Vi strävar efter att lokalisera vår hemsida på så många språk som möjligt, men den här sidan är för tillfället maskin översatt med hjälp av Google Translate. nära

Ska jag uppgradera till Windows 7 på min dator?Should I Upgrade to Windows 7 on my PC?

Efter allt drama i Windows Vista lanseringen i januari 2007, de flesta människor är skeptiska till om de skulle uppgradera från Windows XP eller Vista till Windows 7. Med en prislapp på mellan $ 120 och $ 220 USD, är den skepsis av goda skäl. Så ska du göra hoppa?

Vårt råd är: ja, det borde du.

Om du fortfarande kör Windows XP, är du kör ett operativsystem som är två och ett halvt år tidigare det utgångsdatum. Windows XP, men ändå ett bra operativsystem och stabil i många avseenden, är det största offret för säkerhetsbrister i alla operativsystem på marknaden. Även med säkerhetsprogram, är det du försöker spela ikapp med nya virus. Uppgradering av operativsystemet placerar du ett steg före, till ett område där hackare och virusmakare inte har haft sju år att skriva virus. Dessutom är en hel del av de nyaste programvara skriven med Windows 7 i åtanke, och ibland innebär det att du miste om funktioner.

Om du använder Windows Vista, jag tror att du förmodligen funderar på att flytta till Windows 7 ändå. Efter alla problem med Windows Vista och med de prestandaproblem som många människor fortfarande står inför, även med bra datorer, är det vettigt att gå vidare till Windows 7. Microsoft har utformat operativsystemet att vara mer resursvänligt, vilket gör att du kan göra mer utan att vänta. Om du har köpt antingen en dator med Vista installerat eller en inramad version av Vista sedan June 26, bör du vara berättigad till en gratis uppgradering till Windows 7.

Så vad ska man tänka på vid uppgradering? För det första har Microsoft byggt en uppgradering rådgivare, som finns här . Om du har Windows Vista, är du inställd. Microsoft har gjort det enkelt för människor som använder Windows Vista att uppgradera. Användarna kan enkelt säkerhetskopiera sin dators innehåll och inställningar och göra uppgraderingen. Windows 7 gör allt detta för dem. Med Windows XP-t, är han inte fallet. Användarna måste säkerhetskopiera alla sina filer till en extern hårddisk, och sedan installera om alla sina program efter att Windows 7 har installerats. All historia kommer att rensas, så om du vill behålla din historik och bokmärken, se till att du säkerhetskopiera dessa också. Se också till att du har alla aktiveringskoder och licenskoder för den programvara du har installerat på XP praktiskt för när du installerar dem på Windows 7. Killarna på CNET har en bra sammanfattning video på att uppgradera till XP här .

Du kan också uppleva vissa problem med en del av din hårdvara som vissa Windows-drivrutiner inte fungerar med Windows 7. De flesta tillverkare kommer att släppa uppdateringar till sina drivrutiner för Windows 7 . Windows 7 är tänkt att ha ett verktyg för att hjälpa dig hitta uppdateringar. Ganska ofta kommer det inte att hitta dem. Det bästa är att ladda ner Driver Reviver och köra en gratis genomsökning för att hitta vad som är inaktuell.

Meddela oss om eventuella historier du har när du uppgraderar till Windows 7. Från allt vi har sett, är det en värdig uppgradering och kan ge Apple en springa för dess pengar, men det får tiden utvisa!

Lycka till och låt oss veta om vi kan hjälpa till!

  • Mabe from XP to Linux but Win 7 I skip same as Vista.
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt