Save 80ow
Boost YOUR PC with our best bundle deal ever
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Fem tips för att skydda din integritet när du är på semesterFive Tips for Protecting Your Privacy While on Vacation

bärbar dator på stranden

Du åker på semester, men det betyder inte att du inte kommer att obsessivt kontrollera din e-post och surfa på webben. Vilket innebär att din bärbara dator någonstans begravd i bagaget. Heck, det kommer förmodligen att vara det första du packar upp. Men har du funderat på att skydda din integritet medan du är ute och blötar upp solen? Kanske inte.

Din integritet attackeras alltid , men ännu mer när du reser. Det finns två saker du vill göra för att skydda din integritet när du är på semester. Först vill du hålla skurkarna borta från din dator. För det andra, om de råkar komma in, vill du att de ska göra så lite skada som möjligt. Med tanke på det här är fem tips för att skydda din integritet medan du får en solbränna:

1. Lösenordskydda din dator

Om du inte reser med din bärbara dator ofta kanske den inte är lösenordsskyddad. Du kanske tycker att det är ont att behöva ställa in ett lösenord om du inte planerar att ta det utanför ditt hotellrum. Att vara på semester kan göra dig slö, men det är inte dags att vara lat. Om du inte är beredd att vara vakt 24 timmar om dygnet är det en bra idé att lösenordsskydda din bärbara dator. Du vet aldrig vem som har tillgång till ditt rum.

2. Undvik WiFi utan säkerhet

För att komma online använder du förmodligen offentlig WiFi, vilket är okej. Men om du bryr dig om din integritet kommer du att hålla dig öppen (dvs osäker) WiFi. Med andra ord, se till att WiFi du ansluter till kräver ett lösenord. Och se till att lösenordet inte är allmänt tillgängligt, generiskt eller återanvändat.

3. Anslut bara till säkra webbplatser

Nu är du förmodligen bekant med säkrade webbplatser som använder HTTPS-protokollet. Som visas på bilderna nedan säger webbadressen HTTPS och de visar ofta ett litet lås i adressfältet.

Så här kan du se om du surfar på en säker webbplats:

Använda Chrome:

Använda Microsoft Edge:

Använda Mozilla Firefox:

Använda Safari:

Med HTTPS kan du kommunicera med den webbplatsen via en krypterad länk, vilket är ett utmärkt sätt att skydda din integritet. Du bör begränsa all din online-aktivitet när du är på semester till endast den webbplats som är utrustad med HTTPS.

4. Se till att det inte finns någon personlig information på din bärbara dator

Det första hackare letar efter på en dator är personlig information som telefonnummer, e-post, lösenord och kreditkortsnummer. Det bästa du kan göra, även innan du åker på semester, är att torka av din dator med din personliga information.

Personlig information kan gömma sig på många ställen som loggar, cachar, webbläsarkakor och lokala spårfiler. Se till att du får dem alla. Om du är osäker på hur du hittar och rengör alla dessa platser kan du kolla in en produkt som ReviverSoft Privacy Reviver . Det gör allt du hittar och städar åt dig.

5. Skanna din bärbara dator regelbundet

Oavsett hur många försiktighetsåtgärder du tar, finns det en chans att någon släppte någon skadlig kod på din bärbara dator när du inte tittade. Det gör ingen skada och kan hjälpa dig att sova bättre om du en gång per dag söker efter din bärbara dator efter skadlig programvara.

Eftersom du är på semester, se till att du väljer ett skanningsverktyg som använder ReviverSoft Security Reviver som gör att du kan schemalägga dina skanningar. Sammanlagt skulle du hata att behöva avbryta din surflektion för att kontrollera om datorinfektioner.

Du behöver inte äventyra din integritet när du är på semester. Följ dessa enkla tips och gör det svårt för skurkarna.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt