Vi strävar efter att lokalisera vår hemsida på så många språk som möjligt, men den här sidan är för tillfället maskin översatt med hjälp av Google Translate. nära

Hur man tar bort ett datavirus – 5 enkla stegHow to Remove A Computer Virus – 5 Simple Steps

Lär dig att ta bort ett datorvirus i 5 enkla steg!


How do I Remove a Virus from My PC
Illustration: Gordon McAlpin

Så du har ett virus, och det ställer till datorn på flera olika sätt. Du vill få ut av det, men det är inte så att du kan ladda ner en antivirusprogram. Tur du Googled och fann den här bloggen, eller hur?

Här är de fem steg som du absolut måste ta till flykten viruset, jaga ner och eliminera den. Tänk på dig själv som den arga tonåring som slutligen vänder tabellerna på monstret och dödar honom död.

1. Starta om i felsäkert läge med nätverk

Hålla sig vid liv! De flesta virus blir handikappad i felsäkert läge, vilket är en skyddat läge i Windows som saknas en hel del yttre funktioner. Felsäkert läge med nätverk ger dig möjlighet att ladda ner och installera några antivirusprogram, så du är säker på att squash eventuella problem datorn har.

Att starta i felsäkert läge med nätverk genom att klicka på Start och sedan på Starta om. När din dator startar, tryck på F8. Om Windows-logotypen visas, har du inte trycker det tillräckligt tidigt, och du måste börja om från början.

Klicka på Avancerade startalternativ, sedan felsäkert läge med nätverk. Inte rädd när Windows ser annorlunda ut när datorn startar … det är bara hur felsäkert läge är. Du kommer fortfarande att kunna starta webbläsaren och hämta saker.

2. Ladda ner och installera antivirusprogram

Tid att vända! För enkelhetens skull kommer vi att plocka två fria antivirusprogram som varje göra en extremt grundligt arbete.

Den första är Security Essentials Windows .

När det är hämtat och installerat, ta den här också: Malwarebytes Anti-Malware .

3. KÖR VARJE AV antivirusprogram SEPARAT

Gå på offensiven! Kör Microsoft Security Essentials och har det att göra en fullständig genomsökning, sedan stänga det och göra samma sak med Malwarebytes. Du allmänhet inte vill ha två antivirus program scanning samtidigt eller ens öppna samtidigt, eftersom de kommer att störa varandra. Ett eller det andra programmet skulle NAB virus eller virus på datorn. Du kan bli ombedd att starta om så att programmet kan avsluta rengöring datorn.

4. Använd någon av antivirusprogram som en sköld mot ytterligare angrepp

Skydda dig! När du har kört en grundlig genomsökning, bör du använda Windows Security Essentials “inbyggda realtidsskydd. Detta kommer att avvärja de flesta virus innan de har en chans att infektera din dator. Inte ha mer än ett realtidsskydd på från mer än ett antivirusprogram som, liksom med steg 3, kommer de stör varandra.

5. Var försiktig med vad du klickar på

Samtalen kommer inifrån huset! Det vanligaste sättet att få virus öppnar spam bilagor i e-post. Använd din e-postprogram spamfilter, och inte klicka på någonting i det. Om någon skickar dig en e-post framåt, inte klicka på det heller. Gå inte till tvivelaktiga webbplatser. Vara säker, och du oroa dig mindre.

Lycka till, och kom ihåg, viruset är inte död förrän det är död!

  • Bravo, on reconnait bien Là , l’expert de terrain.
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt