Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Hente en tapt Wi-Fi passordRetrieving a Lost Wi-Fi Password

Kanskje du nettopp har glemt ditt Wi-Fi-passord – kanskje en tekniker fra internettleverandøren din eller et teknisk kunnskapsrikt familiemedlem satte alt opp, og du visste aldri passordet til å begynne med. Heldigvis gjenoppretter Wi-Fi-nettverkspassordet ditt en enkel oppgave, uansett hvilket nivå av datakompetanse du kan ha.

Finn ruteren din

Den grunnleggende prosessen fungerer uansett hvilken type internettjeneste eller utstyr du bruker, men du må vite hvilken type ruteren du har, da detaljene varierer. Ruteren er den andre boksen, den som ikke er direkte koblet til veggen for kabel, DSL eller satellitt. Det kan ha en antenne eller to, men ikke nødvendigvis.

Finn sin standard IP-adresse og innloggingsinformasjon

Hvis du har den manuelle …

Heldig du. Ta tak i det og se etter en administrativ IP, konfigurasjons-IP, noe sånt – det vil være et tall som begynner med 192.168. Så sett opp standard brukernavn og passord. På mange rutere vil standard være å la brukernavnet være tomt og skrive admin for passordet.

Hvis du ikke har manualen …

Du trenger merkenavn og modellnummer – vanligvis er merkenavnet nok, men vi blir grundige, slik at vi ikke trenger å backtrack senere. Dette vil bli skrevet ut et sted på ruteren – bare poke rundt, flip det over – det er der et sted. Når du har den informasjonen, gå til din favoritt søkemotor (nettsteder som Google, Bing, Yahoo, etc.) og søk etter “[Router Brand Name Here] router ip”.

Retrieving a Lost Wi-Fi Password
Noe sånt som dette

Et av de første resultatene skal gi deg nummeret du trenger – det begynner med 192.168. Deretter går du tilbake til søkemotoren din og søker etter “[ditt rutemerkenavn her] standard passord”. Igjen vil et av de første resultatene få svaret ditt. De fleste rutere bruker en tom som standard brukernavn og admin som standard passord, eller admin for begge.

Tid til å gå inn i dine innstillinger

Ok, du har IP-adressen og standard påloggingsinformasjon. Gå til adressefeltet i nettleseren din (der du vanligvis skriver inn www.google.com eller hva som helst) og skriv inn det nummeret. Du vil få en melding om å spørre om brukernavn og passord. Skriv inn (eller legg blank) de standardene du så opp før. Nå finner du deg selv på et spesielt nettsted inne i ruteren din.

Hvis ikke, må du ringe den som oppretter ruteren din og finne ut hva de angir påloggingsnavnet og passordet til ELLER tilbakestill det ved å gå til ruteren selv, finne den lille “reset” -knappen og hold den nede i 30 sekunder. Vent litt etter det, og gjenta den første delen av dette trinnet.

Finn ditt passord

Du må gjøre litt poking rundt nå, men føler deg ikke overveldet. Du leter etter trådløse sikkerhetsinnstillinger – dette kan være under trådløs, Wi-Fi, WAN eller sikkerhet, avhengig av din spesielle router. Du er på rett sted når siden har ting som “WPA” og “WEP” og lignende.

Ditt passord vil bli skrevet et sted her. Det kan være et stort langt tall, eller det kan være et ord, eller en blanding av bokstaver og tall.

Retrieving a Lost Wi-Fi Password
Se etter denne typen ting

Hvis du kjører i problemer

Hvis alt annet feiler, kan du alltid ringe til Internett-leverandøren din – du vil holde deg lenge, men de vil hjelpe deg til slutt.

Was this post helpful?
Yes
No

Anbefalt av ReviverSoft

MacReviver

MacReviver inneholder alle de viktige verktøy for å hjelpe deg ren, optimalisere og vedlikeholde din Mac og gjenopprette sin ytelse og stabilitet.

last ned nå

Har problemer med Mac?

Ta en gratis skanning for å finne ut hvordan du kan rydde opp og gjenopplive din Mac.

last ned nå

Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt