Har din dators skärm påverka prestanda?Does Your PC’s Monitor Affect Performance?

Does Your PC's Monitor Affect Performance?
Illustration: Gordon McAlpin

Så du funderar på en ny widescreen LCD-skärm, eller till och med flera bildskärmar, och du skulle vilja veta om ett sådant köp gör att datorns prestanda för att ta en träff. Det korta svaret är nej, inte riktigt.

SINGLE MONITOR UPPGRADERING

En enda bildskärm LCD uppgradering från din gamla, tunga bildrörsskärmen kommer att ha liten eller ingen effekt på datorns prestanda, om du också upp din skärmupplösning i Windows för att dra nytta av den extra skärmyta. Högre upplösningar beskatta din dator och grafikkort lite mer än lägre upplösningar. Men med samma upplösning, kommer din nya bildskärm inte påverka saker. Och det är sannolikt att använda mycket mindre ström, vilket miljön (och din elräkning) kommer att uppskatta, och även vara lättare för ögonen.

Uppgradering till dubbla skärmar

Att ersätta en skärm med två, eller lägga på en andra skärm, kan påverka datorns prestanda, speciellt om du har tung 3D-grafik på båda skärmarna samtidigt. Du är ett effektivt sätt att göra ditt grafikkort arbeta dubbelt så hårt för att visa grafik på två skärmar på en gång.

Men för de flesta normal Windows-användning, en bildskärm kommer inte göra mycket skillnad. Om du ser trög prestanda efter att lägga till en andra skärm, är det troligt att din prestation var dåligt innan uppgraderingen. I detta fall kan uppgradera ett grafikkort vara mycket billigt och kommer att göra en stor skillnad. Eftersom nyare kort stödjer två skärmar i första hand, kanske du behöver uppgradera i alla fall för att kunna använda dubbla bildskärmar.

LÄGGA TILL EN MONITOR TILL DATOR

Även lägga till en extern skärm till en bärbar dator kommer inte att påverka den bärbara datorns prestanda, eftersom, naturligtvis, den inbyggda skärmen kommer inte att användas på den tiden, så att avvägningen är ungefär detsamma. Du kan hitta, dock att den externa bildskärmen kan tömma batteriet snabbare än den inbyggda, mindre skärm, så ha det i åtanke.

Jag bör också notera att ha större skärmyta kan förbättra din produktivitet arbete och spelmässigt, så varje liten förlust för datorns prestanda kommer att uppvägas av hur mycket mer du får gjort med två skärmar (eller bara en större skärm än innan)!

Så uppgradera bort, eftersom LCD-priserna ligger på en rekordlåg nivå, med inga bekymmer!

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt