Fem skäl att inte köpa en ny datorFive Reasons Not to Buy a New PC

Vi körde nyligen en enkät på Facebook : Vilken var den senaste PC-relaterade köp du gjort? En fullständig 24% av de tillfrågade sade att de köpte en helt ny stationär eller bärbar dator. Här är fem skäl till varför du kanske vill vänta på den nya datorn inköp för en stund.

Illustration: Gordon McAlpin

Din nuvarande dator kan köra bättre … om du låter det

Varför får en ny dator alls, om du kan optimera din gamla? Kolla in vår lista med nio steg för att göra din dator som ny. Specifikt styr vilka program som körs vid start, defragmentera hårddisken och avinstallera onödiga program är tre stora sätt att hålla din befintliga dator går mycket längre.

Rengöring av insidan av din befintliga dator med komprimerad luft kan leda till minskade temperaturer och mycket längre livslängd. Och tryckluftsbehållare är mycket billigare än nya datorer!

Tumbling kostnaden för Solid State Drives

Solid state -enheter används för lagring, precis som hårddiskar, förutom att de lagra innehåll på chips snarare än metallskivor. Detta har fördelen av att mycket snabbare hastigheter och större tillförlitlighet. Nackdelen är att Solid State Drives kostar mycket mer än hårddiskar för samma utrymme. Detta håller på att förändras, men eftersom den senaste solid state-enheter är endast ca $ 1,20 till $ 1,70 per gigabyte, ungefär tio gånger mer än hårddiskar. Skillnaden används för att vara mycket större.

En SSD är ett bra ställe att sätta ett Windows operativsystem, vilket ger en större hårddisk för lagring och backup. På så sätt får du den blixtsnabba en SSD när Windows behöver det, men desto större utrymme för en traditionell hårddisk för dina videofiler och sådant. Istället för att få en helt ny maskin, kan en SSD vara vad du behöver.

Den förestående lanseringen av Windows 8

Om du köper en ny dator nu, kommer det att komma med Windows 7. Det finns inte ens en gratis uppgradering erbjudande till Windows 8 ännu. Varför inte vänta tills senare i år och plocka upp en dator som kommer med mycket nyaste Windows OS, istället för att betala hundratals som en separat köp? Det är inte som kostnaden för Windows är inbyggd i kostnaden för maskinen, eftersom tillverkarna betalar Microsoft mycket mindre per kopia av Windows än du eller I.

Även datorer har köpt med Windows 8 i slutet av 2012 är mer benägna att optimeras specifikt för att arbeta med det. Man vet aldrig om en dator köpte nu även hantera Windows 8 korrekt, eftersom de slutliga rekommenderade systemspecifikationer inte har publicerats.

Nya Wi-Fi-standarden runt hörnet

Bärbara datorer som köps nu kommer att stödja Wireless-N-standarden. Det är snabbt, men om du har en lägenhet full av Wi-Fi-enheter i ett lägenhetskomplex full av Wi-Fi-enheter, du kommer att uppleva anslutning, släpar och överföra frågor. Den nyaste AC standarden inte bara använder 5 GHz, bort från typisk trådlös, det har också betydligt större kapacitet för strömmande stora filer samtidigt. Du börjar se enheter med Wireless-AC byggt i mycket snart.

Den kommande av Ivy Bridge

Ivy Bridge är en nyare Intel-arkitektur som bara börjar att rulla ut under 2012. Det lovar tvåsiffriga ökningar i CPU-prestanda, och ännu viktigare, upp till 50% förbättring i grafik. Bärbara datorer med integrerad Intel-grafik har historiskt sett inte kunnat hålla jämna steg i den grafiska avdelningen. Det är allt förändras senare under 2012. Om du vill ha en maskin som kan hålla jämna steg, kanske du vill vänta tills Intel rullar ut Ivy Bridge.

Slutsats

Alla ovanstående innebär att vi är i form av en övergångsperiod för persondatorer. Allt förändras inom en mycket snar framtid, så medan du väntar på att dammet att lösa, få ut av din befintliga dator mer och skjuta upp att uppgradera. Det filosofi är verkligen vad vi på ReviverSoft handlar om.

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu
 • Anonym

  Hi,Thanks for sharing such a nice & helpful tips.Keep posting nice article like this.

 • Anonym

  Great article. Thanks for the heads up as I was planning to upgrade my 3 year old laptop. Guess I can wait a little bit longer :)

 • Hi Anonymous,
  So glad we’ve helped you put off that upgrade. Our goal is to help you maintain, optimize and revive the PC you already have!

  ReviverSoft

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt