Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Öppna en PDFOpen a PDF

Open a PDF
Illustration: Gordon McAlpin

Så vad är en PDF, egentligen? Det står för Portable Document Format och är en typ av fil som är tänkt att läsas i sin ursprungliga form på någon dator eller enhet som helst. Uppfanns av Adobe Systems, PDF-filer är ganska mycket universella standardfiler, särskilt för dokument med grafik och särskild formatering.

Att öppna en PDF med utsikt kräver särskild programvara. De flesta användare gå för Adobe Reader , eftersom det är gratis. Många människor kommer att läsa PDF-filer direkt i sin webbläsare och Adobe erbjuder också en gratis plug-in för alla webbläsare som tillåter dem att göra det. Nedladdning av fristående Reader app kommer automatiskt sätta plug-in i alla webbläsare som du har installerat, eller så kan du installera plug-in manuellt genom att gå till webbläsarens plugin-sidan.

Nu säger du vill skapa eller redigera PDF-filer eller konvertera ett annat format till PDF. Du kan köpa Adobes kommersiell programvara, Adobe Acrobat, men som kostar hundratals dollar. En mycket lägre kostnad alternativ kommer från våra vänner på Nitro. Nitro Pro 7 är mindre än hälften av kostnaden för Acrobat. Det finns också en gratis version som kallas Primo PDF som innehåller lite ljus redigering och konvertering till PDF.

När det gäller andra fria PDF-skapare, jag gillar PDF995 , även om det har några popup-annonser när du använder programvara; det fungerar mycket bra för att kombinera och konvertera filer till PDF. Du kan även göra små ändringar till befintliga PDF-filer.

Om du använder Microsoft Office 2007 kan du installera detta tillägg för att skriva ut till PDF. Detta är ett praktiskt sätt att förvandla ett Word-dokument i något som kommer att vara läsbar på olika maskiner. Office 2010 och senare har denna funktion inbyggd.

För de flesta av oss, men är nog att läsa PDF-filer, och det kommer gratisprogrammet Adobe Reader fungera bra.
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt