IPv … Vad? Jag behöver veta detta Varför?IPv … What? I Need to Know This Why?

Illustration: Gordon McAlpin

Du kanske har hört att det i dag börjar den långa processen att byta från IPv4 Internet-standard för IPv6. Men som de flesta av oss, har du förmodligen ingen aning om vad det betyder. Här är en enkel förklaring av vad övergången innebär och vad du behöver veta framöver.

Du vet hur de flesta webbadresserna har ordet formen (t.ex. reviversoft.com ) och i antal formulär (74.205.9.2 i ReviverSoft fall)? Nåväl, det finns bara så många uppsättningar av 4 siffror för att gå runt, och Internet har tagit slut. Så det finns en utdragen process för att byta till en uppsättning av 6 siffror, som kallas IPv6.

Varför är det dåligt att Internets slut på adresser? Om en ny anläggning inte kan ha en adress som tilldelats det, ingen kommer att kunna nå det. Det är som att problemet med att få slut på telefonnummer och de många olika lösningar för telebolagen har hittat för det. Inte bara påverkar det webbplatser du besöker, men också den adress tilldelad till datorn som du använder just nu.

För att sätta det i perspektiv, IPv4 stöder 4294986296 adresser, medan IPv6 stödjer 340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456 adresser. Det kommer att ta en riktigt lång tid för oss att få slut på IPv6-adresser. Mänskliga civilisationen kan sluta först.

Idag är World IPv6 dag, vilket innebär att domännamnsservrar, datorerna som styr hur webbadresser är tillgängliga, är tänkt att gå över till IPv6 om möjligt.

Många Internet-leverantörer över hela världen kämpar för att hantera och vara kompatibla med IPv6, och många av er kan få några ganska svåra långsamhet under en tid, med start i dag, eftersom dessa leverantörer börjar att gå över. Dessutom kan alla som använder äldre webbläsare har svårt att besöka vissa platser alls.

Lyckligtvis, de senaste versionerna av alla de stora webbläsarna, såsom Google Chrome , stöd för IPv6 fullt ut. Faktum är att vissa webbläsare köra en kontroll på webbplatser som använder både IPv6-och IPv4, och om IPv6 är snabbare, det ska läsa att man i stället för att ge dig en knuff.

Det finns inget du behöver göra på din sida för att göra övergången att gå snabbare. Du kommer bara att stå med långsamheten Internet omfattande, om du upplever det, medan den stora koloss som är Internet gör den långsamma övergången.

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt