Vi strävar efter att lokalisera vår hemsida på så många språk som möjligt, men den här sidan är för tillfället maskin översatt med hjälp av Google Translate. nära

Min dator blir för varm! Vad kan jag göra?My PC is Getting too Hot! What Can I do?

Så din dator blir för varmt för att hantera?

PC Is Too Hot
Illustration: Gordon McAlpin

Datorn blir varm, och det kan vara dåligt! Här är vad du kan göra åt det.

Hur gick det bli varmt?
Datorer använder elektricitet, och att el höjer temperaturen av nyckelkomponenter, genererar värme, vilket höjer temperaturen ännu mer. Ganska snart, dina datorer delar blir för varmt för att fungera korrekt och antingen automatiskt stängs, beroende på vilken del, eller bryta ner helt och hållet, aldrig att arbeta igen. Detta är inte goda nyheter.

Att inte ha tillräckligt central luft eller en dedikerad vägg luftkonditioneringen under varma sommarmånaderna kan innebära en dator som snabbt kommer att överhettas. Också hålla ventilerna täcks (som att ha en filt eller kudde över en bärbar dator medan den är igång) kan snabbt leda till värmeskador.

Slutligen, om din fan slutar fungera, blir alltför dammiga, eller blir blockerad av något, som kommer att göra skada också. De flesta datorer dessa dagar har flera fans i dem. En eller flera för hela PC, en på toppen av CPU , och även en liten en för grafikkortet. Bärbara datorer har även små fläktar i dem ibland för att hålla maskinen sval. Om du har märkt, kan bärbara datorer bli varm i knät. De har helt enkelt inte som avancerade ett kylsystem som en stationär har.

Hålla det svalt
Så vad kan du göra för att hålla att PC temperaturen ner, särskilt under den här tiden på året? Rengör insidan av datorn med tryckluft för att få alla damm, eller bara använda torra handdukar. Kontrollera att fläkten är helt fri från damm och obstruktion och inte surra när den körs. Se till att luften är sval och cirkulerar väl i rummet dina datorer är i. Och inte blockera några ventilationsöppningar med möbler eller något annat.

avancerade metoder
Vissa människor med datorer som kör speciellt het kommer att installera vätskekylning eller andra metoder för att hålla sin stationära PC frostiga. Ytterligare andra har kylanordningar för sina bärbara datorer som vilar på botten av maskinen. Tänk på vätskekylning endast om du kan hantera den tid och ansträngning, men den bärbara enheten är en bra idé för alla oroliga för sin bärbara dator som kör för varmt.
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt