Vi strävar efter att lokalisera vår hemsida på så många språk som möjligt, men den här sidan är för tillfället maskin översatt med hjälp av Google Translate. nära

Ska jag köpa en Chromebook? Ett måste-Läs GuideShould I Buy a Chromebook? A Must-Read GuideIllustration: Gordon McAlpin

Hörde du om den nya sak som Google meddelade? De är inte helt bärbara datorer eller netbooks eller tabletter, men verkar innehålla funktioner för alla tre. Google kallar dem Chromebook . Så bör du köpa en Chromebook? De är innovativa, men jag kommer att redogöra för nio skäl att inte få en. Och fyra anledningar till varför du kanske vill överväga det ändå.

Nio skäl att inte få en Chromebook

1. MYCKET LITEN LAGRING

Acer versionen av Chromebook har bara 16 gigabyte solid state masslagring. Som en hårddisk, men mycket snabbare, solid state-enheter vanligtvis inte har nästan loppet av sin hårddisk kusiner. Även telefoner skickar med mer än 16 GB nyligen; moln lagring är en sak, men att få all din musik på den här enheten för att få det att molnet kommer att bli en börda med endast 16 GB för att arbeta med.

2. LITTLE RAM

Google har inte meddelat hur mycket RAM dessa enheter kommer med. Om de är något liknande netbooks de liknar, kommer de bara har 2 gigabyte. Även om Google Chrome operativsystem borde köras i två GB lättare än, säg, Windows 7, är det fortfarande kommer att drick med en massa Flash spel som körs samtidigt.

3. webbappar ENDAST

Googles Chrome OS är utformad för att köra allt genom webbappar. Det är inte troligt att kunna köra din favorit Windows-program eftersom det inte är Windows alls. Även något som en Skype videosamtal kommer att bli svårt att dra bort, för att inte tala viktiga program som Photoshop eller Microsoft Word.

4. GOOGLE BRAND ALLT

Även om Chrome kan köra webbappar från andra företag, är i fokus för den webbläsare och operativsystem som kör Google Docs, Google Music, Google-sökning, och så vidare. Google vill att du använder deras produkter och ingen annans. Kommer konkurrerande program som Amazon Cloud Player kör och ladda upp musik korrekt inom Googles operativsystem? Vi vet inte.

5. Endast webbläsaren Chrome

En gång i en stund, kör du över en webbplats som bara fungerar i ett visst webbläsare, så dum som det kan verka. Människor har jobb med webbplatser som fortfarande bara fungerar med Internet Explorer föråldrade “Active X” ram sak. Under en lång tid, bara Netflix direkt arbetat med Internet Explorer och ingen annan webbläsare, även om det har ändrats nu. Förr i tiden, skulle jag använda “IE Tab” för Firefox. Googles Chrome OS och webbläsare har ingen sådan lösning. Om webbplatsen inte laddas i Chrome, du har fastnat.

6. DYRT FÖR funktioner

Samsung Chromebook är $ 429 för Wi-Fi-version och $ 499 för 3G (med 100 MB ledigt minne, det är inte mycket). Acer är $ 349 för Wi-Fi, och 3G priset har inte släppts ännu. Det är ett bra pris för en netbook med mindre lagringsutrymme än en vanlig man har. Om du vill ha något som inte är en Windows-dator, för det priset, kan du få en trevlig tablett. Eller en fullutrustad Windows 7 laptop.

7. KAN INTE köra externa APPS LÄTT

Det är svårt och kräver expertnivå lösningar för att köra program som inte är webbappar i Googles Chrome OS. Och dessa program måste vara kompatibel med Chrome, som är en variant av Linux. Du kan bli frustrerad av att behöva göra något som inte är tillgänglig som en webbapp, och kommer inte att fungera externt, heller.

8. måste lita ALLT till molnet

Google vill att du ska lagra din musik, bilder, dokument, e-post, och allt annat i molnet, med någon lokal backup som helst – det finns helt enkelt inte utrymme. Två nya incidenter med Gmail förlora konton, och ett moln lösenord företag blir hackad, får mig att tänka att sätta allt ditt förtroende i molnet inte kan vara klokt … och med en Chromebook, har du inget annat val.

9. kräver Wi-Fi eller 3G INTERNETANSLUTNING

Och slutligen: Wi-Fi-versioner av Chromebook fungerar endast i en Wi-Fi-anslutning, vilket inte är överallt. Du kommer att ha en hel del problem att göra något alls på en Chromebook när på ett plan, säger. Ingenting kommer att fungera alls utan webben, vilket är frustrerande, minst sagt.

Även 3G-versionen kommer bara att fungera där det finns 3G. Jag reser fortfarande till större städer i USA som fortfarande inte har fått 3G ännu, för att inte tala 4G. Om du har fastnat med EDGE hastigheter, tvivlar jag du skulle kunna få något gjort alls. Och, återigen, du är ute på tur på ett plan, om du har tur och din ride har flygplan Wi-Fi.

För att vara rättvis, här finns fyra anledningar till varför du kanske vill överväga Chromebook, trots ovanstående.

FYRA SKÄL ATT FÅ en Chromebook

1. NICE UTHYRNING ERBJUDANDE FÖR företag och skolor

Skolor kan hyra en Chromebook för $ 20 per månad, och företag kan hyra en för $ 28 per månad, per maskin. Det kan visa sig vara en riktigt bra affär jämfört med att köpa dem direkt, särskilt eftersom det sprider kostnaden ut under ett helt år i stället för att vara en stor engångsinvestering.

2. nytt och innovativt

Chromebook är den senaste nya sak, och ibland är det bara att prova det, även om det slutar upp att sjunka som en sten.

3. RATION Chrome OS

Chrome OS är mycket snabb, och tar dig dit du behöver vara på webben snabbt. Och som vi har diskuterat tidigare, webbappar är gratis, mindre resurskrävande alternativ till fristående program vi känner och älskar.

4. FAST start och UPPVAKNINGSTID

Chromebook startar på åtta sekunder och komma ur sömnen direkt. Det är fantastiskt för människor som behöver webben just nu. Även de bästa Windows 7-maskiner fortfarande ta alldeles för lång tid att starta upp från en avstängning och ta upp till en minut eller längre för att vakna upp ur sömnen. Om tiden är knapp, kan du ha en Chromebook.

Där har du det. Nu är du beväpnad med information om huruvida du borde få en Chromebook. Med andra ord, inte får en. Än. Vänta tills priset kommer ner och de funktioner gå upp innan du köper en Chromebook. Då kan det hända att plussidan uppväga minus.
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt