Hur man tar bort ett datavirus – 5 enkla stegHow to Remove A Computer Virus – 5 Simple Steps

Lär dig hur du tar bort ett datorvirus i 5 enkla steg!


How do I Remove a Virus from My PC
Illustration: Gordon McAlpin

Så du har fått ett virus, och det ställer till datorn på flera sätt. Du vill få ut av det, men det är inte så att du kan ladda ner ett antivirusprogram. Tur att du googlat och hittade den här bloggen, eller hur?

Här är de fem steg du absolut måste ta till flykten viruset, jaga ner, och eliminera den. Tänk på dig själv som den arga tonåringen som slutligen vänder tabellerna på monster och dödar honom död.

1. Starta om in i felsäkert läge med nätverk

Håll dig vid liv! De flesta virus blir funktionshindrade i felsäkert läge, vilket är ett skyddat läge i Windows som saknas en massa ovidkommande funktioner. Windows felsäkert läge med nätverk ger dig möjlighet att ladda ner och installera några antivirusprogram, så du är säker på att squash eventuella problem datorn har.

För att starta i felsäkert läge med nätverk, klickar du på Start-knappen, sedan Starta om. När datorn startar upp trycker du på F8. Om Windows-logotypen visas, har du inte trycker på det i tid, och du måste börja om.

Klicka på Avancerade startalternativ, sedan Windows felsäkert läge med nätverk. Bli inte rädd när Windows ser annorlunda ut när datorn startar om … det är bara hur felsäkert läge är. Du kommer fortfarande att kunna starta webbläsaren och hämta saker.

2. Ladda ner och installera antivirusprogram

Dags att vända! För enkelhetens skull kommer vi att plocka två gratis antivirusprogram som var och gör ett mycket grundligt arbete.

Den första är Security Essentials Windows .

När det är hämtat och installerat, ta tag i den här också: Malwarebytes Anti-Malware .

3. KÖR VARJE AV antivirusprogram SEPARAT

Gå på offensiven! Kör Microsoft Security Essentials och få den att göra en fullständig genomsökning, stäng ner den och göra samma sak med Malwarebytes. Du behöver inte i allmänhet vill ha två antivirus program skanning samtidigt eller ens öppna samtidigt, eftersom de kommer att störa varandra. Ett eller det andra programmet bör NAB virus eller virus på datorn. Du kan bli ombedd att starta om så att programmet kan avsluta rengöra din dator.

4. Använd någon av antivirusprogram som en sköld mot ytterligare attacker

Skydda dig! Efter att du har kört en grundlig genomsökning, bör du använda Windows Security Essentials “inbyggda realtidsskydd. Detta kommer att avvärja de flesta virus innan de har en chans att infektera din dator. Inte ha mer än ett realtidsskydd på från mer än ett antivirusprogram som, liksom med steg 3, kommer de att störa varandra.

5. VAR FÖRSIKTIG VAD DU KLICKA PÅ

Samtalen kommer inifrån huset! Det vanligaste sättet att få virus öppnar spam bifogade filer i din e-post. Använd ditt e-postprogram har spamfilter, och klicka inte på någonting i det. Om någon skickar ett e-post framåt, inte klicka på det heller. Gå inte till tvivelaktiga webbplatser. Håll dig trygg, och du kommer att oroa dig mindre.

Lycka till, och kom ihåg, viruset är inte död förrän den är död!

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu
  • http://www.acymospc.com Christophe

    Bravo, on reconnait bien Là , l’expert de terrain.

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt