Vilken storlek på laptop behöver du?What Size of Laptop Do You Need?

Storleken på bärbar dator som är rätt för dig

Illustration: Gordon McAlpin

Du vill plocka upp en bärbar dator, men du kan inte göra upp dig från de olika modelltyper, skärmstorlekar och konfigurationer. Vi ska bryta ner det för dig. Det finns tre huvudsakliga storlekar av bärbara datorer i dessa dagar: netbooks, ultrabooks och bärbara datorer.

netbooks

Även fallit ur stil under de senaste åren, netbooks är fortfarande populära bland folk som vill ha en dator på en extrem budget. För bara ett par hundra dollar, kan du få en Windows 7 Basic eller Windows XP eller Linux-maskin som har en 10 “skärm, troligen en solid-state hårddisk, och en ganska bra processor. Det kommer inte att köra många program på samtidigt men för Internetanvändning användning~~POS=HEADCOMP, särskilt webbappar , det ska få dig på nätet och kan hantera banan med lätthet.

Netbooks var verkligen sårad av ökningen av tabletter, som tycks göra allt en netbook kan göra, plus en pekskärm och mycket snabbare processor . Och priserna faller i paritet också. Det beror på om du behöver Windows och dess tillhörande program, eller om en tablett appar kommer att tjäna dig väl tillräckligt.

Ultrabooks

Vi har bara täckt Ultrabooks i en tidigare artikel, det är en Intel sökt varumärke på PC-versionen av Macbook Air, en extremt lätt och extremt tunn bärbar dator som fortfarande är stark. Ultrabooks har en 13 “skärm och en hel del batteritid, men säljs till en betydande premie över en tyngre bärbar dator med samma funktioner. Du verkligen betalar för lätthet och batteritid här, så om dessa två funktioner är en stor plus för dig, då du vill ha en.

NOTEBOOKS

Bärbara datorer är ett annat namn för en vanlig bärbar dator som är varken en netbook eller en ultrabook. Bärbara datorer har skärmar från 13 “till 17″, och batteritiden kan variera från 90 minuter till 9 timmar. Bärbara datorer är i sweet spot: massor av funktioner till ett bra pris. Du får inte cheapness av netbook eller lätthet och tunnhet en ultrabook, men på många sätt, slår båda systemen den bärbara datorn.

Bärbara datorer som har 15 “skärmar få en betydande fördel i batteritid över 17″ skärmar. Om två “skillnaden inte spelar någon roll för dig, kommer du att uppskatta den extra timme eller mer tid mellan laddningarna. Dessutom, integrerad Intel-grafik utföra betydligt sämre än ATI eller Nvidia-kretsar.

Oavsett vilken typ av maskin du väljer, jämföra funktioner, pris och, ja, storleken på maskinen. Om pris och få online är av chefs betydelse, väljer en netbook. Om vikt, tunnhet och batteritid är främsta fördelarna, väljer en ultrabook. Om du vill ha en bärbar dator som främst fungerar som en stationär och inte reser, eller om du vill funktioner för ett lågt pris, välja en bärbar dator. Lycka till!

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu
  • Andrew Hoare

    Great article. Just what I wanted to know.

  • That’s what we’re here for, Andrew! Let us know if you have any questions.

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt