Min medarbetare rekommenderade Nvidia varumärke för grafikkort över vad jag var van vid, vilket var AMD varumärke. Nvidia GTX 550 Ti 1 GB presterar mycket bra för alla utom de mest hardcore gamers, som jag definitivt inte. Det fina är att jag inte har att få två kort, och jag behöver inte få något super-dyrt att köra allt jag behöver mycket väl. Grafikkortet var $ 130.


Detta grafikkort tar upp en hel del utrymme i ditt fall, så se till att du har rummet.

Strömförsörjning

Den typ av strömförsörjning du får är verkligen beroende av ditt grafikkort. Titta på baksidan av detaljhandeln rutan grafikkort för rekommendationer. I det här fallet, sade Nvidia grafikkort det behövs minst 400 watt nätaggregat med en “12 volt ström av 24 ampere,” vad nu det betyder. Så jag gick ner raden av nätaggregat och det bästa värdet nätaggregat som faktiskt erbjuds att betyg på baksidan av fodralet var en 750w. Going större på effekt är bättre, eftersom du riskerar att bränna ut nätaggregatet annars. Men det viktigaste är att uppmärksamma att den nuvarande rating. Detta PSU var $ 75 efter $ 25 rabatt.


Den Cooler Master 750W hade specifikationer som grafikkortet krävs.

Minne

Ta reda på den maximala hastigheten minne du moderkort kan stödja, och vilken typ av minne, och få åtta gigabyte det. I mitt fall gick jag till 8 GB DDR3 1600MHz minne. Det är Corsair varumärke, också, och varumärke är lika viktigt för minne som någon annan komponent. Minnet är smuts billig dessa dagar. Minnet var $ 60 efter $ 10 rabatt.


Detta Corsair minne kom två moduler av 4GB vardera.

Case & Drives

Normalt behöver du ett bra fall för att hysa allt det här, liksom en DVD eller Blu-ray -enhet och en hårddisk. Detta är saker som jag som överförts från min gamla dator, dock. Med undantag för skivenheten. Det visade sig att nyare moderkort inte har den gamla IDE-standarden för diskenheter, så min enhet inte stöds. Allt är på Serial ATA nu, eller SATA. Jag kommer att spara upp och få en Blu-ray-enhet nästa gång kan bränna Blu-ray-skivor, om jag någonsin behöver göra det.

När du handlar för ett fall, leta efter en som är en mid-tower som stöder full storlek ATX moderkort. Gå inte för de riktigt små eller riktigt stora eller konstiga formade fall, eftersom du stöter på problem. De som har extra chassifläktar på dem är cool, bokstavligen.
Och när du handlar för en hårddisk , snabbare varvtal är bättre, även om de kostar lite mer, och gå för en terabyte (TB) eller större. Du kommer att använda upp utrymmet mycket snabbare än du väntade. Du kommer att spendera ungefär $ 100- $ 150 för din hårddisk.
Slutligen anser en mindre solid-state-enhet för att följa din större hårddisk, och sätta Windows på SSD-hårddisk. Vi har pratat upp SSD här tidigare, och de kommer att ge blixtsnabba uppstart gånger och allmänna åtkomsttider, vilket är värt kostnaden för införsel. Jag har definitivt fått en SSD på min radar.

Total kostnad

Efter rabatter, tillbringade jag $ 470 på min uppgradering, som är galen billigt jämfört med att köpa en sammansatt PC. Det är fantastiskt hur mycket billigare elektronik har fått. Den första dator jag någonsin ägt själv, i 1995, var en Pentium-75 som kostar $ 2000.

I del två av artikeln, ska jag gå igenom mina travails montering denna Frankenstein av en dator, och de saker jag missade, vilket är varför det inte skulle slå på under den första timmen tills jag troubleshooted problemet. Leta efter det snart!

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt