Varför behöver jag drivrutiner på min dator?Why do I Need Drivers on my PC?Rantz Hoseley

Console spelare eller PC gamer? Jag brukade bara spela spel på datorn, men majoriteten av min speltid nu spenderas på Xbox. Tillväxten av genrer och olika former av underhållning (Netflix, Vudu, UFC, Hulu, TMZ, lastfm, etc, etc) på Xbox har ganska mycket sett till att oavsett vad jag är på humör för, kan jag få den där utan oroa dig “kan mitt grafikkort hantera detta?”

Tror du att LED-belysning i monitorer motiverar extra pris? Inte alls. Speciellt eftersom samma funktioner kommer att betraktas som “core” funktionalitet i sub- $ 200 skärmar inom ett år.

Skulle du någonsin köpa en SSD-hårddisk? Japp, redan har för båda mina stationära system, och för min “bärbara” enheter som jag använder för att shuttle material från hemmet till kontoret, eller demos. Jag har fått nog diskfel och omformatering problem med hårddiskar som jag är mycket glad över att se framväxten av prisvärda och hög kapacitet, SSD.

Rantz Hoseley har arbetat i världen att berätta historier, genom serier, prosa, och videospel, i över 25 år arbetar med varumärken som Star Trek och Disneys Aladdin. Han närvarande smide nya områden i världen av digitala berättelser med sitt företag LongBox, Inc.

F. Varför behöver jag drivrutiner på min dator?

A. Föraren är en integrerad del av din datorupplevelse, och en som du vanligtvis inte uppmärksamma. Det är tills datorn skrik och caterwauls på dig som ett barn som inte fått den senaste tv-spels delen av Masters of Magical Oblivion världar. Som sagt barn, kommer datorn också visa beteendet hos frysa upp och vägrar att göra vad du vill att det ska göra, och till skillnad från att hantera en olycklig barn, ger Gramma Bernie triple-choklad fudge ingen lösning på ditt problem.

Det är vad jag är här för. (Datorn drivrutiner frågan, är det. Tyvärr, du är på egen hand med barnen. Lycka till.)

Illustration: Gordon McAlpin

Förarna är de små program som ser till att de externa digitala enheter, (såsom kameror, eReaders och liknande) extra hårdvara (från Blu-ray- spelare att vika trådlösa möss), och installerade program (i både “produktivitet” och ” fritid “kategorier) fungerar smidigt med din hårdvara och operativsystem. Drivrutiner uppdateras ofta … det kan vara för en mängd olika skäl. Säkerhets förbättringar, en ny standard för hårdvara, och ökad prestanda och stabilitet är bland de bästa drivkrafter för ett företag att släppa en ny version av en drivrutin.

Vidare komplicerar frågan är den lilla faktum att varje företag har sina egna protokoll och kriterier för när och varför de släpper nya drivrutiner. De flesta företag kommer att släppa nya drivrutiner när det finns en identifierad bugg … något som orsakar användarna betydande sorg och hämmar deras användbarhet upplevelse. Dock kommer många företag att släppa “årliga uppdateringar” som stegvis förbättrar prestanda och hantera små frågor som ackumuleras (t.ex. stöd av nya datorfunktioner). Sedan finns det “fidgety” företag. Dessa är de företag som verkar ha en ny drivrutin frigivning varje. Tid. Du. Logga. På. Detta är i allmänhet hålls som “dåliga metoder” för att frigöra förare eftersom det alienerar och retar kunderna och har den kumulativa effekten av att skapa en negativ uppfattning mot vikten av att ladda ner och installera nya drivrutiner. Om du har använt en dator under längre tid än ett år, oddsen är höga du har stött på förare i denna sista kategori. Att veta att, kan jag inte understryka detta nog … låt inte dessa upplevelser påverkar din uppfattning om vikten av att uppdatera drivrutiner. Allvarligt.

För att hålla ditt liv från att ägnas åt drivrutinsuppdateringar, här finns en handfull av riktlinjer och regler som, om de följs, kommer att göra din dator liv mycket enklare och problemfri.

Säkerhetskopior

Jag pratade i min förra blogg för ReviverSoft om vikten av säkerhetskopior , och som sträcker sig till förarna, med en stor sharpiemarkör stryker och cirkling det.

På min hårddisk, jag har en “Downloads” katalog, och inom den, en “Drivers” katalog, som bryts upp med underkataloger efter kategori … “Hardware”, “Apps”, “Video”, osv … med ytterligare underkategorier av särskilda program eller enhet. Så inom “Apps” Jag har kataloger för “Adobe”, “Microsoft”, “Google”, och mer. Detta kan tyckas som om jag är lite på OCD-anal-kvarhållande sida, men det finns en anledning till detta. Jag, mina vänner, är lat. Om datorn går ner på grund av ett strömavbrott, hårdvarufel, eller på grund av att katten välts över mitt kaffe på systemet, jag vill inte tillbringa de kommande två dagarna jaga förare, och sedan är irriterad mitten arbete eftersom … nej , det gjorde jag inte installera alla drivrutiner som jag trodde jag behövde. Genom att ha all ström (och installerat, ska vi återkomma till detta …) förare som organiseras i en katalog, kan jag helt enkelt kopiera den katalogen till CD, DVD eller flash-enhet när jag lägger till en ny förare, som ser till att jag har inte stress för att försöka hitta en drivrutin för min trådlösa nätverks adapter utan att kunna gå till webbplatsen för att hämta den.

Aktuella drivrutiner

De drivrutiner du behöver för att “oroa” om, eller ta ett aktivt intresse (eftersom de är mycket osannolikt att ha en “ny drivrutin finns” anmälan) är de relaterade till hårdvara och enheter som du har lagt till datorn. Grafikkort, ljudkort, CD / DVD / Blu-ray-enheter, Ethernet-kort och liknande är de skyldiga mest benägna att ge dig “problem” när det gäller att behöva vara medvetna om “oanmälda” drivrutinsuppdateringar. För att göra det enkelt, jag inrätta en “check förare” händelse på min Outlook-kalender på fyra olika tidpunkter under året. Påminnelsen händelsen har en lista över de drivrutiner som jag behöver för att kontrollera, samt webbadresser för varje förare. Detta tar lite tid att ställa upp i början, men det tar bort någon psykisk motstånd mot att ta hand om det och stanna på toppen av det, eftersom allt jag behöver göra är att klicka på länkarna, kontrollera att jag har den senaste versionen, och gå vidare .

BETA drivrutiner

I mjukvaruutveckling, vi brukade skämtsamt hänvisar till “Beta” som en akronym för “Bug and Error Utlösande Application.” Numera mest beta program och drivrutiner är mycket mer stabil och tenderar att vara relativt “säkra”. Som sagt, du måste ställa dig själv två viktiga frågor innan du installerar eventuella beta drivrutiner.

  1. Är min nuvarande erfarenhet med denna applikation / hårdvara / enhet illa nog att allt är bättre än vad jag är för närvarande utsätts för?
  2. Kan jag råd med tid och ansträngning att eventuellt vara utan min dator för 2 eller fler dagar?

Om du har svarat “ja” på båda, då är det “värt risken”, men det är det enda villkoret jag skulle rekommendera att installera beta drivrutiner. När allt kommer omkring, är du en produktivitetsmaskin, inte ett marsvin. Din underhåll (och val) förare bör återspegla detta fokus.

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt