Fem skäl att inte köpa en ny datorFive Reasons Not to Buy a New PC

Vi körde nyligen en opinionsundersökning på Facebook : Vilken var den senaste PC-relaterade köp du gjort? En full 24% av respondenterna att de köpte en helt ny stationär eller bärbar dator. Här är fem skäl till varför du kanske vill vänta på det nya PC-köp för en stund.

Illustration: Gordon McAlpin

Din nuvarande dator kan köras bättre … om du låter det

Varför får en ny dator alls, om du kan optimera din gamla? Kolla in vår lista med nio steg för att göra din dator som ny. Specifikt kontrollerar vilka program som körs vid start, defragmenterar hårddisken, och avinstallera onödiga program är tre stora sätt att hålla din befintliga dator går mycket längre.

Rengöra insidan av din befintliga dator med tryckluft kan leda till sänkta temperaturer och mycket längre livslängd. Och tryckluft kapslarna är mycket billigare än nya datorer!

Tumbling kostnaden för Solid State Drives

Solid state -enheter används för lagring, precis som hårddiskar, förutom de lagrar innehåll på marker snarare än metallskivor. Detta har fördelen av mycket högre hastigheter och större tillförlitlighet. Nackdelen är att Solid State Drives kosta mycket mer än hårddiskar för samma utrymme. Detta håller på att förändras, men eftersom den senaste solid state-enheter är endast ca $ 1,20 till $ 1,70 per gigabyte, ungefär tio gånger mer än hårddiskar. Skillnaden brukade vara mycket större.

En SSD är ett bra ställe att sätta ett Windows-operativsystem, vilket ger en större hårddisk för lagring och backup. På så sätt får du den blixtsnabba en SSD när Windows behöver det, men det större utrymme för en traditionell hårddisk för dina videofiler och sådant. Istället för att få en helt ny maskin, kanske en SSD vara vad du behöver.

Den nära förestående lanseringen av Windows 8

Om du köper en ny dator nu, det ska komma med Windows 7. Det finns inte ens en gratis uppgradering erbjudande till Windows 8 ännu. Varför inte vänta till senare i år och plocka upp en dator som kommer med de allra nyaste Windows OS, istället för att betala hundratals som en separat köp? Det är inte som kostnaden för Windows är inbyggd i kostnaden för maskinen, eftersom tillverkarna betalar Microsoft mycket mindre per exemplar av Windows än du eller I.

Även datorer har köpt med Windows 8 i slutet av 2012 är mer benägna att vara optimerad specifikt för att arbeta med det. Man vet aldrig om en dator köps nu kommer även hantera Windows 8 korrekt, eftersom de slutliga rekommenderade systemspecifikationer inte har publicerats.

Nya Wi-Fi-standarden runt hörnet

Bärbara datorer som köps nu kommer att stödja Wireless-N-standarden. Det är snabbt, men om du har en lägenhet full av Wi-Fi-enheter, i ett lägenhetskomplex full av Wi-Fi-enheter, du kommer att uppleva sammanhang, släpar och överföringsfrågor. Den nyaste AC-standarden inte bara använder 5 GHz, bort från typisk trådlös, den har också mycket större kapacitet för strömmande stora filer samtidigt. Du kommer att börja se enheter med Wireless-AC byggs i mycket snart.

Den kommande Ivy Bridge

Ivy Bridge är en nyare Intel-arkitektur som just börjar att rulla ut under 2012. Det lovar tvåsiffriga ökningar i CPU-prestanda, och ännu viktigare, upp till 50% förbättring i grafik. Bärbara datorer med integrerad Intel-grafik har historiskt sett inte kunnat hålla jämna steg i den grafiska avdelningen. Det är allt förändras senare under 2012. Om du vill ha en maskin som kan hålla upp, kanske du vill vänta tills Intel rullar ut Ivy Bridge.

Bottom Line

Alla ovanstående innebär att vi är i form av en övergångsperiod för datorer. Allting förändras inom en mycket snar framtid, så medan du väntar på dammet att bosätta sig, få ut mer av din befintliga dator och skjuta upp att uppgradera. Denna filosofi är verkligen vad vi på ReviverSoft handlar om.

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu
 • Anonym

  Hi,Thanks for sharing such a nice & helpful tips.Keep posting nice article like this.

 • Anonym

  Great article. Thanks for the heads up as I was planning to upgrade my 3 year old laptop. Guess I can wait a little bit longer :)

 • http://www.reviversoft.com Steve

  Hi Anonymous,
  So glad we’ve helped you put off that upgrade. Our goal is to help you maintain, optimize and revive the PC you already have!

  ReviverSoft

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt