Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Allt om hårddiskar och dina data – Tips från Rantz HoseleyAll About Hard Drives and Your Data – Tips from Rantz Hoseley


Rantz Hoseley

Jag tillbringade mer tid på detta spel än någon annan: SSX3. Jag har beklagade bristen på SSX-serien på 360, och jag faktiskt ivrigt väntar på ankomsten av det nya spelet som jag har inte för något spel i över ett decennium.

Har jag någonsin vill kasta min dator ut genom fönstret? Ofta. Ofta. Det värsta var när vi hade en presentation för cheferna för Sony för godkännande av Star Trek spelet vi gjorde för PSP. Vi hade tillbringat 38 timmar i sträck få nya romulanska fartygsmodeller byggd, Strukturerad och i spelet … och led en massiv strömavbrott som körde längre än vår UPS. Jag kan ha gråtit lite.

Rantz Hoseley har arbetat i världen att berätta historier, genom serier, prosa och videospel, i över 25 år som arbetar på märken som Star Trek och Disneys Aladdin. Han är för närvarande smide nya områden i världen av digitala berättelser med sitt företag LongBox, Inc.

Jag har arbetat i tv-spel och mjukvaruutveckling industrin i 17 år nu, och har arbetat med “high-end” datorer i layout och grafik produktion under 5 år före det. Detta i ett nötskal, gör mig den person som vänner, svärföräldrar, mina barn lärare och slumpmässiga människor frågar om “Hur fixar sin dator.” Denna vädjan om hjälp är nästan alltid föregås med “Jag vet inte mycket om datorer” eller dess följeslagare uttalande, “Jag är inte intresserad av att spela dessa Warcrafty spel, jag vill bara mitt system att inte vara så långsam hela tiden. ” Jag har förklarat många gånger till dem, och nu kära läsare, att du, att det finns några viktiga steg som “spelare” använder på att driva en smidig operativsystem som kommer att se till att även de mest beskattning av Excel inte mosse ner sin systemet.

Russ Pitts har redan täckt viktig information om att hålla din dator “ren”, som kan hittas här (infoga länk), och om du inte redan har läst dem, vill jag uppmana er att göra det. Gå vidare, jag ska vara här när du kommer tillbaka.

Nu ska vi prata om hårddiskar, din viktigt innehåll, och dig.

Russ redan omfattas de tekniska fördelarna med SSD vs diskenheter, och vikten av att göra en kopia av alla dina viktiga filer och inställningar innan du sätter en ny hårddisk eller formatera befintliga, men (och jag kan inte understryka detta tillräckligt) med en konstant, multi-dator tillgänglig plats för dina viktiga filer som inte är bosatt på datorns HD kan innebära skillnaden mellan produktivitet och låta en banshee-nivå skrik av vånda som du letar efter närmaste tungt föremål att krossa din dator med. Den frekventa svar på detta är: “Ja, jag har bara en dator, så jag behöver inte ha tillgång till mina filer med en annan maskin.” Nyckeln till detta är att förstå och förbereda för det faktum att datorer (och deras tillhörande komponenter) paus. Allt. De. Tid. Det TRS-37 Bokslutskommuniké du har slaving på 2 månader raka? Det som du har arbetat på en dator du har? Vad händer om datorn HD misslyckas? Eller det skadas, och du måste formatera (i bästa fall) det hela? Lyckligtvis finns det ett antal stora (och, ännu viktigare, mycket prisvärda alternativ) för att hålla detta händer dig.

(Och ja, jag talar av erfarenhet här. Smärtsamma, säck och aska sorg-typ erfarenhet. Lär av min smärta.)

När jag först började arbeta i affärsområdet Software, upptäckte jag “glädje” av säkerhetskopior. Detta var tillbaka i 1994, och vid den tidpunkt göra en extern backup av dina filer och innehåll innebar att ha en central server som nås mycket dyra program på datorn på en bestämd tid, tar över maskinen för att kopiera allt innehåll, och rendering datorn oförmögen att göra något annat för de närmaste timmarna, medan säkerhetskopior inträffade. Tack och lov, vi har flyttat förbi det. Alla PC OS senare än Windows XP har en “backup” utility inbyggd i det, som låter dig ställa in en extern backup av utsedda filer och kataloger vid en viss tidpunkt, till en extern HD. Saker att tänka på när man gör säkerhetskopior:

  • Inte säkerhetskopiera alla dina filer. Detta kommer inte bara att bromsa säkerhetskopieringen, men du kommer att sluta med en metrisk digital ton “skräp”, temporära filer, och material som förekommer i den normala dagliga arbetet med att få tillgång till webbplatser, e-post, och ladda ner material. Säkerhetskopiera bara ditt projekt / måste ha mappar, liksom dina “användare” kataloger (som vanligtvis har dina preferenser, och sådana saker som e-postfiler, bokmärken och bifogade filer i den). Den undergrupp av detta är:

  • När du använder datorn på en daglig basis, inte spara filer och dokument till din “Mina dokument”. Inte bara gör detta säkerhetskopiera filer och dokument svårare, eftersom du måste gå på jakt efter objekt bland användarkataloger, resulterar det också i en rörig blandning av filer och dokument som du vill ha, och filer som har kommit som bilagor eller temporära filer som du just tittat på, men har inget intresse av att hålla runt. Min katalogstruktur på alla mina datorer är: D: / Dokument / Business Ja, det är “D”, inte “C”, (eller “Writing” eller “skola”, etc. i den andra nivån.) vi kommer till “varför” av det tillfälligt.

Genom att ha dina filer ligger i kriterier orienterad kataloger, gör det materialet inte bara lättare att hitta när man arbetar på det, men också ger dig möjlighet att enkelt replikera strukturen på den externa backup. Min externa säkerhetskopior ser identisk med min “D” enhet, med kataloger för “Dokument”, “Bilder”, “underhållning”, och liknande. Detta gör att jag kan mycket enkelt ställa in en automatisk backup (med hjälp av systemverktyg) eller att helt enkelt dra och släppa hela strukturen på en extern USB-anslutna HD.

  • Det finns många alternativ förutom att använda en extern HD nu tillgänglig. Det finns en hel del prat och prat om “molnet” när det gäller datorer och mobila enheter, och med goda skäl. Lagra material på en extern server och att kunna komma åt den via din dator, surfplatta eller smartphone är otroligt praktiskt och kan öka din produktivitet oerhört. Det är också ett mycket effektivt sätt att göra kritiska säkerhetskopior av viktiga material, se till att oavsett vad som händer med din dator, har du god tillgång till dessa filer och dokument. De två nuvarande ledande tjänster Dropbox och iCloud. Dropbox har fördelen av att arbeta på fler enheter och datorer (du behöver Windows 7 att använda iCloud och det stöder inte Android smartphones) och du kan selektivt andel “tillgång till kataloger, som är oerhört hjälpsamma om du vill lämna ut en stor fil till en medarbetare eller en familjemedlem som skulle döda din e-postprogram, men ändå behålla resten av dina filer och dokument skyms. Den stora fördelen med iCloud är utrymme. Om du har flera gigabyte av material, och du inte vill betala för att lagra det, då iCloud är den mest kostnadseffektiva lösningen.

Hard Drives, Your Important Content and You
Illustration: Gordon McAlpin

För att återgå till “D”. Som tidigare nämnts, är alla mina filer arbetsmaterial, och innehållet på “D”, inte “C”. Detta är inte en sekundär HD som jag har i min dator. I stället är det en terabyte HD som delades i två delar när jag gjorde min installation av Windows 7 Pro (även om du kan göra samma sak med Windows XP, Vista och Windows 7 Home samt, under installationen). “C” är 200 spelningar, och innehåller bara program. “D” partition, resterande 800 spelningar, innehåller alla mina filer, dokument och allt jag arbetar på. Nu är det jag vet mycket frestande när du får den nya 1 terabyte enhet för att titta på det som “en terabyte! Det är SÅ MÅNGA LOLcat bilder jag kan spara!”, Men motstå. Om du vill att ditt system att köra bra, måste du komma ihåg att du inte har en terabyte utrymme.

Dessa 200 spelningar tillägnad OS och applikationer är inte bara för att göra det enklare att säkerhetskopiera material som jag inte vill förlorat i händelse av en HW misslyckande. Det garanterar också att jag har “scratch disk” utrymme (öppen, allokerat minne på disk) för att göra det möjligt för olika program för att utföra de uppgifter de behöver för att, skriva och radera temporära data, utan att någonsin köra upp mot de begränsningar som har 100 Spelningar av lolcat bilder på samma partition eller enhet. Dessutom kan vissa program som Photoshop föredrar att ha en “sekundär virtuellt minne” och kommer att klaga (samt arbeta i en mindre än stellar sätt) om du bara har en enhet eller partition. Detta beror på att Photoshop (och många grafik och filmtillämpningar) måste öppna HD för att kunna springa fritt och dans bland blommorna. (Eller, skapar stora temporära bildfiler, som kan ta upp flera gigabyte utrymme mycket snabbt)

Även med två partitioner (eller separat HDS), är det viktigt att hälso- och drift av datorn för att inte fylla det upp till toppen. En bra tumregel är att en.) Behålla 25% av din “innehåll” HD eller skiljeväggen öppnas hela tiden. B.) “Defrag” din HD minst var tredje månad med hjälp av antingen systemet defragmentering verktyget eller en tredje part program som Disk Keeper. Det bästa analogi till detta är att du kan tänka på datorn som en rastlös sovhytt, som kastar och vänder ofta. De “hårdare” arken mer förträngda den sovande är, och ju mer trassla upp de blir. Genom att hantera ditt innehåll, och dina HDS, kommer datorn att vara mycket mer benägna att “få en god natts sömn.” Vilket innebär att det inte kommer att hålla dig på natten.

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt