Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

IPv … Vad? Jag behöver veta detta Varför?IPv … What? I Need to Know This Why?

Illustration: Gordon McAlpin

Du kanske har hört att det i dag börjar den långa processen att byta från IPv4 Internet-standard för IPv6. Men som de flesta av oss, har du förmodligen ingen aning om vad det innebär. Här är en enkel förklaring av vad övergången innebär och vad du behöver veta att gå framåt.

Du vet hur de flesta webbadresser är i ord formen (såsom reviversoft.com ) och antalet form (74.205.9.2 i ReviverSoft fall)? Tja, det finns bara så många uppsättningar av 4 siffror att gå runt, och Internet är slut. Så det finns en utdragen process för att byta till en uppsättning av 6 siffror, som kallas IPv6.

Varför är det dåligt att Internets slut på adresser? Om en ny webbplats inte kan ha en adress som tilldelats det, kommer ingen att kunna nå den. Det är som problemet med att få slut på telefonnummer och de många olika lösningar för telebolagen har funnit för det. Inte bara påverkar det webbplatser du besöker, men också den adress som tilldelats datorn du använder just nu.

För att sätta det i perspektiv, IPv4 stöder 4,294,986,296 adresser, medan IPv6 stöder 340,282,366,920,938,463,463,374,607,431,768,211,456 adresser. Det kommer att ta en riktigt lång tid för oss att få slut på IPv6-adresser. Mänskliga civilisationen kan hamna först.

Idag är World IPv6 dag, vilket innebär att domännamnsservrar, datorer som styr hur webbadresser nås, är tänkt att gå över till IPv6 om möjligt.

Många Internetleverantörer i världen kämpar för att hantera och vara kompatibel med IPv6, och många av er kan uppleva några ganska svår långsamhet under en längre tid, med start idag, eftersom dessa leverantörer börjar att gå över. Dessutom kan alla som använder äldre webbläsare har svårt att besöka vissa platser alls.

Lyckligtvis, de senaste versionerna av alla stora webbläsare, såsom Google Chrome , stöd för IPv6 fullt. I själva verket, vissa webbläsare köra en kontroll på webbplatser som använder både IPv6 och IPv4, och om IPv6 är snabbare, kommer det laddar att man i stället för att ge dig en knuff.

Det finns inget du behöver göra på din sida för att göra övergången att gå snabbare. Du kommer bara att stå ut med den långsamma Internet-bred, om du upplever det, medan den enorma koloss som är Internet gör den långsamma övergången.
Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt