Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Bränna en CD eller DVDBurn a CD or DVD

Många bilar har inbyggd CD-spelare som kan läsa MP3-skivor. Ofta kommer DVD-spelare ansluten till TV: n läsa bilder eller filmfiler från en tom DVD. Eller ibland du vill att verkligen skapa en DVD, komplett med menyer, som spelar innehåll när du sätter i en enhet.

För att göra allt detta, måste du bränna en skiva, som är en halv skrämmande sätt att säga att du vill kopiera innehållet till skivan och slutföra det.

Före Windows 7, krävs det särskild programvara, men Windows 7 har denna funktion inbyggd. Vi täcker den lätta Windows 7 sätt först, sedan några fri programvara som kommer att göra susen på tidigare versioner av Windows.

Windows 7

Windows 7 har en grundläggande CD / DVD-bränning funktion inbyggd. Du måste ha rätt skivenhet, dock. Titta på framsidan av enheten, och det kommer vanligtvis att berätta vilka format den stödjer. CD-R och DVD-R kan endast brännas till en gång, och sedan skivan har fastnat på det sättet. En CD-RW eller DVD-RW kan skrivas till flera gånger. Och slutligen, har en DVD-DL två lager och en hel del mer utrymme för data än en vanlig DVD.

Burn a CD or DVD

Om enheten inte kan skriva alls, kommer det att säga “Reader” på det, och i så fall är du ute på tur.

Nu, helt enkelt i rätt tom CD eller DVD och kopiera över allt innehåll som du vill uppehålla sig på th skiva. Windows kommer automatiskt att bränna innehållet på skivan och slutföra det.

Ibland skapar du en .ISO från en DVD-program komplett med menyer och så vidare. (Vi gillar DVD Styler .) Eller, vissa program (t.ex. ett nytt operativsystem) kommer i ISO-format och måste brännas till en skiva och sedan startas från att vara användbar. I så fall, helt enkelt dra .ISO till skivan och Windows tar hand om resten.

Windows XP och Vista

ImgBurn är guldmyntfoten om du inte har Windows 7 (och även om du gör – det är mycket mer full skisserat än den inbyggda i Windows 7-funktionen.) Det fungerar även för att bränna Blu-ray- skivor, om du har fick ett fint Blu-ray bränning enhet. (Och de blir mer och mer vanligt.)

Användargränssnittet i ImgBurn är en liten text-tung, men leta efter den stora ikonen med en mapp, en pil, och en skiva. Det är egentligen allt du behöver. Glöm inte att om du vill skapa en komplett DVD med menyer, använda en app som DVD Styler, sedan använda ImgBurn för att skapa skivan från den resulterande filen.

Nu du bränner skivor med lätthet! Eventuella frågor om detta ibland-knepigt ämne? Fråga i kommentarerna eller på vår Facebook-sida . Lycka till!
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt