Oppgraderer en PC fra scratch – Walkthrough – Del 1Upgrading a PC from Scratch – Walkthrough – Part 1

Oppgradere en PC fra scratch

Jeg har nylig hatt anledning til å oppgradere det meste av min stasjonære PC. Det ble kjørt veldig. Selv grunnleggende Internett-surfing tok en evighet, never mind games, grafikkprogrammer eller noe i det hele tatt.
Min eksisterende PC var litt under fire år: en AMD Phenom II X2 550 med et Radeon HD 4600 grafikkort.
Så jeg bestemte meg for å gå nøtter og få et nytt hovedkort, CPU , strømforsyning, grafikkort og ny minne . Men jeg ønsket mitt budsjett til å være $ 500, ikke mer.


Illustrasjon av Thom Zahler

Hvorfor oppgradere?

Du vet kanskje at her på ReviverSoft, vi er alle om å få maksimal bruk av PC du allerede har. Og jeg vurderte bor kurset med min fire år gamle maskin. Men her er grunnen til at jeg til slutt valgte å erstatte det meste av deler.

    • Jeg brukte min pc til oppgaver som ikke egner seg til det

Jeg gjør mye av grafikken redigering på fritiden ved hjelp av programvare som GIMP og Inkscape, og disse krever seriøs grafikk evne og mer RAM enn jeg hadde, så ting redusert til en gjennomgang hvis de ikke krasje helt.

    • Jeg vurderte, men til slutt avvist bare en RAM-oppgradering

Den gamle DDR2 minne i min gamle PC ville ha kostet dobbelt så mye som ny DDR3 RAM i en ny maskin, og være mye tregere i tillegg. Jeg vil spare mye penger på minne ved å oppgradere resten.

    • Jeg spiller spill inni

Selv spill som er flere år gamle ville ikke kjøre godt på min PC, selv med grafikkinnstillingene slått ned til lav. Pluss, jeg ønsket å se hvordan spillet skulle se ut, til en forandring.

    • Jeg liker å sette sammen PCer

Jeg har slektninger som elsker å arbeide på biler. Jeg elsker å jobbe på PC og var spent på muligheten til å gjøre det.

Dette kan ikke være deg, og det kan være lurt å holde på din PC i stedet for å gjøre det jeg gjorde. I ditt tilfelle, vil jeg anbefale at du starter med de Ni trinn for å gjøre din PC Run Like New . Hvis du er interessert i en overhaling, selv om, eller bare ønsker å se hva jeg gjorde, holde lesing.

Her er mine valg for hver PC komponent, og hvorfor jeg valgte dem.

prosessor

Vanligvis velger du din CPU før du velger ditt hovedkort, fordi enkelte hovedkort bare kjøre viss CPUer og du vil ha det beste en som passer. Opprinnelig var jeg går for Phenom II X4 3,6 GHz prosessor, en fin, rask quad core CPU. Da jeg gikk shopping på min lokale Fry er Electronics, de hadde bare Phenom II X4s opptil 3,0 GHz, noe som er betydelig tregere.
Så jeg gikk med AMD FX-4100 3.6 GHz CPU, som var bare $ 10 mer enn Phenom II 3.0 Ghz. Det har vært klager på tekniske fora farts mangler i den nyere FX sammenlignet med en Phenom II av tilsvarende klokkefrekvens, men siden dette var mye raskere, det skal overvinne noen problemer. CPU var $ 110.
Hvorfor AMD og ikke Intel? Koste. AMDs er betydelig billigere for samme ytelse. Med mindre du er så gal om Intel prosessorer, er det en no-brainer.


AMDs FX linje av prosessorer har 4 kjerner og massevis av kraft.

hovedkort

Opprinnelig ønsket jeg Asus F1A75-V Pro hovedkort, som jeg leste gode anmeldelser av det, men mitt valg av CPU tvang meg til å plukke en AM3 + hovedkort i stedet (som F1A75-V Pro er ikke AM3 + kompatibel). Dette høres teknisk, men det betyr bare at min CPU er nyere, så min hovedkortet har å støtte den. Så jeg valgte Asus M5A97, også et godt valg. Min gamle hovedkortet var et Gigabyte merkevare, og jeg hadde alvorlige problemer med å finne noe på Gigabyte hjemmeside, som det er dårlig oversatt og vanskelig å navigere. Asus er bare en bedre merkevare, etter min mening. Hovedkortet var $ 95.


Asus hovedkort er en full-size ATX type med støtte for de nyeste prosessorene.

Grafikkort

Nå kan du få det som kalles en APU, som er en CPU + GPU på en chip. Hva det betyr er at du får en datamaskin og grafikk i ett, for en svært billig pris. Men jeg ville ha litt mer grafikk strøm enn en APU ville gi, så jeg så for en billig mellomtoner grafikkort. Min kollega anbefalte Nvidia merkevare for grafikkort enn hva jeg var vant til, som var AMD merkevare. Nvidia GTX 550 Ti 1GB fungerer veldig bra for alle, men de mest hardcore gamere, som jeg definitivt ikke jeg. Det fine er at jeg ikke trenger å få to kort, og jeg trenger ikke å få noe super-dyre, for å kjøre alt jeg trenger veldig godt. Grafikkortet var $ 130.


Dette grafikkortet tar opp mye plass i ditt tilfelle, så vær sikker på at du har plass.

Strømforsyning

Den slags strømforsyning du får er egentlig avhengig av grafikkortet. Se på baksiden av grafikkortet esken for anbefalinger. I dette tilfellet, Nvidia grafikkort sa det trengte et minimum 400 watt strømforsyning med en “12 Volt Nåværende vurdering av 24 Amps”, hva nå enn det betyr. Så jeg gikk ned raden av strømforsyninger, og best valuta strømforsyning som faktisk tilbød at vurdering på baksiden av esken var en 750W. Går større på effekten er bedre, så du risikerer å brenne ut strømforsyningen på annen måte. Men det viktigste er å ta hensyn til at dagens rating. Dette PSU var $ 75 etter $ 25 rabatt.


Cooler Master 750W hadde specs at grafikkortet kreves.

Hukommelse

Finn ut den maksimale hastigheten på minnet du hovedkort kan støtte, og hvilken type minne, og får åtte gigabyte med det. I mitt tilfelle, jeg gikk for 8 GB DDR3 1600MHz minne. Det er Corsair merkevare, også, og merkenavnet er like viktig for hukommelse som en hvilken som helst annen komponent. Minne er skitt billig i disse dager. Minnet var $ 60 etter $ 10 rabatt.


Dette Corsair minne kom i to moduler av 4 GB hver.

Veske & Drives

Normalt trenger du en god sak å huse alt dette, samt en DVD eller Blu-Ray -stasjon og en harddisk. Dette er ting jeg overført fra min gamle PC, skjønt. Med unntak av stasjonen. Det viser seg at nyere hovedkort ikke har den gamle IDE standard for disker, så min stasjonen ikke støttes. Alt er på Serial ATA nå, eller SATA. Jeg kommer til å spare opp og få en Blu-ray-stasjon neste gang som kan brenne Blu-Ray-plater, hvis jeg noen gang trenger å gjøre det.

Når shopping for en sak, se etter en som er en mid-tårn som støtter full-size ATX hovedkort. Ikke gå for de virkelig små eller veldig store eller rare-formet tilfeller, som du vil støte på problemer. De som har ekstra kabinettvifter på dem er kult, bokstavelig talt.
Og når du kjøper en harddisk , raskere turtall er bedre, selv om de koster litt mer, og gå for en terabyte (TB) eller større. Du bruker opp plassen mye raskere enn du forventet. Du vil bruke omtrent $ 100- $ 150 for harddisken.
Til slutt, bør du vurdere en mindre solid-state drive å følge din større harddisk, og sette Windows på SSD-harddisken. Vi har snakket opp SSD her i det siste, og de vil gi lynraske støvel tider og generelle tilgangstider, som er verdt prisen for opptak. Jeg har definitivt fått en SSD på min radar.

Totalkostnad

Etter rabatter, jeg brukte $ 470 på min oppgradering, som er gal billig i forhold til å kjøpe en montert PC. Det er utrolig hvor mye billigere elektronikk har fått. Den første PC jeg noen gang eide meg selv, i 1995, var en Pentium-75 som koster $ 2000.

I del to av artikkelen, vil jeg gå over mine lidelser montering dette Frankenstein av en datamaskin, og ting jeg savnet, og det er derfor det ikke ville slå på den første timen før jeg troubleshooted problemet. Se etter det snart!

Anbefalt av ReviverSoft

Registry Reviver vil finne og løse problemer, og gjenopprette optimal PC resultater raskt, enkelt og trygt.

last ned nå

Å ha
PC-problemer?

Ta en GRATIS
Windows-registret scan
for å finne feil som kan
forårsake PC-problemer.


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

våre produkter
Se alle produkter →

Vi utvikler produkter som bidrar til reparasjon, optimalisere og vedlikeholde datamaskinen for deg

Driver Reviver
Gjenopprette maksimal ytelse og funksjonalitet til PC-ens maskinvare.
Registry Reviver
Gjenopprette maksimal effektivitet og effektivitet til PCen Windows Registry.
Security Reviver
Raskt og trygt fjerne sikkerhetstrusler, hindre dem fra repeterte og holde datamaskinen beskyttet.
abonnere på vårt nyhetsbrev

Motta gratis tips og råd hvordan
å reparere, vedlikeholde og optimalisere din PC

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Loading ...
Kopier til redaktør
or Avbryt