We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Run een andere versie van Windows met behulp van VirtualBoxRun Another Version of Windows Using VirtualBox

Er zijn veel gevallen waarin je een ander Windows-besturingssysteem zou willen gebruiken dan dat je virtueel hebt. Misschien werkt een applicatie of stuurprogramma gewoon niet in de Windows die je hebt. Of er is een compatibiliteitsprobleem. Of misschien wilt u iets in Windows testen zonder een volledige installatie. Dat is waar VirtualBox binnenkomt. Haal het van hun website .

Run Another Version of Windows Using VirtualBox
Klik op Downloads in de zijbalk.

Om te beginnen is een virtuele machine slechts een programma dat een besturingssysteem in een ander besturingssysteem draait – en in dit geval probeert u precies dat te doen. Andere opties, zoals dual booting – waarbij u kiest voor welk OS om op te starten wanneer u uw computer aanzet – hebben de voorkeur boven sommige. Anderen geven de voorkeur aan het gemak en het gemak van het gebruik van een virtuele machine binnen een reeds bestaand besturingssysteem. Een van de redenen voor het gebruik van een virtuele machine is dat u de gewenste functies in uw bestaande besturingssysteem niet kunt gebruiken – Mac-gebruikers kunnen bijvoorbeeld vaak worden gezien met Windows in een virtuele machine en vice versa – en virtualisatie is ook een opkomende technologie gebruikt bij bedrijven, scholen en datacenters.

Virtuele machines zijn het populairst onder Mac- en Linux-gebruikers, maar er zijn ook veel Windows-bezitters die hiervan gebruik maken.

VirtualBox-vereisten

Als je een andere versie van Windows wilt gebruiken met VirtualBox, download je het programma, het besturingssysteem op een schijf en slechts een klein beetje tijd. Ten eerste, ondersteunt uw processor virtualisatie? Als dit het geval is, is het waarschijnlijk standaard niet ingeschakeld. Ga het BIOS in en schakel virtualisatie in. Als u de optie niet ziet in uw BIOS, kunt u mogelijk geen virtuele machine draaien. Zodra u terugkeert naar uw normale bureaublad, start u VirtualBox.

Nu kunnen we echt beginnen.

VirtualBox-instructies

Klik in VirtualBox op Nieuw . Noem het besturingssysteem wat u maar wilt, maar kies Microsoft Windows voor besturingssysteem en kies welke versie van Windows u ook gebruikt in het menu Versie .

Run Another Version of Windows Using VirtualBox
Wat u zult kiezen als u Windows 7 gaat gebruiken.

Hierna moet je bepalen hoeveel geheugen je gaat toewijzen aan het gesimuleerde besturingssysteem. Een algemene regel is om voor de helft van je RAM-geheugen te gaan. Als je dus 2 GB RAM hebt, gebruik dan 1 GB, als je 4 hebt, gebruik dan 2, enzovoort. Nadat u de naam en geheugentoewijzing hebt ingesteld, gaat u verder met de volgende stap.

Je zult een virtuele harde schijf moeten instellen om de virtuele machine te kunnen gebruiken. Houd ten minste 50 GB vrij om te verantwoorden voor hoe groot het besturingssysteem is en zorg ervoor dat u zichzelf zoveel ruimte geeft als u wilt voor programma’s die u gaat gebruiken en bestanden die u gaat gebruiken. Blijf bij een vaste grootte, voor consistentie. Zodra u hebt besloten hoe groot de virtuele harde schijf zou moeten zijn, gaat u verder met de volgende stap.

Het duurt lang voordat de virtuele schijf is gemaakt. Terwijl u wacht, krijgt u uw installatieschijf en noteert u de verificatienummers die u nodig hebt. Zodra je alles hebt verzameld wat je nodig hebt om je nieuwe Windows-installatie in te stellen, wacht je geduldig totdat de virtuele harde schijf is voltooid. Het kan een half uur tot een uur of langer duren, afhankelijk van hoe groot je hebt besloten.

Nu moet je naar de instellingen gaan. Selecteer IO APIC inschakelen op het tabblad Moederbord om compatibiliteit te garanderen. Vink op het tabblad Processor PAE / NX inschakelen aan en selecteer op het tabblad Versnelling beide opties daar.

Nadat je dat allemaal hebt gedaan – gefeliciteerd, je bent klaar. Uw virtuele machine is gemaakt. Plaats de OS-schijf die u binnen de computer wilt virtualiseren, voer de virtuele machine uit en selecteer het schijfstation. Merk op dat als u een officieel ISO-schijfkopiebestand van een Windows-besturingssysteem hebt, u dat ook kunt gebruiken.

Zodra je dat hebt gedaan, ga je zoals gewoonlijk door de setup van je nieuwe virtuele besturingssysteem. Omdat VirtualBox een ander besturingssysteem gebruikt, verwacht het gevirtualiseerde besturingssysteem altijd volledige controle over uw muis en toetsenbord. Als u op het open venster klikt, krijgt het besturingssysteem controle over uw muis en toetsenbord, maar om eruit te komen, drukt u op CTRL . U kunt dit echter in de instellingen wijzigen naar een andere sleutel. De onderkant van uw VirtualBox-venster toont altijd welke toets u moet indrukken om eruit te komen, als herinnering.

Het leuke van een virtueel besturingssysteem is dat als het crasht, de machine eenvoudig opnieuw wordt opgestart. Het neemt je hele pc niet mee. Succes!

Was this post helpful?
Yes
NoNiet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

onze producten
Bekijk alle producten →

Wij ontwikkelen producten die helpen herstellen, optimaliseren en onderhouden van uw computer voor u

Driver Reviver
Herstel maximale prestaties en functionaliteit om de hardware van je pc.
Registry Reviver
Herstel maximale efficiëntie en effectiviteit van uw pc Windows-register.
Security Reviver
Snel en veilig verwijderen van bedreigingen van de veiligheid, voorkomen dat ze terugkerende en houd uw pc beschermd.
abonneren op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis tips en adviezen hoe
te repareren, onderhouden en optimaliseren van uw pc

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer