Vi strävar efter att lokalisera vår hemsida på så många språk som möjligt, men den här sidan är för tillfället maskin översatt med hjälp av Google Translate. nära

Nedgradera från Windows 7 till XP den enkla vägenDowngrade from Windows 7 to XP the Easy Way

Illustration: Gordon McAlpin

För att gå tillbaka? – Nedgradering från Windows 7 till XP på det enkla sättet

Så du har fått en helt ny netbook med Windows 7 Starter på det, men de begränsningar av Windows 7 Starter störd. Vad du verkligen vill är en fullfjädrad operativsystem, och hej, titta, du har en Windows XP-skiva som ligger runt från den tid du ägde den sista maskinen!

Vi kommer att visa dig hur du snabbt och enkelt gå från Windows 7 till Windows XP. På maskiner, som netbooks, med begränsad RAM , hårddiskutrymme och resurser, Windows XP kommer att få dig på webben och få dig att flytta mycket, mycket snabbare än Windows 7.

Windows Filöverföring

Det första du behöver göra är att köra Windows Filöverföring på Windows 7 maskin. Det låter dig säkerhetskopiera alla dina viktiga filer och inställningar till en annan plats, till exempel en extern hårddisk eller DVD. Tänk på att de senaste versionerna av många populära Microsoft-program, till exempel Office, börjar förlora Windows XP stöd. Internet Explorer 9 fortfarande fungerar med XP, men det finns en god chans 10 kommer inte.

SÄTT skivan i & ÅTERSTART

När du har säkerhetskopiera dina filer och inställningar, sätta in Windows XP skivan i enheten och starta om datorn. Hit F10 eller F12 när du ser orden “Boot Menu” visas på skärmen (det ska vara en eller annan). Har den starta från CD-ROM eller DVD-ROM-enhet.

Det kommer automatiskt att starta Windows XP installations. När du tillfrågas, har det helt radera innehållet i din enhet och installera en ny kopia av Windows XP.
När det är gjort, omedelbart klicka på Start och kör Windows Update för att hämta de många uppdateringar XP som har släppts sedan skivan skapades. Du vill göra detta så snart som överhuvudtaget är möjligt att undvika säkerhetshål. Också få Microsoft Security Essentials för stora virus och spyware skydd.

Om din maskinvara inte fungerar

Det finns fallgropar i denna nedgradering förfarande. Om skivan har för gammal för en Windows XP-versionen (säg, innan Service Pack 3 eller Service Pack 2), då delar av maskinvaran inte fungerar direkt. När jag nedgraderas från Vista till XP år sedan, fann jag att mitt nätverkskort inte fungerar med XP … föraren kom inte med det. Så jag var tvungen att få på min laptop, hitta föraren, bränna den till en skiva, placera den i den stationära datorn och installera drivrutinen för att få på Internet och uppdatera Windows XP till senaste Service Pack.

Efter installationen

Slutligen, ladda ner Windows Filöverföring – det kommer inte med XP – och flytta alla dina filer och inställningar till din nya Windows XP-maskin.
Om alla dessa ljud skrämmande, kanske du vill bara försöka leva med Windows 7 Starter. I så fall, prova några av våra Spring Cleaning optimeringstips för att gnissla ut lite mer fart och kraft från din lilla maskin.

BÖR DU nedgradera?

Det finns goda skäl att nedgradera från Windows 7 till XP: hastighet, mindre minnesanvändning och mångsidigheten hos Windows XP gör den idealisk för små maskiner. Det finns också goda skäl att inte nedgradera: din hårdvara eller favoritprogram kanske inte är kompatibla med Windows XP, och maskinen kan inte ha kommit med en Windows 7 skiva, så att du inte kan få det tillbaka. Du måste väga alla positiva och negativa innan. Lycka till!

  • A problem I forsee it that a lot of netbooks around don’t have a crdom drive built in.
    You could install from a usb if you had a second pc to transfer the files to usb but it’s a lot of work and most people won’t even bother.
    More money for you and me to do it for them I guess.

  • Windows XP Support

    that’s interesting a post on how to downgrade
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt