En billig PC-oppgradering som gir mening – Tips Russ PittsA Cheap PC Upgrade that Makes Sense – Tips from Russ Pitts


Russ Pitts

Sist PC hardware oppgradering kjøpt: Happauge Colossus HD videoopptak kort

Noensinne har en harddisk krasj og miste alt? Å gud, ja. To ganger. Mistet alt, inkludert utkast til en spiller jeg hadde vært å skrive.

Gå til nettbutikk for PC-komponenter: Newegg.com

AMD eller Intel? Hvorfor? Jeg har gått frem og tilbake i løpet av årene. AMD er alltid kommer til å være en vinner på pris, men jeg har funnet ut at Intel CPUer har vanligvis en svak til moderat kant i ytelse og stabilitet.

ATI eller nVidia? Hvorfor? Jeg har alltid hatt en soft spot for nVidia.

Russ Pitts er tidligere redaktør-in-Chief of escapistmagazine.com og tidligere leder forfatter og produsent av TechTV er “The Screen Savers». Han har vært å bygge og oppgradere PC-er i over 15 år.

Leter du etter en billig PC-oppgradering som gir mening?

Vær ærlig: når du snakker om å oppgradere din gaming PC, du bare prøver å rettferdiggjøre et nytt skjermkort kjøpet. Vi har alle sett de sexy vid kort annonser i blader, og vi vil ha dem. Du er ikke en spesiell snøfnugg i den forbindelse. Men nye vid kort, for all sin skjønnhet og majestet, vanligvis bare gi deg trinnvis raskere ytelse enn de eldre modellene. Jada, de ser sexy og har massevis av spinn og finnene, men de er egentlig bare leker. Hvis du allerede har et grafikkort som er blitt preget i de siste årene, er oppgraderingen penger bedre brukt på minnet .

Et nytt grafikkort vil øke hastigheten som maskinen overs programvare til pene bilder, men minnet er der gummi møter veien i PCer, og en oppgradering til din RAM og harddisker vil øke hastigheten på alt, til og med grafikkbehandling. Beste delen? Både RAM og fysiske minnet er billigere nå enn de noen gang har vært, så tiden er riktig å bruke så mye penger som du kan for å få best mulig ytelse du klarer.

RAM

Med RAM, vil du like mye som maskinen vil holde. De fleste PC-er har ikke tilgang til mer enn 8 gigabyte akkurat nå, så det er nummeret å slå. Hvis du ikke har minst halvparten så mye minne i maskinen din, hamstre, men kjøpe klokt. Overklokket DIMM chips med racing striper og finnene kan se søt, men med mindre du har et vindu kutt inn i siden av boksen og du bærer den med deg til LAN-party møte-ups, ingen kommer til å bry seg hva din RAM ser ut ( og sannsynligvis ikke selv da), og ytelsesgevinster fra overklokket chips er ubetydelig.

Bruke pengene dine i stedet på å kjøpe så mye minne som du har råd til, men sørg for å få en anerkjent merkevare. Crucial, Kingston og Corsair er store navn for en grunn: de gjør pålitelig RAM og har gjort det i årevis. G-Skill gjør også en god linje av kvalitet og rimelige RAM rettet mot hardcore tweaker publikum i tillegg til sine overklokket modeller. Jeg har et sett av sine basisnivå, tosidige RAM DIMM i min maskin akkurat nå, og de kjører som en mester.

Akkurat som med dekkene på bilen din, er det best å bruke samme merke og modell av RAM over hele linja, men hvis kostnads ​​bekymringer tvinge deg til å mikse og matche, sørg for at du i det minste kjøre samme merke og type minne i tilsvarende sporene. Minne liker å løpe i par, og de fleste hovedkort har fargekodede sporene til kjenne hvilke to går sammen. Hvis du ikke kan fortelle hva som foregår der, ta kontakt med en manuell eller en venn.

Harddisk

For en harddisk oppgraderingen, vil nesten alt nyere eller større enn hva som er i maskinen din være en oppgradering. Selv om den nåværende stasjonen er bare noen få år gammel, kan du ikke gå galt med å erstatte den.

Harddisken inneholder noen av de svært få bevegelige deler i PCen og bevegelige deler slites ut, uansett hvor godt de er laget. En døende harddisk kan være å senke farten og subtilt redusere ytelse i flere år før den viser klare tegn til døden (surring eller skrape lyder og den forferdelige sutre som betyr at døden er nært forestående).

Dessuten, alt blir gjort akkurat nå er av litt lavere kvalitet enn det som pleide å bli gjort. Gamle folk som meg si at mye, men det er sant. Jeg har fortsatt harddisker som var top-of-the line når de kom ut og latterlig foreldet bare noen få år senere (13 GB!), Men de fortsatt kjøre problemfritt (på PCer som kan kobles til dem). I disse dager er jeg heldig hvis en harddisk varer like lenge som de programmene som er lagret på den.

Ulempen er i teknisk whizbangery. Selv om de ikke vare så lenge, nyere harddisker er mer effektive og har større cacher, slik at de kan overføre data raskere enn eldre modeller. De er også større, noe som alltid er bedre. Når du oppgraderer, hvis den gamle stasjonen er fortsatt sparker, kan du bruke den som en ekstern back-up, ved hjelp av en av de eksterne hot-swap dokker som Thermaltake sin Blac-X, eller la den i PCen som en andre (eller tredje eller fjerde) kjøre hvis du har reserve tilkoblinger.

Sjekk specs på gjeldende stasjon og se hvor stort det er og hva RPM den spinner på og satse på noe bedre. Kjøp så stor som du kan slik at du ikke vil bli sparker deg selv når du går tom for plass. Selv om du har en 500 GB eller større harddisk, investere i noe større nå, og du vil ikke angre. Hvis din nåværende harddisken spinner på mindre enn 7200 RPM, så du definitivt ønsker en raskere kjøring. Jo raskere den spinner, jo raskere kan få tilgang til dine data. 7200 RPM er dagens pris / ytelse sweet spot, men hvis du har penger kan du noen ganger finne en raskere kjøring. Det vil trolig kreve ytterligere fall kjøling, men det er dine penger.

Gå grønn

Hvis du er miljøbevisst, en av de “grønne” disker i dag produsert av Western Digital og Seagate er gode avtaler, og har en tendens til å være veldig stor og rimelig rask samtidig som strømforbruket til en Earth-vennlig nivå. Du vil miste makt over en standard-stasjon, og du kan også miste en viss grad av kontroll. Øko-stasjoner å slå seg av og strupe hastigheten i henhold til deres programmering, ikke dine behov.

Jeg har en WD Grønn installert akkurat nå som en sekundær stasjon i min mini-tower produktivitet maskin. Det fikk 1,5 terabyte med plass, og jeg bruker det hovedsakelig for lagring av dokumenter, arkivert videoopptak og andre data. Det er en merkbar etterslep når den spinner opp hvis jeg ikke har fått tilgang til disken på en stund, men kompromisset i rolige og coolness er verdt det for meg for den aktuelle PC. Jeg tror ikke jeg vil anbefale det for en gaming rigg, men det er verdt å nevne som et alternativ. Gaming riggene har en tendens til å være massive strøm svin, og med prisen på energi skyrocketing, å ofre så mye makt for underholdningens skyld er kanskje ikke lenger en forsvarlig regning for noen mennesker. Det er din beslutning.

Illustrasjon: Gordon McAlpin

SSD

Hvis du har mynten, vil dette også være et godt tidspunkt å se til å kjøpe en Solid State Drive (SSD). Dette er harddisker som lagrer minne som minnepinner, men med kapasiteten til en harddisk, og de har ingen bevegelige deler som slites ut eller brekke. SSD-disker er nesten ti ganger dyrere enn sine roterende kolleger, men fordelen i hastighet er massiv.

Dette er ikke en oppgradering for svak til hjertet, skjønt. Noen SSD-disker er fortsatt uforutsigbart ustabil, og i motsetning til en vanlig harddisk, hvis en SSD disk svikter, kan det ta alle dine data med det – umiddelbart. Hvis du er flush med kontanter og ønsker å gå for det, anbefaler jeg å holde en standard HD i maskinen for dine data, og ved hjelp av SSD for OS og andre programmer. Maskinen vil fortsatt få tilgang til den spinnende HD på vanlige HD-hastigheter, men du vil se en spektakulær gevinst i den generelle ytelsen. Maskinen vil også kjøre kjøligere og mer stillegående, noe som er en bonus.

Siden de fleste SSD-disker er designet for bruk i bærbare datamaskiner , trenger du en brakett for å montere dem inn i 3,5 “harddiskbrønnen, eller, hvis du kjøper spill online og ikke noen gang bruke den optiske stasjonen, kan du jettison det og bruke den ekstra plassen for montering enten på harddisken standard størrelse (med hjelp av en 5,25 “til 3,5″ adapter brakett) eller en SSD-stasjon. Ikke bare vil dette frigjøre litt plass og sannsynligvis en SATA-kontakt, men det vil også øke luftstrømmen, slik at PCen kjøligere, som også kan hjelpe fart på sakene. Bonus!

Anbefalt av ReviverSoft

Registry Reviver vil finne og løse problemer, og gjenopprette optimal PC resultater raskt, enkelt og trygt.

last ned nå

Å ha
PC-problemer?

Ta en GRATIS
Windows-registret scan
for å finne feil som kan
forårsake PC-problemer.


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

våre produkter
Se alle produkter →

Vi utvikler produkter som bidrar til reparasjon, optimalisere og vedlikeholde datamaskinen for deg

Driver Reviver
Gjenopprette maksimal ytelse og funksjonalitet til PC-ens maskinvare.
Registry Reviver
Gjenopprette maksimal effektivitet og effektivitet til PCen Windows Registry.
Security Reviver
Raskt og trygt fjerne sikkerhetstrusler, hindre dem fra repeterte og holde datamaskinen beskyttet.
abonnere på vårt nyhetsbrev

Motta gratis tips og råd hvordan
å reparere, vedlikeholde og optimalisere din PC

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Loading ...
Kopier til redaktør
or Avbryt