Topp 5 skäl att inte använda Windows XPTop 5 Reasons Not to Use Windows XP

Skäl att inte använda Windows XP på datorn

I det förflutna, har vi rekommenderat Windows XP som ett utmärkt val för äldre datorer på grund av dess lätta fotavtryck och låga systemkrav. Tja, här är Flipside av detta argument: fem skäl till varför det inte är en bra idé att använda XP trots allt.

1. Microsoft stoppar Support
Microsoft inte längre säljer Windows XP, och det planerar att skära av stöd för XP Service Pack 3 (den senaste versionen) i april 2014. Det finns ingen tvekan om att hackare kommer att finna säkerhetsfrågor i XP efter det att utgången av stöddatum, vilket innebär XP inte längre att vara säker att använda. Det är också värt att notera att 64-bitarsversionen av XP fick aldrig en Service Pack 3, så det är redan dåliga nyheter.

2. Vissa applikationer kommer inte att fungera
Spel med Games for Windows tag på dem kräver Windows Vista eller Windows 7 för att driva på grund av de avancerade video krav, Windows Live-tjänsten, och nyare Direct X (grafiskt gränssnitt) versioner behövs. Ytterligare andra applikationer utan den taggen behöver något annat än XP för att köra.

3. Det saknas funktioner
Windows 7 innehåller en hel del extra funktioner som inte finns i XP. Windows Aero visuellt gränssnitt, snabbstartsfältet, inbyggd CD och DVD-bränning, och så vidare. Microsoft inte planerar att lägga dessa till XP som helst snart, så du skulle behöva uppgradera för att dra nytta av dem.

4. Hardware & Driver frågor
De allra flesta av Windows XP-versioner är 32-bitarsversionen, vilket betyder att den bara har tillgång till ca 3 till 3,5 gigabyte RAM-minne. Många program kräver mycket mer än så, och det finns en god chans ditt system kan stödja mer än så. 64-bitars Windows operativsystem verkligen kom in i huvudfåran med Windows 7, vilket kan få tillgång till en mycket mer RAM-minne.

Vissa nyare hårdvarutillverkare har begränsad eller under stöds Windows XP-drivrutiner, vilket innebär att få full nytta av den hårdvara och tillhörande programvara, behöver du Windows Vista eller 7.

5. pekskärmar och så vidare
Om du har en dator som har en pekskärm, eller har en bärbar dator pekplatta med multi-touch stöd, vill du verkligen Windows 7, eftersom den är konstruerad för att dra nytta av dessa funktioner. (Windows 8 är ännu mer kontakt-baserade.) Windows XP: s touch stöd är begränsad i bästa fall.

Alla dessa skäl innebär tillsammans att om din dator är kapabel att uppgradera till Windows 7, du absolut borde. Om du har en äldre dator, stick med Windows XP till 2014. Förhoppningsvis kommer du att kunna uppgradera då.

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu
 • Göran Göransson

  Hi Steve

  Thanks for an excellent article about Win XP.
  I used it recently but the machine was very slow.

  I now have Vista and Win 7 on my two mosern computers.

  2 GB RAM for Vista and 4 GB for Win 7

  All the best

  Göran

  PS, I am using your pgm PC Cleaner

 • Hi Göran,
  Just a correction: PC Cleaner isn’t one of ours. Thanks, though!

  2 GB is a little low for Vista, depending on the rest of your system. Since memory is so cheap now, you may want to see if your PC can hold more.

  Good luck!

 • Bill Mahelona

  I realize that I have an aging dinosaur, especially with XP MCE. I use it basically for entertainment and email. I alreadly checked on upgrading my VAIO to Vista or 7, and the prospects don’t sound to good. My plan is to use my computer until it is no longer feasible to use, then switch to Ubuntu. I already have a computer with Windows 7.

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt