Velge riktig maskinvare når du kjøper en ny PCPick the right Hardware when Buying a new PC


Hvordan CPU, RAM, grafikk og harddisk er viktig når du kjøper en ny PC eller oppgradere en eksisterende, og hvorfor det kommer an på hva du bruker PCen til

Illustrasjon: Gordon McAlpin

Det er fire hovedkomponenter til en PC, og det er fire ting folk flest bruker en ny PC for. Det gjør seksten kombinasjoner, så vi har laget denne hendige diagrammet. Enten du ønsker å bruke PCen for Web, spill, kontor apps eller musikk apps, ulike komponenter av din PC blir mer eller mindre viktig. Følg sammen med diagrammet mens vi diskuterer!

Noen definisjoner

prosessor

Den sentrale processing unit eller CPU er hjernen i datamaskinen. Det består av en eller flere kjerner (vanligvis to eller fire) som er i stand til fleroppgavekjøring, eller kjøre mer enn en prosess samtidig. Bedre CPU er raskere og har flere kjerner, men er også dyrere.

RAM

Random-access memory, RAM, eller bare minne, refererer til brikker i PCen som midlertidig lagrer data på fly. Jo mer RAM, jo bedre, så det er nesten alltid det riktige valget for å få maks RAM, og denne typen oppgraderingen er billig og relativt lett å utføre.

GRAFIKK

PCens grafikk er enten integrert i hovedkortet (hovedkort) på din PC, eller blir kontrollert av et kort som kobles til dette hovedkortet. Vanligvis kortbaserte grafikken er sterkere, raskere og bedre enn integrert grafikk.

HARD DRIVE

Mer korrekt kalt masselagring, som dekker begge harddisker (med en plate eller tallerken, som inneholder data) og SSD-disker (som lagrer data på chips, i likhet med minne), er masselagrings hvor alle ting er bosatt, fra musikk, til filmer, Windows til dine familiebilder. Selv om utenlandske naturkatastrofer har midlertidig piggete priser, er masselagrings fortsatt veldig billig. Mye er bra, som du vil fylle den opp raskt.

PC-ens primære bruk

NETTET

Hvis du primært bruker din PC for nettsurfing, inkludert Flash-baserte spill, Google Docs, web e-post og Pandora musikk, er da en dual-core eller bedre CPU et must. Du vil ha så mye RAM som du kan bære, som Flash-baserte nettsteder spiser opp tilgjengelig minne. Gjennomsnittlig grafikk vil komme med fine, som web-spill er på enkel side. Og du trenger ikke en stor harddisk i det hele tatt, som nesten alt blir lagret i skyen.

GAMING

Hvis du spiller de nyeste og beste spillene, vil du ønsker en quad-core CPU, mye RAM (og 64-bits Windows for å komme seg rundt i RAM begrensning i 32-bits Windows), et godt grafikkort, og en stor hard kjøre. Spill tar opp plass. Nå, hvis du spiller retro spill, eller enda et spill laget tre eller fire år siden, da du ikke trenger den siste av noen av disse tingene.

OFFICE APPS

Microsoft Office eller sine konkurrenter krever ikke mye i veien for PC-teknologi, med mindre du gjør sprø 3D-grafer eller massive regneark. Et par hundre dollar PC vil klare oppgaven helt fint. Bare husk at Microsoft Office koster penger, og gratis Google Docs kan gjøre jobben helt fint.

musikk apps

Hvis du kjører en frittstående musikk app som Spotify eller iTunes, kan den bruke opp en urimelig mengde CPU og RAM, fordi de ikke er svært effektive programmer. Derfor er en dual-core CPU med minst 3 GB RAM viktig. Spotify spiller musikk fra skyen, så en stor harddisk er ikke nødvendig. iTunes spiller MP3-filer, og hvis du har en stor samling, trenger du lagringsplass. Verken app trenger mye i veien for grafikk, som lyden er tingen. Snakker av lyd, har de fleste PC-er innebygd lyd evner som kan håndtere en fem-høyttaler stereoanlegg med letthet.

Nå som du vet hva hver komponent av din PC gjør det, og du har den i tankene dine hva du skal bruke den PCen for, vil du bli bedre informert neste gang du kjøper en ny eller oppgradere!

Anbefalt av ReviverSoft

Registry Reviver vil finne og løse problemer, og gjenopprette optimal PC resultater raskt, enkelt og trygt.

last ned nå
  • Flint IT

    This chart is really useful and handy, thanks. We often find that people have little idea of what the CPU, RAM and Hard Drive really do and it can mean they buy top end, high spec computers which are way above their needs. Hopefully the great information you’ve provided here can help save people money and get the PC which is best for them.

  • Thanks, Flint!

Å ha
PC-problemer?

Ta en GRATIS
Windows-registret scan
for å finne feil som kan
forårsake PC-problemer.


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

våre produkter
Se alle produkter →

Vi utvikler produkter som bidrar til reparasjon, optimalisere og vedlikeholde datamaskinen for deg

Driver Reviver
Gjenopprette maksimal ytelse og funksjonalitet til PC-ens maskinvare.
Registry Reviver
Gjenopprette maksimal effektivitet og effektivitet til PCen Windows Registry.
Security Reviver
Raskt og trygt fjerne sikkerhetstrusler, hindre dem fra repeterte og holde datamaskinen beskyttet.
abonnere på vårt nyhetsbrev

Motta gratis tips og råd hvordan
å reparere, vedlikeholde og optimalisere din PC

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Loading ...
Kopier til redaktør
or Avbryt