Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Skal du få en Tablet eller en bærbar PC?Should You Get a Tablet or a Laptop?

Har du bestemt deg for at det endelig er tid å få deg en nettbrett eller bærbar PC? Rått!

Uansett om du vil få litt arbeid på farten, holde kontakten med verden når du er borte, eller ha en enhet som du kan se på filmer, kan en nettbrett eller en bærbar PC være et godt valg for deg. Begge enhetene er bærbare, allsidige og enkle å bruke, noe som gjør dem gode alternativer til tradisjonelle stasjonære datamaskiner. Og du har flere alternativer enn noensinne.

Men hvilken er bedre – en bærbar eller nettbrett?

Vel, “bedre” er et spørsmål om mening. Det mer presise spørsmålet er faktisk “hvilken er bedre for meg?” Og det er det vi skal hjelpe deg med å svare her!

Hva vil du at enheten skal gjøre?

Tenk på hva du skal bruke enheten til. Arbeid? Skriver den neste bestselgende romanen? Ser på Netflix og ruller gjennom sosiale medier?

Når du har bestemt hovedgrunnene til at du vil ha en nettbrett eller bærbar datamaskin, kan du handle for enheter som spesialiserer seg på dette området. Det kan hende du finner et tablett- og laptop-alternativ som passer dine behov, men de setter seg fra hverandre i enkelte områder. La oss ta en rask titt på hvordan.

Hvilken er lettere å bære?

Svar: Tablet

Dette er et område hvor tabletten har en klar fordel. Tabletter er vanligvis mye mindre enn bærbare datamaskiner: Tabletter som har en gjennomsnittlig størrelse på 7 til 11 tommer, mens bærbare datamaskiner typisk er 12 til 16 tommer.

En tablett blir mye lettere å kaste i posen og ta med deg på farten. Det ville være perfekt for å se filmer på flyreiser, lese en ebook i sengen, eller spille spill på toget til jobb.

Hvilken har mer kraft?

Svar: Laptop

Her er bærbar PC den klare vinneren, og årsaken er faktisk nært knyttet til størrelsen. Fordi bærbare datamaskiner vanligvis er større, kan de holde mer maskinvare enn en nettbrett. Dette betyr at bærbare datamaskiner kan håndtere flere oppgaver og ha et bredere spekter av bruksområder enn tabletter.

Har makten betydning? Det avhenger av hva du trenger. Hvis alt du vil ha, er å surfe på nettet, sjekke e-posten din, spill av videoer og lytt til musikk, en nettbrett eller bærbar datamaskin er begge fine alternativer.

Hvis du trenger mer krevende oppgaver for enheten, for eksempel å redigere bilder eller oppdatere regneark, kan den bærbare datamaskinen være bedre egnet. Men noen høyytelsestabletter kan være flotte “på farten” -apparater, så dette kan komme ned til din personlige komfort og preferanse.

Samlet sett, hvis du vil ha en enhet som kan gjøre alt – en bærbar PC kan være valget for deg.

Hvilken er bedre for å skrive?

Svar: Laptop – men det avhenger

Hvis målet ditt er å skrive, må du tenke på tastaturet.

En av de største forskjellene mellom tabletter og bærbare datamaskiner er grensesnittet.

Bærbare datamaskiner leveres med et fysisk tastatur, og er lett utstyrt med en mus. Hvis du er vant til å skrive på din stasjonære datamaskin, kan bærbare datamaskiner være et bedre valg for skriving.

Tabletter bruker et berøringsskjermgrensesnitt, uten et fysisk tastatur og en mus. Du er begrenset til å peke, dra og tappe på skjermen for å navigere. Du kan miste fart og nøyaktighet på knapper på tastaturet.

Heldigvis kan du enkelt finne tekstbehandlingsprogramvare for tabletter og bærbare datamaskiner.

Hvilket batteri har lengre levetid?

Svar: Tablet

Tabletter har utmerket batterilevetid. De har lave strømkrav, slik at batteriene varer lenger. Bærbare datamaskiner, derimot, har kraftigere maskinvare, noe som krever mer batteristrøm.

Tabletter vil generelt gi deg en god 10 timers bruk før du trenger en kostnad, med topp-bærbare bærbare datamaskiner på mellom fire og åtte timer.

Med andre ord kan du se 20 til 170 timer Netflix på en fulladet tabletter.

Bærbare datamaskiner, derimot, kan variere fra 160 gigabyte til over 2 terabyte lagringsplass. (2 terabyte = 2000 gigabyte.)

Det er mye Netflix.

Hvilken har mer lagringsplass?

Svar: Laptop

Tabletter må stole på lagringsminnet i solid state for å holde størrelsen og kostnadene nede. Dette betyr at tabletter har mindre intern lagringsplass enn deres bærbare kolleger. Du kan stole på gjennomsnittlig tablett for å tillate mellom 8 og 128 gigabyte (GB) lagringsplass.

Bærbare datamaskiner kan leveres med alt fra 160 GB til over 2 terabyte (TB) lagringsplass.

160 GB kan lagre hundrevis av dokumenter, mp3-filer og bilder – perfekt hvis du vil lagre mange filer. Men hvis du bare vil surfe på nettet og sjekke e-post, kan en nettbrett være et bedre alternativ.

Nyttig tips : Begge alternativene tilbyr skylagring. Uansett hvilken enhet du bestemmer deg for, kan du være vert for alle dine videoer, bilder og dokumenter “i skyen.” (Ikke sikker på hva skyen er? Se her .)

Hvilken er dyrere?

Svar: Det avhenger

Tabletter spenner fra $ 100 budsjettmodeller som kan håndtere enkle oppgaver, og opp til premium-tabletter som kan være over $ 1000.

Budsjett bærbare datamaskiner starter rundt $ 200 og kan gå opp til godt over $ 1000.

Enkelt sagt kan en $ 1000 bærbar datamaskin gjøre mer enn en $ 1000 tablett: Du kan ikke bare skrive på et fysisk tastatur, du kan kjøre en rekke dataprogrammer samtidig for å fullføre ulike oppgaver. Dette betyr at den bærbare datamaskinen typisk vil gi deg mer bang for pengene dine. Men hvis alt du trenger er en enhet for å se Netflix og lese e-bøker … så kan en nettbrett være alt du trenger.

Hvilken er enklere å bruke?

Svar: Tablet – men det avhenger av det

Enkelheten til en bærbar PC eller nettbrett avhenger av hvor kjent du er med teknologi. Hvis du har brukt en datamaskin før, vil en bærbar PC være veldig enkel å bruke, fordi den fungerer nesten akkurat som en stasjonær datamaskin.

Men hvis du har ekstra utstyr (som en mus eller et tastatur) og kjører flere programmer, interesserer du ikke, kan en tablett være det beste alternativet. De fleste tabletter er laget for å være så enkle som mulig.

Det er også verdt å merke seg at tabletter er mer populære blant amerikanere 65 år og eldre: 32% av amerikanske seniorer eier en tablett .

Sammendrag

Forhåpentligvis å svare på disse viktige spørsmålene kan hjelpe deg med å ta avgjørelsen når du velger mellom en nettbrett eller en bærbar datamaskin.

Trekk Laptop Tablett
Lettere å bære
Mer makt
Lengre batterilevetid
Mer lagringsplass
Bedre for å skrive *
Lettere å bruke *

Hvis du bare bruker enheten til underholdning, vil du sannsynligvis lene deg mot en nettbrett. Men hvis du vil gjøre noen seriøs skriving eller databehandling, eller vil at enheten skal være din primære datamaskin, vil en bærbar PC være det beste alternativet. Til slutt vil det være opp til deg å bestemme hvilken enhet som er best for deg for dine mobile databehandlingsbehov.

Glad databehandling!

Was this post helpful?
Yes
NoFant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

våre produkter
Se alle produkter →

Vi utvikler produkter som bidrar til reparasjon, optimalisere og vedlikeholde datamaskinen for deg

Driver Reviver
Gjenopprette maksimal ytelse og funksjonalitet til PC-ens maskinvare.
Registry Reviver
Gjenopprette maksimal effektivitet og effektivitet til PCen Windows Registry.
Security Reviver
Raskt og trygt fjerne sikkerhetstrusler, hindre dem fra repeterte og holde datamaskinen beskyttet.
abonnere på vårt nyhetsbrev

Motta gratis tips og råd hvordan
å reparere, vedlikeholde og optimalisere din PC

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt