Kesäale!
Jopa 40%: n alennus

Premium Suite -paketissa plus saada Parallels Toolbox VAPAA!

Tallenna
40
%
Pyrimme paikallistaa sivuillamme niin monella kielellä kuin mahdollista, mutta tämä sivu on tällä hetkellä kone Google-kääntäjän avulla. lähellä

Vapaa muisti ja vapaata muistia Windows PCFree Memory and Available Memory in your Windows PC

Tietokoneen muisti, jota yleisemmin kutsutaan RAM-muistoksi (Random Access Memory), on koneesi osa, joka tallentaa tietokoneeseen tai tietokoneeseen viime aikoina käyttämäsi tiedostot ja ohjelmat. Kun tietokoneesi on suoritettava ohjelma, se lataa sen kiintolevyltä ja tallentaa sen tilapäisesti RAM-muistiin. Täällä se pysyy, kunnes tietokoneesi on päättynyt ohjelman käynnistyessä tai tietokone sammutetaan. Kaikki muistissa oleva tieto häviää, kun tietokone sammuu.

Free Memory and Available Memory in your Windows PC
Muistin käyttö Windows XP: ssä

Yksinkertaisimmillaan, RAM on työtila, jonka tietokone käyttää tallentamaan ja suorittamaan aktiivisia ohjelmia ja tiedostoja. Mitä suurempi on työtila, sitä enemmän ohjelmia se pystyy käsittelemään ja mitä nopeammin tietokoneesi ajaa. Tämä voi kuitenkin hieman hämmentyä Windows XP: n käyttäjille ja edelleen. Näille käyttäjille Windows näyttää neljä RAM-luokkaa muistin käyttötilastojen alle: vapaa, käytettävissä, välimuisti ja Total.

Koko muisti on itsestään selvää. Tämä on fyysisen muistin koko määrä, johon Windowsilla on pääsy. Välimuistissa oleva muisti on osa RAM-muistia, jota järjestelmä on käyttänyt äskettäin. Ne kaksi, jotka sinun täytyy olla huolissaan, ovat kaksi, jotka ovat hämmentävää, käytettävissä ja vapaata muistia. Tavalliselle käyttäjälle nämä luokat vaikuttavat identtisiltä, ​​mutta ne mittaavat kahta eri muistityyppiä.

Free Memory and Available Memory in your Windows PC
Muistin käyttö Windows 8: ssa

Mikä on vapaata muistia?

Vaikka vapaan muistin ja käytettävissä olevan muistin molemmilla on samankaltaiset soittavat nimet, vapaamuisti on juuri se, mitä se sanoo. Tämä on muistia, jota järjestelmä ei tällä hetkellä käytä, eikä siinä ole lainkaan hyödyllisiä tietoja. Järjestelmä voi käyttää sitä milloin tahansa. Niin yksinkertaista.

Mikä on käytettävissä oleva muisti?

Tässä on jotain hankalaa. Käytettävissä oleva muisti sisältää kaiken muistin, jota järjestelmä käyttää. Vaikka tämä kuulostaa hyvin samalta kuin vapaan muistin, se on itse asiassa laajempi kategoria, joka sisältää sekä vapaan muistin että välimuistin. Siksi vapaan ja käytettävissä olevan muistisi määrä vaihtelee riippumatta niiden samankaltaisista nimistä ja toiminnoista.

Käytettävissä oleva muisti on tärkeä rooli myöhemmissä ikkunoissa. Windows 7: sta alkaen Windows alkaa ladata tiedostoja valmiiksi muistiin, jota se tarvitsee tulevaisuudessa. Ajatuksena on, että jos jotkut näistä tiedostomuodoista ovat jo RAM-muistissa, huomaat huomattavan nopeuden koneellasi. Jos tämä muisti menee tyhjäksi, miksi sitä ei käytetä? Jos näitä tiedostoja ei tarvita, ne voidaan helposti vaihtaa RAM-muistista, jotta ne voivat tehdä tilaa jotain muuta.

Was this post helpful?
Yes
NoEtkö löytänyt vastausta?
Kysy kysymys yhteisöömme asiantuntijoita ympäri maailmaa ja saada vastauksen hetkessä.

tuotteemme
Katso kaikki tuotteet →

Kehitämme tuotteita, jotka auttavat korjaus, optimoida tietokoneen ja ylläpitää sitä sinulle

Driver Reviver
Palauttaa maksimaalista suorituskykyä ja toimintoja tietokoneen laitteistoa.
Registry Reviver
Palauttaa maksimaalista tehokkuutta ja toimivuutta tietokoneen Windows Registry.
Security Reviver
Nopeasti ja turvallisesti poistaa turvallisuusuhkia, jotta ne eivät toistuisi ja pitää tietokoneesi suojattu.
tilata uutiskirjeen

Saat ilmaisia ​​vinkkejä ja neuvoja miten
korjata, ylläpitää ja optimoida tietokoneen

Muokkaa käännös
Machine käännös (Google):
Ladataan...
Kopioi editor
or Peruuttaa