Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Allt om hårddiskar och dina data – Tips från Rantz HoseleyAll About Hard Drives and Your Data – Tips from Rantz Hoseley


Rantz Hoseley

Jag spenderade mer tid på detta spel än någon annan: SSX3. Jag har beklagat bristen på SSX-franchisen på 360, och jag väntar faktiskt ivrigt på att det nya spelet kommer som om jag inte har haft något spel på över ett decennium.

Vill jag någonsin kasta min dator ut genom fönstret? Ofta. Ofta. Det värsta var när vi hade en presentation för cheferna på Sony för godkännande av Star Trek-spelet som vi gjorde för PSP. Vi hade spenderat 38 timmar rakt på att få de nya Romulan-skeppsmodellerna byggt, strukturerat och i spelet … Och drabbades av ett kraftigt strömavbrott som sprang längre än våra UPS-enheter. Jag kan ha grått lite.

Rantz Hoseley har arbetat i världen för att berätta historier, genom serier, prosa och videospel, i över 25 år som arbetar med varumärken som Star Trek och Disney Aladdin. Han smider för närvarande nya territorier i världen av digitala berättelser med sitt företag LongBox, Inc.

Jag har arbetat inom videogame och mjukvaruutvecklingsbranschen i 17 år och har arbetat med “avancerade” datorer i layout och grafikproduktion i 5 år före det. Detta, i ett nötskal, gör mig den person som vänner, svärföräldrar, mina barns lärare och slumpmässiga människor frågar om “Hur man fixar sin dator.” Denna grund för hjälp är nästan alltid prefaced med “Jag vet inte mycket om datorer” eller medföljande uttalande: “Jag är inte intresserad av att spela dessa Warcrafty-spel, jag vill bara att mitt system inte är så långsamt hela tiden. ” Jag har förklarat många gånger för dem, och nu kära läsare, till dig att det finns några viktiga steg som “spelare” använder för att köra ett smidigt operativsystem som kommer att se till att även de mest beskattade Excel-kalkylbladen inte kommer att falla ner systemet.

Russ Pitts har redan täckt några viktiga uppgifter om att hålla din dator “ren”, som finns här (lägg till länk), och om du inte redan har läst dem, skulle jag uppmana dig att göra det. Gå vidare, jag kommer vara här när du kommer tillbaka.

Nu pratar vi om hårddiskar, ditt viktiga innehåll och dig.

Russ täckte redan de tekniska fördelarna med SSD vs diskenheter och vikten av att göra en kopia av alla dina viktiga filer och inställningar innan du sätter in en ny hårddisk eller omformaterar din befintliga, men (och jag kan inte betona det nog) med en konstant, multi-dator tillgänglig plats för dina kritiska filer som inte finns på datorns HD kan betyda skillnaden mellan produktivitet och släppa ut en banshee-nivå av vädjan av ångest när du letar efter det närmaste tunga objektet att krossa datorn med. Det vanliga svaret på detta är, “Jo, jag har bara en dator, så jag behöver inte ha tillgång till mina filer med en annan maskin.” Nyckeln till detta är förståelse och förberedelser för att datorer (och deras relaterade komponenter) bryts. Allt. De. Tid. Den TRS-37 årsrapporten du har slavat på i 2 månader rakt? Den som du har arbetat på den ena datorn du har? Vad händer om datorns HD misslyckas? Eller det blir korrumperat, och du måste reformera (i bästa fall) hela saken? Lyckligtvis finns det ett antal bra (och ännu viktigare, mycket överkomliga alternativ) för att detta kommer att hända dig.

(Och ja, jag talar av erfarenhet här. Smärtsamt, säckduk och aska, sorgssymptom. Lär dig av min smärta.)

När jag började arbeta i programvaruföretaget upptäckte jag “säkerhetskopieringen” av säkerhetskopieringar. Detta var tillbaka 1994 och vid den tiden som en extern säkerhetskopiering av dina filer och innehåll innebar att du hade en central server som åtkomst till väldigt dyr programvara på din dator vid en bestämd tid, tog över maskinen för att kopiera allt innehåll och återgivning datorn är oförmögen att göra något annat under de närmaste timmarna medan säkerhetskopieringen inträffade. Tack och lov har vi flyttat förbi det. Alla PC-operativsystem senare än Windows XP har ett “backup” -verktyg som är inbyggt i det, vilket gör att du kan konfigurera en extern säkerhetskopia av utvalda filer och kataloger vid en viss tid till en extern HD. Saker att komma ihåg när du gör säkerhetskopior:

  • Säkerhetskopiera inte alla dina filer. Detta kommer inte bara att sakta ner backup processen, men du kommer att sluta med ett metriskt digitalt ton “cruft” tempfiler och material som uppstår i den normala vardagliga processen att få åtkomst till webbplatser, e-post och nedladdning av material. Säkerhetskopiera bara ditt projekt / måste ha mappar, samt dina “användar” -kataloger (som vanligtvis har dina inställningar och objekt som e-postfiler, bokmärken och bilagor som finns i den). Delmängden av detta är:
  • När du använder din dator dagligen, spara inte filer och dokument till din “Mina dokument” -katalog. Det gör inte bara det svårare att säkerhetskopiera filer och dokument, eftersom du måste leta efter föremål bland användarkatalogerna, det resulterar också i en rörig blandning av filer och dokument som du vill ha och filer som har kommit som bilagor eller temp filer som du bara tittat på, men har inget intresse av att hålla kvar. Min katalogstruktur på alla mina datorer är: D: / Docs / Business (eller “Writing” eller “School” etc. på andra nivån.) Ja, det är “D”, inte “C”; vi kommer snart till “varför” av det.

Genom att ha dina filer inställda i kriterieorienterade kataloger gör det materialet inte bara lättare att hitta när du arbetar med det, men ger dig också möjlighet att enkelt replikera strukturen på din externa säkerhetskopia. Mina externa säkerhetskopior är identiska med min D-enhet, med kataloger för “Dokument”, “Bilder”, “Underhållning” och liknande. Detta gör att jag enkelt kan skapa en automatisk säkerhetskopiering (med hjälp av systemverktygen) eller helt enkelt dra och släppa hela strukturen på en extern USB-ansluten HD.

  • Det finns många alternativ förutom att använda en extern HD nu tillgänglig. Det är mycket chatter och hype om “molnet” när det gäller datorer och mobila enheter, och med god anledning. Att lagra material på en extern server och kunna komma åt den via datorn, surfplattan eller smarttelefonen är otroligt praktisk och kan öka produktiviteten oerhört. Det är också ett mycket effektivt sätt att göra kritiska back-ups av viktigt material, vilket gör att oavsett vad som händer med din dator, har du tillgång till de filer och dokument som är redo. De två nuvarande ledande tjänsterna är Dropbox och iCloud. Dropbox har fördelen av att arbeta på fler enheter och datorer (du behöver Windows 7 för att använda iCloud, och det stöder inte Android-smartphones) och du kan selektivt dela åtkomst till kataloger, vilket är otroligt användbart om du vill lämna av en stor fil till en medarbetare eller familjemedlem som skulle döda ditt e-postprogram medan du fortfarande håller resten av dina filer och dokument dolda. Den stora fördelen med iCloud är utrymme. Om du har flera gigabyte material, och du inte vill betala för att lagra det, är iCloud den mest kostnadseffektiva lösningen.
Hard Drives, Your Important Content and You
Illustration: Gordon McAlpin

Kommer tillbaka till “D”. Som tidigare nämnts är alla mina filer, arbetsmaterial och innehåll på “D”, inte “C”. Detta är inte en sekundär HD som jag har i min dator. Istället är det en terabyte HD som delades upp i två sektioner när jag gjorde installationen av Windows 7 Pro (även om du kan göra detsamma med Windows XP, Vista och Windows 7 Home, under installationen). “C” är 200 spelningar, och innehåller endast applikationer. D-partitionen, de återstående 800-spelningarna, innehåller alla mina filer, dokument och allt jag jobbar med. Nu vet jag att det är väldigt frestande när du får den nya 1 terabyte-enheten för att se på den som “En terabyte! Det är så många LOLCat-bilder som jag kan spara!”, Men motstå. Om du vill att ditt system ska fungera bra måste du komma ihåg att du inte har 1 terabyte utrymme.

De 200 Gigs dedikerade till operativsystemet och applikationerna är inte bara för att underlätta att säkerhetskopiera material som jag inte vill gå vilse i händelse av ett HW-fel. Det säkerställer också att jag har “skraploddsutrymme” (öppet, odelat minne på disken) för att de olika programmen ska kunna utföra de uppgifter de behöver, skriva och ta bort tillfälliga data utan att någonsin klara av de begränsningar som uppstår genom att ha 100 spelningar av LOLCat-bilder på samma partition eller enhet. Dessutom föredrar vissa applikationer som Photoshop att ha en “sekundär skrap-skiva” och kommer att klaga (såväl som fungera på ett mindre än-stellärt sätt) om du bara har en enhet eller partition. Det beror på att Photoshop (och många grafik- och filmprogram) behöver öppna HD för att kunna springa gratis och dansa bland blommorna. (Eller skapa de stora temporära bildfilerna, som kan ta upp flera gigabyte av utrymme väldigt snabbt)

Även med två partitioner (eller separata HD-skivor) är det viktigt att datorns hälsa och funktion inte fylls upp till toppen. En bra allmän tumregel är att a.) Håll alltid 25% av din “innehåll” HD eller partition öppen hela tiden. Och b.) “Defragera” din HD minst var tredje månad med antingen systemdefragmenteringsverktyget eller en tredjepartsprogram som Disk Keeper. Den bästa analogien för detta är att du kan tänka på din dator som en rastlös sovande, som kastar och vänder ofta. Ju “tättare” arken är, desto snävare sovaren är, och ju mer trassiga de blir. Genom att hantera ditt innehåll och dina HD-skivor kommer din dator mycket mer sannolikt att “få en god natts sömn”. Det betyder att det inte kommer att hålla dig på natten.

Was this post helpful?
Yes
No
Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt