We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Het verminderen Processor Gebruik in WindowsReducing Processor Usage in Windows

Als uw computer een beetje langzamer lijkt te werken dan normaal, is het mogelijk dat uw computer een hogere CPU-capaciteit heeft dan normaal. Meest gebruikte programma’s en processen zorgen ervoor dat uw computer op een koele 5% werkt. Bij het bekijken van video’s, het spelen van games en het uitvoeren van bepaalde toepassingen kan dit cijfer tijdelijk spietsen, maar moet het weer normaal worden nadat het medium of de toepassing is voltooid.

Sommige problemen kunnen ervoor zorgen dat uw computer gedurende langere perioden met hogere percentages werkt. Een hoog percentage wordt gedurende langere perioden als 50% of meer beschouwd. Hierdoor kunnen uw computerprestaties afnemen, wat resulteert in een langzamere werking, bevriezing en willekeurige shutdowns. Sommige van deze problemen kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • Er is een onverwachte fout opgetreden in een programma of toepassing
 • Een programma is “vastgelopen” waardoor het op een oneindige lus werkt
 • Te veel toepassingen tegelijkertijd gebruiken
 • Virus / malware-infecties

Als deze problemen aanhouden, kunnen ze ertoe leiden dat de CPU regelmatig met een capaciteit van 100% werkt, wat de CPU dwingt om voortdurend processorkracht vrij te maken. Dit veroorzaakt een langzame en omslachtige werking.

Eerste dingen eerst – u zou de lopende capaciteit of uw computer in uw Manager van Taken moeten controleren. De Task Manager is een applicatie die gedetailleerde informatie weergeeft over actieve applicaties, computerprestaties en huidig ​​capaciteitsgebruik.

Taakbeheer Toegang

Voordat u toegang krijgt tot Taakbeheer, controleert u of alle niet-noodzakelijke programma’s en vensters zijn gesloten. Vervolgens hebt u toegang tot het scherm Taakbeheer:

 • Windows XP: druk tegelijkertijd op Ctrl + Alt + Del , het venster zou onmiddellijk moeten verschijnen.
 • Windows Vista / 7 en Windows 8: druk tegelijkertijd op Ctrl + Alt + Del . Hiermee gaat u naar een beveiligingsscherm en klikt u op Taakbeheer in de lijst met opties.

De taakmanager moet er ongeveer zo uitzien:

Reducing Processor Usage in Windows
Processorgebruik verminderen: processen

De prestaties van uw computer worden onderaan dit venster weergegeven. Besteed veel aandacht aan het huidige CPU-gebruik op het display. In dit voorbeeld werkt het CPU-gebruik met 2% en de huidige actieve processen zijn 60.

Nu u de huidige processen en toepassingen kunt bekijken terwijl ze worden uitgevoerd, klikt u op de kolom CPU zoals hieronder afgebeeld.

Reducing Processor Usage in Windows
Processorgebruik verminderen: CPU-tabblad

Nu kunt u kennis nemen van welke programma’s het hoogste CPU-gebruik veroorzaken.

Als een toepassing het grootste deel van het gebruik in beslag neemt, kan dit erop wijzen dat er een probleem is met het toepassingsproces. U kunt ervoor kiezen om het proces te beëindigen door het foutieve programma te markeren en op Proces beëindigen te klikken. Zie hieronder:

Reducing Processor Usage in Windows
Processorgebruik verminderen: proces beëindigen

Hiermee wordt het door u geselecteerde proces beëindigd, waardoor ruimte vrij komt voor CPU-gebruik die de toepassing bezet.

Als normale programma’s zoals Word of Outlook constant uw procesruimte gebruiken, kan dit op een groter probleem duiden. Aangezien deze programma’s normaal weinig gebruikskosten in beslag nemen, kan een virus problemen met deze programma’s veroorzaken. Het installeren van een betrouwbare anti-virussoftware kan helpen om problemen op te lossen met betrekking tot virus- of spyware-infecties die de prestaties van uw computer kunnen beïnvloeden.

Het is ook mogelijk dat uw computer eenvoudig niet genoeg geheugen heeft om programma’s uit te voeren die u graag vaak gebruikt. In dit geval kunt u een professional bellen om RAM of “random access memory” op uw computer te installeren. RAM kan de verwerkingscapaciteit van uw computer verhogen door meer toepassingsinformatie in het geheugen op te slaan, waardoor er effectief ruimte vrij komt voor het uitvoeren van programma’s.

 • Kleber E. Alvarenga

  Ótimas dicas, muita gente até mesmo formata seus micros para resolver problemas simples.

  Kleber Alvarenga – Consultor do Sistema ERP da SBG.

 • Ronny

  Beste Steve, Eerst hartelijk bedankt om de tips! Na het lezen van de probleemoplosser – in mijn geval een té lage CPU – waarde – zal ik eens een kijkje nemen bij Taakbeheer. Nochtans, zijn de aangegeven problemen rond de CPU bij mij juist het omgekeerde. Reeds lange tijd is het mij opgevallen dat telkens de waarde op 0 % staat, mijn programma’s niet opstarten. Zodra deze waarde naar omhoog gaat, kan ik reeds aan het geluid van mijn pc horen dat de aangeklikte programma(‘s) aan het opstarten zijn. Het rare bij mij, is dat mijn CPU – gehalte steeds als een grote golf op en neer beweegt. Nadat ik mijn bericht gepost heb ga ik dus eerst eens zien en hopelijk met resultaat, doen wat u in uw boodschap deelt. Tot slot wil ik u enkel positieve feedback meegeven en nooit negatief: Hoogstwaarschijnlijk is de bron van jouw aanbevelingen, in het Engels opgemaakt. Maar de omzetting naar de Nederlandse taal – waarschijnlijk automatische gegenereerde computervertalingen – is zeer slecht en bovendien, moeilijk te begrijpen. Indien U wil, ben ik steeds bereid dergelijke teksten vanuit het Engels naar het Nederlands te vertalen. Met vriendelijke groeten, Ratinckx Ronnny

 • Niko Luhtanen

  how to fix: my CPU usage is 100% and i think that’s why i had blue screen of death today. Then my computer restarted and everything was fine. It scared the shit out of me. Im asking this because dat english-finnish translate.

 • Faisal

  Bro your CPU shut down due to overheating . The solution to this is go to power settings and additional power setting go to change power plan settings then advanced power plan settings here you wil find processor power managment something like that here in place of maximum put 90 if its 100 and put 80 if its 90 this will surely help
Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

onze producten
Bekijk alle producten →

Wij ontwikkelen producten die helpen herstellen, optimaliseren en onderhouden van uw computer voor u

Driver Reviver
Herstel maximale prestaties en functionaliteit om de hardware van je pc.
Registry Reviver
Herstel maximale efficiëntie en effectiviteit van uw pc Windows-register.
Security Reviver
Snel en veilig verwijderen van bedreigingen van de veiligheid, voorkomen dat ze terugkerende en houd uw pc beschermd.
abonneren op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis tips en adviezen hoe
te repareren, onderhouden en optimaliseren van uw pc

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer