Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Hvor mye RAM, eller minne, trenger jeg i min PC?How much RAM, or memory, do I need in my PC?

How much RAM do I need?
Typiske RAM-pinner.

En stor bekymring for datakjøpere er hvor mye minne de vil ha i sin neste investering. Dette er forståelig – hvor mye RAM du har, bestemmer noen aspekter av videospillytelse og gjengivelsesavstand, men også hvor mange programmer, faner og prosesser du kan kjøre samtidig.

Mengde RAM er ikke det eneste du må vurdere, enten: kvalitet er definitivt noe du også vil huske på. Hastigheten til RAM-minne kjører på er viktig å vurdere også.

I denne artikkelen skal vi dele brukerne i fire grupper: Casual User, Office Worker, Gamer og Enthusiast. Hver av disse gruppene trenger en annen mengde RAM. Det er også en liste over vilkår nederst på siden, i tillegg til ytterligere råd.

Uformell bruker

Uformelle brukere skal ha 3 til 4 GB DDR3-1066 eller DDR3-1333 RAM. Tenk deg en uformell bruker hvis du bruker datamaskinen din for sosiale nettverk, nettlesing og tekstbehandling. Lett gaming er også mulig på denne lavere konfigurasjonen av RAM, og den skal fortsatt tjene deg bra så lenge du ikke kjører andre programmer parallelt. Vær oppmerksom på at det å være 4 GB eller høyere RAM-minne er ubrukelig hvis du ikke bruker en 64-biters versjon av Windows. Hvis du vil kontrollere om du bruker en 64-biters utgave, åpner du Systemegenskaper i Kontrollpanel.

Kontor arbeider

Kontorarbeidere skal ha 4 til 6 GB DDR3-1600 eller DDR3-1800 RAM. Hvis du er en kontorarbeider, kjører du mange applikasjoner samtidig og kan kjøre mange produktivitetsapplikasjoner, for eksempel Photoshop og Dreamweaver. Hvis ditt profesjonelle liv sentrer rundt hva du gjør på datamaskinen, vil du ha en god mengde rask og effektiv RAM.

How much RAM do I need?
RAM i en spill riggen.

gamer

Spillerne skal ha 6 til 8 GB DDR3-1866 eller DDR3-2000 RAM. Spillere vil kjøre nyere spill ved høye innstillinger, samt noen tyngre applikasjoner inn og ut av spill. Lavere konfigurasjoner av RAM er bare bra for spill – alt du trenger, er 4 GB RAM for å nyte de fleste spill – men du vil fortsatt ha den ekstra maskinvarekraften for når du gjør det du elsker.

Enthusiast

Enthusiaster vil ha alt fra 8 til 16 GB DDR3-2133 RAM eller høyere. Dette er for den personen som driver tunge applikasjoner, i tillegg til å bruke rendering programvare, gjør programvareutvikling arbeid, programmering … dette er for å gjøre tung løft uten å svette. Enthusiaster vil bruke mye penger på alle aspekter av deres system, ikke bare deres minne.

Nyttige vilkår og råd

 • DDR står for dobbel datahastighet. Det betyr at det nås to ganger for hver av prosessorens klokksykluser. DDR3 og DDR2 er to forskjellige typer RAM, mens 3 er nyere, men hastighetsavviket avhenger av sifrene på slutten. DDR3s høyere tier kan ikke matches av DDR2s.
 • Minne kan referere til enten statisk minne og dynamisk minne. Statisk minne er lagringsplass, som på harddisken din – men dynamisk minne er RAM, som er i konstant bruk.
 • For å sjekke hva slags RAM systemet ditt støtter, bruk Crucial’s System Scanner . Det er raskt, trygt og enkelt, spesielt hvis du ikke vil grave rundt Newegg eller Amazon.
 • DDR3 RAM trenger ikke installeres parvis på moderne hovedkort. Men ved å installere minne i par gir du dobbelt minnebåndbredde.
 • Du kan installere minne med blandede hastigheter. Dette vil imidlertid føre til at systemet misligholder den langsommere minnetiden som kreves, og du får mindre ytelse enn det du burde ha ut av det.
 • Davide De Vellis

  Hi Akos,

  Thanks for posting. I recently went through a similar dilema of having to choose a new PC. You check out my article here:

  http://www.reviversoft.com/blog/2013/05/the-5-ps-of-purchasing-a-new-puter/

  If i hear you correctly you’ll largely be using your computer for digital storage, and maybe some word processing. With this in mind, HDD capacity will be pretty important to you and you’ll definitely get by with the standard processor and RAM combinations being offered. If you plan to be running photo editing solutions or running other intensive applications, then you may want to consider boosting your processing and memory power, but it doesn’t sound like this is what you plan to do. With respect to convertibility, this is really personal preference. If you plan to listen to your music while browsing the web or flicking through photos, then you may want a convertible laptop for ease of portability. That being said, you have your ipad for that too. The only real reason I would say you need a convertible is if you plan to spend a lot of time flicking and browsing (ie using your fingers for a lot of the actions). If you plan to spend a bit of time editing docs, organizing your photos and music files, you’re going to be better off with a normal laptop.

  Hope this helps and feel free to ask any additional questions.

 • Brett Duncan

  This is pretty much, wrong, at least for traditional PC’s. For a everyday/casual/business user, you would want 4-8 GB of DDR3 1600 MHz RAM. (Lean towards the higher side of that if you watch a lot of youtube and have many tabs open, also windows uses more RAM then other operating systems so take that into account.) Then at least 8 GB of RAM for a gamer or anyone who wants to edit a lot of videos (I prefer 16 GB RAM). Then for a hard core gamer or professional video/photo editors I recommend 16-64 GB of 1866 MHz RAM.

 • Rohit

  nice product guideline information

 • daksha

  I’m looking to buy a laptop. I would use it personally for things like MSN and Facebook – basically chatting with friends. I also like to watch online movies and TV shows and I download LOTS of music.

  For school, I use my computer to research information for projects, make presentations and do word processing.

  That’s pretty much it, as I’m not ‘huge’ computer user. What laptop would you reccomend?
Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

våre produkter
Se alle produkter →

Vi utvikler produkter som bidrar til reparasjon, optimalisere og vedlikeholde datamaskinen for deg

Driver Reviver
Gjenopprette maksimal ytelse og funksjonalitet til PC-ens maskinvare.
Registry Reviver
Gjenopprette maksimal effektivitet og effektivitet til PCen Windows Registry.
Security Reviver
Raskt og trygt fjerne sikkerhetstrusler, hindre dem fra repeterte og holde datamaskinen beskyttet.
abonnere på vårt nyhetsbrev

Motta gratis tips og råd hvordan
å reparere, vedlikeholde og optimalisere din PC

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt