Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Kan en Tablet erstatte en bærbar for godt?Can a Tablet Replace a Laptop for Good?

Illustrasjon: Gordon McAlpin

Med kunngjøringen og den forestående utgivelsen av iPad 3, er det viktig å påpeke at så avansert som tabletter er, er det fortsatt ting de ikke kan gjøre som en bærbar PC kan gjøre.

1. Microsoft Office
Selv om det er sterke rykter om en kommende Microsoft Office- app for iPad, er det til dags dato ikke mulig å håndtere Word- eller Excel-dokumenter på en nettbrett. Visst, du kan ofte overføre og redigere slike dokumenter ved hjelp av spesialiserte apper, men i beste fall kan du bare kontrollere rudimentære opprettings- og redigeringsfunksjoner. En funksjon som Sporede endringer ville være usynlig for en “kompatibel” nettbrettapp, og det er noen som gjetter hvilken versjon du vil se på en app med endringer som spores: originalen eller revisjonen? Disse usikkerhetene gjør det mulig å lage profesjonell Office-formatopprettelse på en nettbrett.

2. PC-kompatibilitet
Fra å kjøre bestemte applikasjoner til bestemte nettlesere til bestemte spill, er tabletter ikke PCer. Selv den merkelige Windows-tavlen kommer ikke til å være akkurat det samme som PC-en Windows ( Windows 8- tabletter og PCer vil være ekstremt tett … men hvem er ærlig talt å eie en Windows 8-tavle over en Android eller Apple-en?) Det vil alltid være programmer som ikke finnes på tabletter, eller er tilnærminger som ikke er nær nok.

3. Flash
Visst, noen Android-tabletter støtter Adobe Flash , men implementeringen er forferdelig, og den nyeste oppdateringen av Ice Cream Sandwich-operativsystemet ser ut til å ha brutt Flash-kompatibilitet. Adobe slutter også støtte for mobil Flash, og selv den ultra moderne nye iPad har null Flash-støtte. Inntil Web-standarder har flyttet vekk fra Flash helt, vil det alltid være nettsteder som ikke kan brukes på en nettbrett.

4. Ekstra batterier
De fleste tabletter har ikke flyttbare batterier. Brukere av bærbare bærbare bærer ofte flere batterier med dem for lange turer vekk fra et strømuttak (og har Battery Optimizer installert, naturlig). Tablet-brukere har ikke den luksusen. Når du kommer gjennom 10 timers eller mindre batterilevetid på den typiske tabletten, er det det.

5. USB-enheter
USB-støtte er alt annet enn ikke-eksisterende på tabletter, begrenset til lading eller PC-synkronisering på enkelte modeller. Si at du vil plugge inn en ekstern harddisk eller thumbdrive for mer plass, en spillkontroll, en mus eller en trådløs enhet som ikke er Bluetooth. Du er ute av lykke. Snakker om Bluetooth, skjønner mange Bluetooth-variasjoner på ovenstående imidlertid med tabletter. Lykke til å finne en Bluetooth-harddisk, skjønt.

6. Masselagring
SD-kortstøtte på tabletter er ikke-eksisterende på iPad, ikke implementert på Xoom og spotty ellers. Du er fanget med mengden lagringsplass på enheten. Android og andre oppfordrer deg til å lagre filene dine på skyen, men hvis du vil ha en fysisk sikkerhetskopiering av disse filene, vil du ha det vanskelig.

7. Kablet Internett
Noen ganger er Wi-Fi eller 3G / 4G ikke nok, spesielt hvis signalet er forferdelig. Noen ganger har kontoret ditt bare en hardline, og du har ikke lyst til (eller kan ikke) legge til en Wi-Fi- ruteren. Nettbrettet ditt vil ikke kunne koble til, noe som kan koste deg.

Alle disse tingene legger til det faktum at tabletter er kjempebra for mange funksjoner, men ikke helt på plass til en bærbar PC. Det kommer nærmere hele tiden, og det kan være at en dag du ikke trenger (eller savner) noen av de ovennevnte. Vi ser hva som skjer!

 • glenbdcs

  Steve, please please look at what you have written, you cannot stop the next beach tide!
  Who said we should have Microsoft Office -it’s huge, it cost’s a lot and most of us only ever use 10%. We use it now because that’s all there has been for too long.
  Anyone who is using a tablet over 10 hours is going to be exhausted.
  I have watched my wife thoroughly enjoy using her tablet whilst also watching TV (remember they are supposed to be better at multi-tasking than us males) and now I simply ask her to look up something that has caught my interest and moments later she has Google answers. We never did that with a PC or a heavy laptop. Roll on the TV audio synchronising with search engines to explore even further watch we watch.

  There is always going the a place for multiple devices (PC. Laptops, Tablets, Smart phones) and I will continue to use my PC and Laptop when I need more screen/s or power at work or at clients but then when I don’t need it e.g waiting to board a flight, sitting on my hotel bed and Skypeing the family via free Wifi, I prefer my tablet.

  I could go on and I hope your blog is not just about protecting the need for your good product.

 • Hi Glenn!
  Trust me, we know how useful and versatile tablets are — especially when traveling! The Office limitation is a big one for us, though, and there’s rumors of an official Microsoft Office iOS app coming soon. If it’s got the features we need, that takes care of one of the seven things tablets still can’t do. Maybe the others will happen too!

  We hope that the other articles on the site convince you that our blog is about far more than our products. Thanks for reading!
Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

våre produkter
Se alle produkter →

Vi utvikler produkter som bidrar til reparasjon, optimalisere og vedlikeholde datamaskinen for deg

Driver Reviver
Gjenopprette maksimal ytelse og funksjonalitet til PC-ens maskinvare.
Registry Reviver
Gjenopprette maksimal effektivitet og effektivitet til PCen Windows Registry.
Security Reviver
Raskt og trygt fjerne sikkerhetstrusler, hindre dem fra repeterte og holde datamaskinen beskyttet.
abonnere på vårt nyhetsbrev

Motta gratis tips og råd hvordan
å reparere, vedlikeholde og optimalisere din PC

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt