Save 80ow
Boost YOUR PC with our best bundle deal ever
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Meer informatie over 192.168.1.1 en het opzetten van een draadloze internetverbindingLearn about 192.168.1.1 and how to set up wireless Internet

Als u onlangs een nieuwe kabelmodem, glasvezel-gateway of draadloze router hebt geïnstalleerd, werkt deze vaak niet meteen uit de doos. We hebben deze installatie van één apparaat besproken in ons vorige artikel.

Als u echter probeert een draadloze router aan te sluiten op uw kabelmodem, FiOS-gateway of DSL-modem, is dit een installatie met twee apparaten; in dit geval moet u de draadloze router eerst verlaten en eerst het andere apparaat rechtstreeks op de computer en internet aansluiten. Bekijk dan ons vorige artikel over het opzetten van de modem met bekabeld internet.

Zorg dat internet met één apparaat werkt

Zodra u zeker weet dat het internet werkt, koppelt u de kabelmodem los van de pc en sluit u de modem aan op de Ethernet-poort aan de achterkant van de router die is gemarkeerd als internet. Dit zal soms de gele poort zijn.

Verbind uw draadloze router

Sluit vervolgens een pc aan op een van de andere poorten van de draadloze router. (Doe dit ook als u later alleen via Wi-Fi wilt verbinden.) Sluit de draadloze router aan en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld. Zorg ervoor dat de lampjes voor de aangesloten poorten branden.

Learning about 192.168.1.1 and how to set up your wireless router for the Internet
Dit is wat een typische setup met twee apparaten eruit ziet.

Voer 192.168.1.1 in

Open een webbrowser en typ 192.168.1.1 (meestal) en u krijgt het instelscherm van de draadloze router.

Voor Linksys-routers is de standaard gebruikersnaam leeg en is het wachtwoord admin . Dit verschilt per fabrikant, dus controleer de achterkant van het apparaat of de handleiding. Wijzig deze login-info zodra u de kans krijgt.

Net als bij de installatie van de kabelmodem, klik je op basisinstellingen of iets dergelijks en loop je door de standaardopties. Er is een grote kans dat de draadloze router zichzelf automatisch configureert.

De standaardapparaatnaam en -wachtwoord voor verbinding met Wi-Fi bevinden zich bijna altijd aan de onderkant of achterkant van het apparaat. U kunt beide instellingen wijzigen vanuit dit instellingenscherm, als u dat wenst.

Start beide apparaten opnieuw

Na het configureren van uw router, koppelt u hem en de modem gedurende 60 seconden los, sluit u de modem aan, wacht u tot de lampjes branden en sluit u de router aan. U moet verbonden zijn met internet.

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer