Allt om hårddiskar och dina data – Tips från Rantz HoseleyAll About Hard Drives and Your Data – Tips from Rantz Hoseley


Rantz Hoseley

Jag tillbringade mer tid på detta spel än någon annan: SSX3. Jag beklagade avsaknaden av SSX-serien på 360, och jag är faktiskt ivrigt väntar på ankomsten av det nya spelet som jag har inte för något spel i över ett decennium.

Har jag vill kasta min dator ut genom fönstret? Vanliga. Ofta. Det värsta var när vi hade en presentation för cheferna för Sony för godkännande av Star Trek-spel som vi gjorde för PSP. Vi hade tillbringat 38 timmar i sträck får de nya romulanska fartygsmodeller byggda, texturerat och i spelet … Och led ett massivt strömavbrott som körde längre än våra UPS: er. Jag kanske har gråtit lite.

Rantz Hoseley har arbetat i världen för att berätta historier, genom serier, prosa, och tv-spel, i över 25 år arbetar med varumärken som Star Trek och Disneys Aladdin. Han är för närvarande smide nya territorier i världen av digitala berättelser med sitt företag Longbox, Inc.

Jag har arbetat i tv-spel och mjukvaruutveckling industrin i 17 år nu, och har arbetat med “high-end” datorer i layout och grafisk produktion under 5 år före det. Detta i ett nötskal, gör mig den person som vänner, svärföräldrar, mina barns lärare och slumpmässiga människor frågar om “Hur man fixar sin dator.” Denna vädjan om hjälp är nästan alltid inleds med “Jag vet inte mycket om datorer” eller dess följeslagare uttalande, “Jag är inte intresserad av att spela dessa Warcrafty spel, jag vill bara att mitt system att inte vara så långsam hela tiden. ” Jag har förklarat många gånger till dem, och nu kära läsare, för dig, att det finns några viktiga steg som “gamers” använder på att köra ett smidigt operativsystem som kommer att se till att även de mest påfrestande av Excel inte mosse ner sin systemet.

Russ Pitts har redan täckt en del viktig information om att hålla din dator “ren”, som finns här (infoga länk), och om du inte redan har läst dem, vill jag uppmana er att göra det. Gå vidare, jag ska vara här när du kommer tillbaka.

Nu ska vi prata om hårddiskar, viktigt innehåll, och du.

Russ redan omfattas de tekniska fördelarna med SSD vs diskenheter, och vikten av att göra en kopia av alla dina viktiga filer och inställningar innan du sätter in en ny hårddisk eller formatera om befintliga, men (och jag kan inte understryka detta tillräckligt) med en konstant, multi-dator tillgänglig plats för dina viktiga filer som inte är bosatt på datorns HD kan innebära skillnaden mellan produktivitet och släppa ut en banshee-nivå skrik av vånda som du leta efter närmaste tungt föremål för att krossa din dator med. Den frekventa svaret på detta är: “Ja, jag har bara en dator, så jag behöver inte ha tillgång till mina filer med en annan maskin.” Nyckeln till detta är att förstå, och förbereder sig för det faktum att datorer (och deras tillhörande komponenter) sönder. Alla. Den. Tid. Att TRS-37 Bokslutskommuniké du har släpa på i 2 månader raka? Det som du har jobbat på den dator du har? Vad händer om den datorns HD misslyckas? Eller det skadas, och du måste formatera om (i bästa fall) det hela? Lyckligtvis finns det ett antal stora (och, ännu viktigare, mycket prisvärda alternativ) för att hålla detta händer dig.

(Och ja, jag talar av erfarenhet här. Smärtsam, säck och aska sorg-typ upplevelse. Lär av min smärta.)

När jag först började arbeta i affärsområdet Software, upptäckte jag att “glädjen” av säkerhetskopior. Det var redan 1994, och på den tiden gör en extern backup av dina filer och innehåll innebar att ha en central server som nås mycket dyr programvara på din dator på en angiven tid, tar över maskinen för att kopiera allt innehåll, och rendering datorn oförmögen att göra något annat för de närmaste timmarna, medan säkerhetskopior inträffade. Tack och lov har vi flyttat förbi det. Varje dator operativsystem senare än Windows XP har en “säkerhetskopia” verktyg inbyggt i den, vilket gör att du kan ställa in en extern backup av utsedda filer och kataloger på en viss tid, till en extern HD. Saker att tänka på när man gör säkerhetskopior:

  • Inte säkerhetskopiera alla dina filer. Detta kommer inte bara sakta ner säkerhetskopieringen, men du kommer att sluta med en metrisk digital ton av “cruft,” temp-filer och material som förekommer i den normala vardagen man skall komma åt webbplatser, e-post och nedladdning av material. Säkerhetskopiera bara ditt projekt / måste ha mappar, samt din “användare” kataloger (som vanligtvis har dina inställningar, och sådana saker som e-postfiler, bokmärken och bifogade filer som finns i den). Den undergrupp av denna är:

  • När du använder din dator på en daglig basis, inte spara filer och dokument till din “Mina dokument”. Inte bara detta gör att säkerhetskopiera filer och dokument svårare, eftersom du måste gå på jakt efter objekt bland användarkataloger, resulterar det också i en rörig blandning av filer och dokument som du vill ha, och filer som har kommit som bilagor eller temp-filer som du just tittat på, men har inget intresse av att hålla runt. Min katalogstruktur på alla mina datorer är: D :/ Docs / Företag (eller “skriva” eller “skola”, etc. i den andra nivån.) Ja, det är “D”, inte “C”, vi kommer att få till “varför” av det tillfälligt.

Genom att ha dina filer som i kriterier inriktade kataloger, gör att materialet inte bara lättare att hitta när man arbetar på det, men också ger dig möjlighet att enkelt replikera strukturen på extern backup. Min externa säkerhetskopior ser identiska till min “D”-enheten, med kataloger för “Dokument”, “Bilder”, “underhållning”, och liknande. Detta gör att jag kan mycket enkelt ställa in en automatisk back up (med hjälp av systemverktyg) eller att helt enkelt dra och släppa hela strukturen på en extern USB-ansluten HD.

  • Det finns många alternativ förutom att använda en extern HD nu tillgänglig. Det finns en hel del prat och prat om “molnet” när det kommer till datorer och mobila enheter, och med goda skäl. Lagra material på en extern server och att kunna komma åt den via din dator, surfplatta eller smartphone är otroligt händig och kan öka din produktivitet oerhört. Det är också ett mycket effektivt sätt att göra kritiska säkerhetskopior av viktiga material, se till att oavsett vad som händer med din dator, du har god tillgång till dessa filer och dokument. De två nuvarande ledande tjänster är Dropbox och iCloud. Dropbox har fördelen att arbeta på flera enheter och datorer (du behöver Windows 7 att använda iCloud, och det har inte stöd för Android smartphones) och du kan selektivt “dela” tillgång till kataloger, vilket är otroligt bra om du vill lämna ut en stor fil till en medlem kollega eller familj som skulle döda din e-postprogram, men ändå behålla resten av dina filer och dokument skyms. Den stora fördelen med iCloud är utrymme. Om du har flera gigabyte material, och du inte vill betala för att lagra det, då iCloud är den mest kostnadseffektiva lösningen.

Hard Drives, Your Important Content and You
Illustration: Gordon McAlpin

För att återgå till “D”. Som tidigare nämnts är alla mina filer, arbetsmaterial, och innehållet på “D”, inte “C”. Detta är inte en sekundär HD som jag har i min dator. I stället är det en en terabyte HD som delades i två delar när jag gjorde min installation av Windows 7 Pro (även om du kan göra samma sak med Windows XP, Vista och Windows 7 Home också, under installationen). “C” är 200 spelningar, och innehåller endast ansökningar. Den “D” partition, de resterande 800 spelningar, innehåller alla mina filer, dokument och allt jag arbetar med. Nu, jag vet att det är väldigt frestande när du får den nya 1 terabyte enhet för att titta på det som “En terabyte! Det är SÅ MÅNGA lolcat bilder jag kan spara!”, Men motstå. Om du vill att ditt system för att köra bra, måste du komma ihåg att du inte har 1 terabyte utrymme.

De 200 Spelningar tillägnad operativsystemet och program är inte bara för att göra det enklare att säkerhetskopiera material Jag vill inte ha förlorat i händelse av en HW misslyckande. Det garanterar också att jag har “scratch disk” utrymme (öppna, ofördelat minne på disk) för att låta de olika program för att utföra de uppgifter som de behöver för att, skriva och radera temporära data, utan att köra upp mot de begränsningar som har 100 Spelningar av Lolcat bilder på samma partition eller enhet. Dessutom kan vissa program som Photoshop föredrar att ha en “sekundär virtuellt minne” och kommer att klaga (och verka i en mindre än stellar sätt) om du bara har en enhet eller partition. Detta beror på att Photoshop (och många bilder och filmtillämpningar) måste öppna HD för att kunna springa fritt och dansa bland blommorna. (Eller, skapa stora temporära bildfiler, vilket kan ta upp flera gigabyte utrymme mycket snabbt)

Även med två partitioner (eller separat HDS), är det viktigt att hälso-och drift av din dator för att inte fylla den upp till toppen. En bra tumregel är att en.) Håller 25% av din “innehåll” HD eller partition öppen hela tiden. Och b.) “Defrag” din HD åtminstone var tredje månad med antingen moder defragmentering verktyg eller en tredje part program som Disk Keeper. Den bästa analogin till detta är att du kan tänka på din dator som en rastlös sleeper, som kastar och vänder ofta. De “hårdare” arken desto förträngda den sovande är, och ju mer trassla in blir de. Genom att hantera ditt innehåll, och din HDS, kommer din dator att vara mycket mer benägna att “få en god natts sömn.” Vilket innebär att det inte kommer att hålla dig på natten.

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu
Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt