Min dator blir för varm! Vad kan jag göra?My PC is Getting too Hot! What Can I do?

Så din dator blir för varm för att hantera?

PC Is Too Hot
Illustration: Gordon McAlpin

Din dator blir varm, och det kan vara dåligt! Här är vad du kan göra åt det.

Hur gick det blir varma?
Datorer använder el, och att el höjer temperaturen av nyckelkomponenter, genererar värme, vilket höjer temperaturen ännu mer. Ganska snart, dina datorer delar blir för varmt för att fungera korrekt och antingen automatiskt stänga av, beroende på vilken del, eller bryta ner helt och hållet, att aldrig arbeta igen. Detta är inte goda nyheter.

Att inte ha tillräckligt central luft eller en dedikerad vägg luftkonditionering under varma sommarmånaderna kan innebära en dator som snabbt kommer att överhettas. Också hålla ventilerna som omfattas (som att ha en filt eller kudde över en bärbar dator medan den är igång) kan snabbt leda till värmeskador.

Slutligen, om din fläkt slutar fungera, blir för dammigt, eller blockeras av något, som kommer att göra skada också. De flesta datorer nuförtiden har flera fläktar i dem. En eller flera för hela PC, en på toppen av CPU , och även en liten en för videokortet. Bärbara datorer har även små fläktar i dem ibland för att hålla maskinen sval. Om du har märkt, kan bärbara datorer bli hett i knät. De har helt enkelt inte så avancerade ett kylsystem som en stationär har.

HÅLLA DET COOL
Så vad kan du göra för att hålla att PC temperaturen ner, särskilt under den här tiden på året? Rengör insidan av datorn med tryckluft för att få allt damm ut, eller bara använda torra handdukar. Se till att fläkten är helt fri från damm och obstruktion och inte surra när den körs. Se till att luften är sval och cirkulerar väl i rummet datorerna är i. Och Blockera inte ventilationsöppningar med möbler eller något annat.

Avancerade metoder
Vissa personer med datorer som kör speciellt het kommer att installera vätskekylning eller andra metoder för att hålla sin stationära dator frostiga. Ytterligare andra kommer att ha kylningsanordningar för sina bärbara datorer som vilar på botten av maskinen. Tänk på vätskekylning endast om du kan hantera den tid och ansträngning, men den bärbara enheten är en bra idé för alla oroliga för sin bärbara dator som kör för varmt.

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt