Save 80ow
Boost YOUR PC with our best bundle deal ever
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Wat is Logboeken en welke informatie doet het me vertellen?What is Event Viewer and what information does it tell me?

Een van de grootste frustraties over het proberen om eventuele computerproblemen op te lossen, is dat de oorzaak van de foutieve fouten vaak moeilijk te identificeren is. Computerstoringen en -fouten lijken soms uit het niets opduiken en zonder duidelijke reden. Het ene moment werkt je computer prima; het volgende moment duurt het een eeuwigheid om op te starten of werken programma’s niet soepel.

Gelukkig is Microsoft Windows uitgerust met een nuttig programma dat bij veel Windows-gebruikers onbekend is. Event Viewer logt elke gebeurtenis die zich op uw computer voordoet vanaf het moment dat u deze voor het eerst opstart. Geregistreerde gebeurtenissen omvatten die gerelateerd aan programma’s die op de computer zijn geïnstalleerd, systeemprestaties en beveiliging.

Event Viewer Event Logging
“Een verscheidenheid aan informatie wordt verzameld met Event Viewer”

Event Viewer wordt vaak gebruikt door IT-professionals, computertechnici en programmeurs. Windows-gebruikers kunnen het echter ook gebruiken om een ​​idee te krijgen van wat hun computer onder de oppervlakte heeft gedaan. In veel gevallen geeft Event Viewer u de gebeurtenis en daaropvolgende fout die heeft geleid tot de storing of slechte prestaties van uw computer.

Event Viewer is beschikbaar op alle recente versies van Windows, maar de stappen om het programma te openen verschillen enigszins met elke versie:

 • Volg in Windows XP dit pad:
  • Start menu
  • Controlepaneel
  • Prestatie en Onderhoud
  • Administratieve hulpmiddelen
  • Computer management
 • Gebruik in Windows Vista het volgende pad:
  • Start menu
  • Controlepaneel
  • Systeem en onderhoud
  • Administratieve hulpmiddelen
  • Event Viewer
 • Volg in Windows 7 dit pad:
  • Start menu
  • Controlepaneel
  • Systeem en veiligheid
  • Administratieve hulpmiddelen
  • Event Viewer
 • In Windows 8 , volg dit pad:
  • Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en “W”
  • Dat zal een zoekvak openen, type “EV” of “event view” in het vak
  • Klik op “Gebeurtenislogboeken bekijken”

Event Viewer Windows 8
“Toegang tot Logboeken van Windows 8”

Wanneer u de Logboeken opent, wordt u mogelijk overweldigd door de hoeveelheid gebeurtenissen en foutmeldingen die worden weergegeven. Houd er rekening mee dat het programma gebeurtenissen registreerde sinds het moment dat de computer voor de eerste keer werd gestart. Voor veel computers betekent dit dat er duizenden gebeurtenissen en fouten zijn geweest.

Event Viewer Event Logging
“Veel informatie wordt verzameld vanaf de eerste keer opstarten met Event Viewer”

In Windows 7, en vooral in Windows 8, is de interface gebruiksvriendelijker geworden. Met de interface met drie panelen kunt u gebeurtenissen op hoog niveau bekijken in het gedeelte Overzicht en samenvatting, of dieper graven en specifieke gebeurtenissen bekijken.

Event Viewer in Windows 8
“De layout van Event Viewer in Windows 8 is aanzienlijk schoner dan oudere versies”

Vista en XP hebben minder verfijnde interfaces en bieden een overvloed aan informatie.

Event Viewer in Windows XP
“Event Viewer in oudere versies van Windows zoals XP is een stuk lastiger om te navigeren”

Sommige van de fouten en gebeurtenissen kunnen cryptisch of kritiek klinken. Microsoft-experts adviseren gebruikers om zich alleen zorgen te maken over fouten en gebeurtenissen als hun computer een specifiek probleem heeft. Vaker wel dan niet is het onnodig om je zorgen te maken over het oplossen van elke fout die wordt vermeld.

Gezien de hoeveelheid informatie die wordt gepresenteerd in Logboeken, kunt u mogelijk niet meteen bepalen welke fouten betrekking hebben op uw probleem. De titels van de fouten of gebeurtenissen zijn mogelijk niet duidelijk, of er kunnen gewoon te veel zijn om door te sorteren. Event Viewer geeft ook de datum en tijd weer waarop de gebeurtenis plaatsvond. Het is handig om na te denken over wanneer uw probleem is begonnen en vervolgens te zoeken naar fouten die in dat tijdsbestek zijn opgetreden. Dat zal de focus beperken tot een handvol fouten in plaats van je te dwingen om ze allemaal één voor één te doorzoeken.

Mogelijk vindt u fouten en gebeurtenissen waarvan u vermoedt dat ze verband houden met uw probleem, maar de namen van de fouten in het programma geven u mogelijk geen duidelijk beeld van wat er is gebeurd. Probeer de fouten in het zoekveld van de ReviverSoft Blog aan te sluiten of als je een BSOD hebt, kijk dan eens naar de ReviverSoft Blue Screen Helper. Als u daar geen geluk hebt, kunt u een vraag stellen over ReviverSoft Answers of u kunt ook de zoekmachine van uw voorkeur proberen, aangezien het zeer waarschijnlijk is dat andere mensen dezelfde fouten hebben gehad en u informatie kunt vinden over hoe de probleem is opgelost.

Event Viewer is handig als u een probleem probeert op te lossen en het is een waardevol hulpmiddel om inzicht te krijgen in de werking van uw computer. Het kan u helpen problemen snel en eenvoudig op te lossen door een geldig startpunt te bieden voor het oplossen van problemen met uw eigen problemen.

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer