Vilken storlek på laptop behöver du?What Size of Laptop Do You Need?

Storleken på bärbar dator som är rätt för dig

Illustration: Gordon McAlpin

Du skulle vilja ta upp en bärbar dator, men du kan inte bestämma dig från de olika modelltyper, skärmstorlekar och konfigurationer. Vi kommer att dela upp det för dig. Det finns tre huvudsakliga storlekar av bärbara datorer i dessa dagar: netbooks, Ultrabooks och anteckningsböcker.

Netbooks

Även fallit ur stil de senaste åren, netbooks är fortfarande populära bland folk som vill ha en dator på en extrem budget. För bara ett par hundra dollar kan du få en Windows 7 Basic eller Windows XP eller Linux-maskin som har en 10 “skärm, förmodligen en solid-state -hårddisk, och en ganska bra processor. Det kommer inte att köra många program på Samtidigt, men för webbanvändning, speciellt web apps , det ska få dig på nätet och kan hantera på webben med lätthet.

Netbooks var verkligen sårad av ökningen av tabletter, som verkar göra allt en netbook kan göra, plus en pekskärm och mycket snabbare processor . Och priserna faller i paritet också. Det beror på om du behöver Windows och dess tillhörande program, eller om en tablett s program kommer att tjäna dig väl tillräckligt.

Ultrabooks

Vi bara täckt Ultrabooks i en tidigare artikel, det är en Intel-väntan varumärke på PC-versionen av Macbook Air, ett extremt lätt och extremt tunn bärbar dator som fortfarande är stark. Ultrabooks har en 13 “skärm och en hel del batteritid, men säljs till en betydande premie över en tyngre bärbar dator med samma funktioner. Du verkligen betalar för lätthet och batteritiden här, så om dessa två funktioner är ett stort plus för dig, då du vill ha en.

NOTEBOOKS

Bärbara datorer är ett annat namn för en vanlig bärbar dator som är varken en netbook eller en ultrabook. Bärbara datorer har skärmar från 13 “till 17″, och batteritiden kan variera från 90 minuter till 9 timmar. Bärbara datorer är i sweet spot: massor av funktioner till ett bra pris. Du ska inte få billighet av netbook eller lätthet och tunnhet en ultrabook, men på många sätt, slår båda systemen den bärbara datorn.

Bärbara datorer som har 15 “skärmar få en betydande fördel i batteritid över 17″ skärmar. Om 2 “skillnaden inte spelar någon roll för dig, kommer du att uppskatta den extra timme eller mer tid mellan laddningarna. Dessutom, integrerad Intel-grafik utför betydligt sämre än ATI eller Nvidia-kretsar.

Oavsett vilken typ av maskin du väljer, jämföra funktioner, pris och, ja, storleken på maskinen. Om pris och att få på nätet är av chefs betydelse, väljer en netbook. Om vikt, tunnhet och batteritid är primära fördelar, välja en ultrabook. Om du vill ha en bärbar dator som främst fungerar som en stationär och inte reser, eller du vill ha funktioner för ett lågt pris, välja en bärbar dator. Lycka till!

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu
  • Andrew Hoare

    Great article. Just what I wanted to know.

  • http://www.reviversoft.com Steve

    That’s what we’re here for, Andrew! Let us know if you have any questions.

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt