Varför behöver jag drivrutiner på min dator?Why do I Need Drivers on my PC?Rantz Hoseley

Konsol gamer eller PC gamer? Jag brukade bara spela spel på datorn, men majoriteten av min speltid nu spenderas på Xbox. Tillväxten av genrer och olika former av underhållning (Netflix, Vudu, UFC, Hulu, TMZ, lastfm, etc, etc) på Xbox har ganska mycket sett till att oavsett vad jag är på humör för, kan jag få det där utan oroa dig “kan mitt grafikkort hantera detta?”

Tror du LED-belysning i monitorer motiverar det extra priset? Inte alls. Speciellt eftersom samma funktioner kommer att betraktas som “core” funktionalitet i sub- $ 200 bildskärmar inom ett år.

Skulle du någonsin köpa en solid-state-enhet? Japp, redan har för båda mina stationära system, och för min “bärbara” enheter som jag använder till pendel material från hemmet till kontoret, eller demos. Jag har fått nog diskfel och omformatering problem med hårddiskar som jag är mycket glad att se framväxten av prisvärda och hög kapacitet, SSD.

Rantz Hoseley har arbetat i världen att berätta historier, genom serier, prosa och videospel, i över 25 år som arbetar på märken som Star Trek och Disneys Aladdin. Han är för närvarande smide nya områden i världen av digitala berättelser med sitt företag LongBox, Inc.

Q. Varför behöver jag drivrutiner på min dator?

A. Föraren är en integrerad del av din datorupplevelse, och en som du vanligtvis inte uppmärksamma. Det är tills datorn skrik och caterwauls på dig som ett barn som inte får den senaste tv-spel delen av Masters of Magical Oblivion världar. Som sagt barn, kommer datorn även visa beteendet att frysa upp och vägrar att göra vad du vill göra, och till skillnad från att hantera en olycklig barn ger Gramma Bernie triple-choklad fudge ingen lösning på problemet.

Det är vad jag är här för. (Datorn drivrutiner frågan är det. Tyvärr, du är på egen hand med barnen. Lycka till.)

Illustration: Gordon McAlpin

Förare är de små program som ser till att externa digitala enheter, (såsom kameror, eReaders och liknande) ytterligare hårdvara (från Blu-ray- spelare att vika trådlösa möss), och installerade program (i både “produktivitet” och ” fritid “kategorierna) fungerar smidigt med din hårdvara och operativsystem. Förare ofta uppdateras … detta kan vara för en mängd olika skäl. Förbättrad säkerhet, en ny standard för hårdvara, och ökad prestanda och stabilitet är bland de bästa motiverande för ett företag att släppa en ny version av en drivrutin.

Ytterligare komplicerar frågan är den lilla faktum att varje företag har sina egna protokoll och kriterier för när och varför de släpper nya drivrutiner. De flesta företag kommer att släppa nya drivrutiner när det finns en identifierad bugg … något som orsakar användare betydande sorg och hämmar deras användbarhet upplevelse. Dock kommer många företag att släppa “årliga uppdateringar” som stegvis förbättrar prestanda och ta itu med små problem som ackumuleras (t.ex. stöd av nya datorfunktioner). Sedan finns det “fidgety” företag. Dessa är de företag som verkar ha en ny drivrutin frigivning varje. Tid. Du. Logga. På. Detta är i allmänhet hålls som “dåliga metoder” för att frigöra förare eftersom det fjärmar och retar kunder och har den kumulativa effekten av att skapa en negativ uppfattning mot vikten av att ladda ner och installera nya drivrutiner. Om du har använt en dator under längre tid än ett år, oddsen är höga du har stött på förare i denna sista kategori. Att veta att jag kan inte understryka detta nog … inte låta dessa erfarenheter påverkar din uppfattning om vikten av att uppdatera drivrutiner. Allvarligt.

För att hålla ditt liv från att ägnas åt drivrutinsuppdateringar, här finns en handfull av riktlinjer och regler som, om de följs, kommer att göra din dator liv mycket enklare och bekymmersfritt.

Säkerhetskopior

Jag talade i min förra blogg för ReviverSoft om vikten av säkerhetskopior , och som sträcker sig till förare, med en stor sharpiemarkör stryker och cirklar det.

På min hårddisk, jag har en “Downloads” katalogen, och inom det, ett “Drivers” katalog, som bryts upp med underkataloger efter kategori … “Hardware”, “appar”, “Video”, etc … med ytterligare underkategorier av särskilda program eller enhet. Så inom “Apps” Jag har kataloger för “Adobe”, “Microsoft”, “Google”, och mer. Detta kan tyckas som om jag är lite på OCD-anal-kvarhållande sida, men det finns en anledning till detta. Jag, mina vänner, är lat. Om datorn går ner på grund av ett strömavbrott, hårdvarufel, eller på grund av att katten omkull mitt kaffe in i systemet, jag inte vill tillbringa de kommande två dagarna jaga förare, och sedan är irriterad mid-arbete eftersom … nej jag inte installera alla drivrutiner som jag trodde jag behövde. Genom att ha all ström (och installerade, kommer vi att återkomma till detta …) förare som organiseras i en katalog, kan jag helt enkelt kopiera katalogen till CD, DVD eller flash-enhet när jag lägga till en ny förare, som ser till att jag har inte stress för att försöka hitta en drivrutin för trådlösa nätverk adapter utan att kunna gå till webbplatsen för att hämta den.

aktuella drivrutiner

Drivrutiner du behöver “oroa” om, eller ta ett aktivt intresse (eftersom de är mycket osannolikt att ha en “ny drivrutin” anmälan) är de relaterade till hårdvara och enheter som du har lagt till din dator. Grafikkort, ljudkort, CD / DVD / Blu-ray-enheter, Ethernet-kort och liknande är de skyldiga mest benägna att ge dig “problem” när det gäller att behöva vara medveten om “oanmälda” drivrutinsuppdateringar. För att göra det enkelt, jag inrätta en “check förare” händelse på min Outlook-kalender på fyra olika tidpunkter under året. Påminnelsen händelsen har en lista över de drivrutiner som jag behöver för att kontrollera, samt webbadresser för var och en av förarna. Detta tar lite tid att ställa upp i början, men det tar bort någon psykisk motstånd att ta hand om det och stanna på toppen av det, eftersom allt jag behöver göra är att klicka på länkarna, kontrollera att jag har den senaste versionen, och gå vidare .

BETA Drivers

Inom mjukvaruutveckling, vi brukade skämtsamt hänvisar till “Beta” som en förkortning för “Bug och fel Utlösning Application.” Numera mest beta program och drivrutiner är mycket mer stabil, och tenderar att vara relativt “säkra”. Som sagt, du måste ställa dig själv två viktiga frågor innan du installerar någon beta drivrutiner.

  1. Är min nuvarande erfarenhet med denna ansökan / hårdvara / enhet illa nog att allt är bättre än vad jag för närvarande utsätts för?
  2. Kan jag råd med tid och ansträngning möjligen vara utan min dator för 2 eller fler dagar?

Om du har svarat “ja” på båda, då är det “värt risken”, men det är det enda villkoret jag skulle rekommendera att installera beta drivrutiner. När allt kommer omkring, är du en produktivitet maskin, inte ett marsvin. Underhålls (och val) förare bör återspegla detta fokus.

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt