Bränna en CD eller DVDBurn a CD or DVD

Många bilar har inbyggd CD-spelare som kan läsa MP3-skivor. Ofta kommer DVD-spelaren är ansluten till din TV läsa bilder eller filmfiler från en tom DVD. Eller ibland vill verkligen skapa en DVD, komplett med menyer, som spelar innehåll när du sätter den i en enhet.

För att göra allt detta, måste du bränna en skiva, som är en halv skrämmande sätt att säga att du vill kopiera innehållet till skivan och slutföra det.

Före Windows 7, krävs det särskild programvara, men Windows 7 har denna funktion inbyggd Vi täcker den enkla Windows 7 sätt först, sedan lite fri programvara som kommer att göra susen för tidigare versioner av Windows.

Windows 7

Windows 7 har en grundläggande CD / DVD-bränning funktionalitet inbyggd Du måste ha rätt skivenhet, dock. Titta på framsidan av enheten, och det brukar ange vilka format den stödjer. CD-R och DVD-R kan bara brännas på en gång, och sedan skivan har fastnat på det sättet. En CD-RW eller DVD-RW kan skrivas till flera gånger. Och slutligen, har en DVD-DL två lager och en hel del mer utrymme för data än en vanlig dvd.

Burn a CD or DVD

Om enheten inte kan skriva alls, det ska säga “Reader” på den, och i så fall, du är ute på tur.

Nu, helt enkelt sätta i rätt tom CD eller DVD och kopiera över allt innehåll som du skulle vilja uppehålla sig på th skiva. Windows kommer automatiskt att bränna innehållet på skivan och slutföra det.

Ibland kommer du att skapa en. ISO från en DVD authoring program komplett med menyer och så vidare. (Vi gillar DVD Styler .) Eller, vissa program (t.ex. ett nytt operativsystem) kommer in. ISO-format och måste brännas på en skiva och sedan startat upp från att vara användbara. I så fall drar du. ISO till skivan och Windows kommer att hantera resten.

Windows XP och Vista

ImgBurn är guldmyntfoten, om du inte har Windows 7 (och även om du gör – det är mycket mer fullfjädrad än den inbyggda i Windows 7 fungerar.) Det fungerar även för att bränna Blu-ray -skivor, om du har fick en fancy Blu-ray bränning enhet. (Och de blir mer och mer vanligt.)

Användargränssnittet i ImgBurn är en liten text-tung, men leta efter den stora ikonen med en mapp, en pil, och en skiva. Det är egentligen allt du behöver. Glöm inte att om du vill skapa en färdig DVD med menyer, använda en app som DVD Styler, sedan använda ImgBurn för att skapa skivan från den resulterande filen.

Nu du bränner skivor med lätthet! Har du frågor om detta ibland knepigt ämne? Fråga i kommentarerna eller på vår Facebook-sida . Lycka till!

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt