We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Het upgraden van een pc van Scratch – Walkthrough – Part 1Upgrading a PC from Scratch – Walkthrough – Part 1

Upgrade van een pc vanaf het begin

Ik heb onlangs de gelegenheid gehad om de meeste desktop pc’s te upgraden. Het was verschrikkelijk. Zelfs basic surfen nam een ​​eeuwigheid in, geenszins spelletjes, grafische toepassingen of helemaal niets.
Mijn bestaande pc was iets minder dan vier jaar: een AMD Phenom II X2 550 met een Radeon HD 4600 grafische kaart.
Dus ik heb besloten om nuts te gaan en een nieuw moederbord, CPU , voeding, grafische kaart en nieuw geheugen te krijgen . Maar ik wilde dat mijn budget $ 500 was, niet meer.


Illustratie van Thom Zahler

Waarom upgraden?

Je weet misschien dat hier bij ReviverSoft we het allemaal op het gebruik van de pc die je al hebt, maximaal gebruik. En ik beschouwde de cursus met mijn 4-jarige machine. Maar hier heb ik ervoor gekozen om de meeste onderdelen te vervangen.

    • Ik gebruik mijn pc voor taken die er niet voor geschikt zijn

Ik gebruik veel grafische bewerking in mijn vrije tijd met behulp van software zoals GIMP en Inkscape. Deze vereisen een grote grafische capaciteit en meer RAM dan ik had, dus de dingen vertraagden naar een kruip als ze helemaal niet crashen.

    • Ik beschouwde, maar uiteindelijk weigerde slechts een RAM-upgrade

Het oude DDR2-geheugen in mijn oude pc zou twee keer zo veel kosten als nieuwe DDR3-RAM in een nieuwe machine, en ook veel langzamer. Ik zou veel geld op het geheugen redden door de rest te upgraden.

    • Ik speel soms occasions

Zelfs spellen die meerdere jaren oud zijn, zou niet goed op mijn pc draaien, zelfs met grafische instellingen die naar Low zijn gedaald. Plus, ik wilde zien hoe het spel zou moeten kijken, voor een verandering.

    • Ik vind het leuk om pc’s samen te voegen

Ik heb familieleden die graag werken met auto’s. Ik hou ervan om op pc’s te werken en was enthousiast over de mogelijkheid om dat te doen.

Dit is misschien niet u, en u wilt misschien op uw pc houden, in plaats van te doen wat ik deed. In uw geval raad ik u aan om met de Negen stappen te beginnen om uw pc te laten draaien als nieuw . Als u geïnteresseerd bent in een revisie, of wil u gewoon zien wat ik deed, blijf lezen.

Hier zijn mijn selecties voor elk pc-onderdeel en waarom heb ik ze gekozen.

CPU

Over het algemeen kiest u uw CPU voordat u uw moederbord selecteert, omdat bepaalde moederborden alleen bepaalde CPU’s uitvoeren en u de beste wilt vinden die overeenkomt. Oorspronkelijk ging ik naar de Phenom II X4 3.6 GHz processor, een mooie, snelle quad-core CPU. Toen ik op mijn lokale Fry’s Electronics ging winkelen, hadden ze alleen Phenom II X4s tot 3,0 GHz, wat aanzienlijk langzamer is.
Dus ik ging met de AMD FX-4100 3.6 GHz CPU, die slechts $ 10 meer was dan de Phenom II 3.0 Ghz. Er zijn klachten geweest over technische forums van snelheidsdeficientes in de nieuwere FX in vergelijking met een Phenom II van soortgelijke kloksnelheid, maar aangezien deze veel sneller was, zou het problemen moeten oplossen. De CPU was 110 dollar.
Waarom AMD en niet Intel? Kosten. AMD’s zijn aanzienlijk goedkoper voor dezelfde prestatie. Tenzij je zo gek bent over Intel CPU’s, is het een no-brainer.


AMD’s FX lijn van processors biedt 4 kernen en veel kracht.

moederbord

Oorspronkelijk wilde ik het Asus F1A75-V Pro moederbord, omdat ik goede recensies van het heb gelezen, maar mijn keuze van CPU heeft me gedwongen om eerder een AM3 + moederbord te kiezen (omdat de F1A75-V Pro niet AM3 + compatibel is). Dit klinkt technisch, maar het betekent gewoon dat mijn CPU nieuwere is, dus mijn moederbord moet het ondersteunen. Dus ik koos voor de Asus M5A97, ook een goede keuze. Mijn oude moederbord was een Gigabyte-merk en ik had ernstige problemen om iets op de website van Gigabyte te vinden, omdat het slecht vertaald en moeilijk te navigeren is. Asus is gewoon een beter merk, naar mijn mening. Het moederbord was $ 95.


Asus’s moederbord is een full-size ATX type met ondersteuning voor de nieuwste processors.

Grafische kaart

Nu kun je wat een APU genoemd worden, die een CPU + GPU op een chip zijn. Wat dat betekent is dat je een computer en een grafische afbeelding in één krijgt, voor een zeer goedkope prijs. Maar ik wilde een beetje meer grafische kracht dan een APU zou bieden, dus ik zocht naar een goedkope middelgrote grafische kaart. Mijn collega heeft het merk Nvidia aanbevolen voor grafische kaarten over wat ik gewend was, wat het AMD-merk was. De Nvidia GTX 550 Ti 1 GB presteert zeer goed voor iedereen, maar de meest hardcore gamers, die ik zeker niet ben. Het leuke is, ik hoef twee kaarten niet te krijgen, en ik hoef er niets super-duur te krijgen om alles wat ik heel goed nodig heb te runnen. De grafische kaart was $ 130.


Deze grafische kaart kost veel ruimte in je geval, dus wees zeker dat je de kamer hebt.

Stroomvoorziening

De aard van de voeding die u krijgt, is echt afhankelijk van uw grafische kaart. Kijk op de achterkant van de winkelkaart voor grafische kaarten voor aanbevelingen. In dit geval zei de Nvidia grafische kaart dat het een minimale 400 watt voeding nodig had met een “+12 Volt Huidige Rating van 24 Amps,” wat dat ook betekent. Dus ik ging naar beneden in de rij van stroomvoorziening, en de beste waarde stroomvoorziening die die rating op de achterkant van zijn doos daadwerkelijk bood was een 750w. Het is beter om groter te worden op watt, omdat u de stroomvoorziening anders brandt. Maar het belangrijkste is om aandacht te besteden aan die huidige beoordeling. Deze PSU was $ 75 na $ 25 korting.


De Cooler Master 750w had de specificaties die de grafische kaart nodig had.

Geheugen

Ontdek de maximale snelheid van het geheugen dat je moederbord kan ondersteunen, en het type geheugen, en ontvang er acht gigabyte van. In mijn geval ging ik voor 8 GB DDR3 1600Mhz geheugen. Het is ook Corsair merk, en merknaam is even belangrijk voor het geheugen als elk ander onderdeel. Geheugen is tegenwoordig vuil goedkoop. Het geheugen was $ 60 na $ 10 korting.


Dit Corsair geheugen kwam in twee modules van 4GB elk.

Case & Drives

Normaal gesproken heb je een goed geval nodig om al deze spullen te huisvesten, evenals een dvd- of blu-ray- drive en een harde schijf. Dit zijn dingen die ik van mijn oude pc heb overgedragen. Behalve de disc drive. Blijkt dat nieuwere moederborden de oude IDE-standaard voor schijfstations niet hebben, dus mijn drive wordt niet ondersteund. Alles is nu op Serial ATA of SATA. Ik ga opslaan en een Blu-Ray drive krijgen, de volgende keer dat Blu-Ray discs kunnen branden, als ik dat ooit moet doen.

Bij het kopen van een case, zoek een die een mid-tower is die ATX-moederborden ondersteunt. Ga niet naar de echt kleine of echt grote of rare zaken, want je komt in de problemen. Degenen die extra fans hebben op hen zijn cool, letterlijk.
En bij het kopen van een harde schijf zijn snellere RPM’s beter, hoewel ze een beetje meer kosten en voor 1 terabyte (TB) of hoger gaan. U gebruikt de ruimte veel sneller dan u verwachtte. U bespaart ongeveer $ 100- $ 150 voor uw harde schijf.
Tenslotte, beschouw een kleinere vaste-schijfstation om uw grotere harde schijf te begeleiden en zet Windows op de vaste-schijfstation. We hebben hier in het verleden SSD’s gepraat, en ze geven blits snelle opstarttijden en algemene toegangstijden, wat de toegangskosten kost. Ik heb zeker een SSD op mijn radar.

Totale prijs

Na kortingen heb ik $ 470 aan mijn upgrade besteed, wat goedkoop is in vergelijking met het kopen van een gemonteerde pc. Het is geweldig hoeveel goedkoper elektronica is gekomen. De eerste pc die ik ooit in 1995 bezat, was een Pentium-75 die $ 2000 kostte.

In deel 2 van het artikel ga ik over mijn reisgenoten die deze Frankenstein van een computer verzamelen en de dingen die ik gemist heb, dus dat zou het voor het eerste uur niet aanzetten tot ik het probleem probleemoplossing had opgelost. Zoek het snel!
Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

onze producten
Bekijk alle producten →

Wij ontwikkelen producten die helpen herstellen, optimaliseren en onderhouden van uw computer voor u

Driver Reviver
Herstel maximale prestaties en functionaliteit om de hardware van je pc.
Registry Reviver
Herstel maximale efficiëntie en effectiviteit van uw pc Windows-register.
Security Reviver
Snel en veilig verwijderen van bedreigingen van de veiligheid, voorkomen dat ze terugkerende en houd uw pc beschermd.
abonneren op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis tips en adviezen hoe
te repareren, onderhouden en optimaliseren van uw pc

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer