Save 80ow
Boost YOUR PC with our best bundle deal ever
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Vad är Windows-registret och vad gör det?What is the Windows Registry and What does it do?

Många människor undrar ofta vad Windows-registret är och varför har så stor inverkan på datorns prestanda. Windows-registret kallas vanligtvis datorns hjärna, eftersom registret innehåller en databas med inställningar och alternativ för operativsystemet som gör allt annat som fungerar på din dator. Den här databasen har inställningar för din dators hårdvara, operativsystemets programinställningar och dina inställningar för programvara som du har installerat.

Windows Regedit screenshot Windows Regedit skärmdump [/ caption]

Ovan är en skärmdump av Regedit-programvaran som är försedd med Windows. Det rekommenderas starkt att du inte spelar med någon av inställningarna inom Regedit om du inte vet vad du gör. Att byta fela delar kan orsaka stora problem med hur datorn körs. När du först installerar Windows på din dator ska ditt register vara i gott skick, eftersom alla inställningar i registret är nya och du inte har installerat någon programvara som redigerar registret. Men när du installerar och avinstallerar program och ändrar andra inställningar i operativsystemet, växer registret i storlek och har ofta gammal information i den som gäller programvara som inte längre finns på din dator. Detta kallas ofta Computer Rot. Då det händer kan du uppleva en minskning av datorns prestanda tillsammans med andra problem, inklusive hårdvarufel, felmeddelanden och allas favorit, Blue Screen Of Death (BSOD), nedan:

Blue Screen Of Death Screenshot Example Blue Screen Of Death Skärmdump Exempel [/ caption]

Hur kan du förhindra att detta händer med din dator? En av de saker du kan göra för att undvika detta är att installera endast högkvalitativ programvara på din dator. Många av de gamla registerposter som finns i registret kommer från program som inte avinstallerades ordentligt. Detta händer eftersom vissa billigare mjukvaruföretag investerar inte tid i lämplig avinstallationsutveckling (eftersom de inte bryr sig om vad som händer med din dator om du tar bort programvaran). En annan sak du kan göra är att undvika att ändra för många standardinställningar på din dator. Vad gör du om det är för sent? Om du redan upplever dålig datorprestanda och du misstänker att det är ett Windows-registerproblem , är det bästa att installera en Windows registry cleaner och skanna datorn för fel. ReviverSoft erbjuder Registry Reviver som erbjuder en gratis skanning. Om problem kvarstår efter att du har rengjort ditt register, vänligen kontakta oss . Vi hoppas att detta har hjälpt människor att få en bättre förståelse för vad registret är och varför det är viktigt. Om det inte var tillräckligt avancerat för dig finns det flera tekniska artiklar på Internet som förklarar hur man manuellt redigerar ditt register, men än en gång rekommenderar vi allvarlig försiktighet om du bestämmer dig för att gå ner denna väg.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt