Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Har din dators skärm påverka prestanda?Does Your PC’s Monitor Affect Performance?

Does Your PC's Monitor Affect Performance?
Illustration: Gordon McAlpin

Så du funderar på en ny widescreen LCD-skärm, eller till och med flera bildskärmar, och du skulle vilja veta om ett sådant köp kommer att orsaka din dators prestanda för att ta en träff. Det korta svaret är nej, inte riktigt.

SINGLE MONITOR UPPGRADERING

En enda monitor LCD uppgradering från din gamla, tunga bildrörsskärmen kommer att ha liten eller ingen effekt på datorns prestanda, om du också upp din skärmupplösningen i Windows för att dra nytta av den extra skärmyta. Högre upplösningar beskatta datorn och grafikkort lite mer än lägre upplösningar. Men på samma upplösning, kommer din nya skärmen inte påverka saker. Och det är sannolikt att använda en mycket mindre ström, som miljön (och din elräkning) kommer att uppskatta, och även vara lättare för ögonen.

Uppgradering till dubbla skärmar

Byta en bildskärm med två, eller lägga på en annan skärm, kan påverka datorns prestanda, speciellt om du har tunga 3D-grafik på båda skärmarna samtidigt. Du effektivt göra ditt grafikkort arbeta dubbelt så hårt för att visa grafik på två skärmar samtidigt.

Men för de flesta normala Windows användning, en bildskärm kommer inte att göra stor skillnad. Om du ser trög prestanda efter tillsats av en bildskärm, är det troligt att din prestation var dåligt innan uppgraderingen. I detta fall kan uppgradera ett grafikkort vara mycket billig och kommer att göra en betydande skillnad. Eftersom nyare kort stödjer två bildskärmar i första hand, kan du behöva uppgradera ändå att kunna använda dubbla bildskärmar.

LÄGGA en bildskärm till en bärbar dator

Även lägga till en extern bildskärm till en dator kommer inte att påverka den bärbara datorns prestanda, eftersom naturligtvis den inbyggda skärmen kommer inte att användas vid den tidpunkten, så kompromissen är ungefär detsamma. Du kan hitta, dock att den externa bildskärmen kan tömma batteriet snabbare än den inbyggda, mindre skärm, så ha det i åtanke.

Jag bör också notera att ha större skärmyta kan förbättra din produktivitet arbete och spel-wise, så någon liten förlust till datorns prestanda kommer att kompenseras av hur mycket mer du får gjort med två skärmar (eller bara en bredare skärm än innan)!

Så uppgradera bort, eftersom LCD-priserna ligger på en rekordlåg nivå, med inga bekymmer!
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt